Slurfconcept grote volumes uitgebreid

Het nieuwe slurfconcept, waarbij meerdere vrachten steekvaste producten tegelijk kunnen worden ingekuild in een slurf, is nu voor heel Nederland beschikbaar.

Deel dit topic

Reacties

cs-agrar
Hoeveel ton produkt kruipt er ongeveer in een meter slurf?
+1
Jack Rijlaarsdam
Ik had van de winter een vracht van 34 ton bostel in 16 meter slurf met vijzelsysteem achterop de vrachtwagen. Het systeem van eurobagging maakt een veel hogere slurf, dus daar zal flink meer product per meter in gaan. Is natuurlijk ook afhankelijk van ds-gehalte van het product.
MTSTAMMINGA
En komt de volgende vrachtbierbostel weer in de slurf ? @Jack Rijlaarsdam
+1
Jack Rijlaarsdam
@MTSTAMMINGA
Volgende vracht bierbostel??? 't is me eigenlijk veel te duur.

Afgelopen winter boterzuurproblemen, dus alles uit de kast om de mest op te laten stijven en zo de besmettingsdruk te verminderen. Met bostel en flink koolzaadstro is dat gelukt. Koolzaadstro is een blijvertje, denk ik, bostel met de huidige hoeveelheid ruwvoer niet.

Slurf werkt op zich geweldig, ook bij lagere voersnelheden. Absoluut geen kruimel afval of schimmel en ook geen lekvocht. Wonderlijk genoeg blijft dit in de bostel met dit systeem. Prijs was met 220 euro ex btw wel behoorlijk...
ricardo
@Jack Rijlaarsdam
tis mij eigenlijk ook te duur maar het werkt wel super, en echt geen verliezen enigste kleine nadeel is dat je nog wel eens een stuk plastic in de mengwagen krijgt, en als je dat niet snel genoeg voor het voerhek weghaalt vind je dat weer terug in je bemester
Mark25
Perspulp gaat er ongeveer 5,5 ton in een meter.
+2
zeppmann
Ik denk dat een slurf bij hogere ds gehalte van product ( bv maisgluten) eerder aantrekkelijk is. Van die 220 euro moet je arbeid, plastickosten en verliezen aftrekken en kijken wat het dan nog kost.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
2