Nominatie Combi-boxdek Beerepoot

De Combi-boxdek van Beerepoot Stalinrichtingen BV is genomineerd voor de Bronzen Sikkel 2014. Deze innovatieprijs wordt toegekend op de komende editie van AgroTechniek Holland.

Deel dit topic

Reacties

arjan Kok
Zal wel zat kosten, maar kan je mooi ook te plat liggende boxvloeren mee renoveren
ricardo
Het grootste nadeel van prefab boxdekken is naar mijn mening dat je de putmuren niet vast stort, zoals je dat met gestorte boxdekken doet waardoor je een veel sterkere constructie krijgt, en voorkomt dat je met nivaue verschil tijdens mixen je muren om gaan.
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@ricardo: Het grootste nadeel van prefab boxdekken is naar mijn mening dat je de putmuren niet vast stort,

Doe je met roosters leggen toch ook niet? Of worden die in Friesland in het werk gestort?
+1
ricardo
Nee ook wij prefab roosters, maar een slim iemand zoals jij snapt ook wel dat als naast je roosters een boxdek ligt, wat goed is vast gestort, en een voergang die in de muur is verankerd, dat je de muren met de roosters er op ook heb verankerd, en dat die muur niet meer om kan gaan, want dat is dezelfde muur waar ook de rooster op liggen Sjakie.
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@ricardo: dat je de muren met de roosters er op ook heb verankerd

Je hebt al ff niet meer gebouwd blijkbaar. Prefab is de standaard en in het totaalplaatje het goedkoopst. Jouw verhaal gaat ook niet meer op bij de huidige maatvoeringen. Mestgangen worden vaak 4 meter, dat is niet te mixen. Gekozen wordt dan een extra muur zodat de mixgangen 2 meter breed worden, vaak wel met roosters van 4 meter, probleem is dan dat de roosters in het midden niet ondersteund mogen worden ivm kans op knikken. Muur is dus geen draagmuur en staat dan min of meer los. Ik ga voor roosters van 2 meter die steunen op de muren en zo in mijn ogen voldoende verband aanbrengen. En voergang? Dat is zo jaren '90... 😉
+1
ricardo
@Jack Rijlaarsdam
Inderdaad laatste bouwerij is van 2008 en prefab is de standaard zal allemaal wel maar ik hou van degelijk en denk dat ik iets meer dan jou gebouwd heb, 😄
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@ricardo: denk dat ik iets meer dan jou gebouwd heb,

Zou kunnen, ik ben anders best druk met duplo met de jongens.

Hier in de buurt is er al een 65 meter 'losse' keldermuur onder een 4 meter rooster omgevallen. Schijnt best veel rommel te geven...
koeman
@Jack Rijlaarsdamhier 5 jaar geleden een 45 meter lange stal 0-6-0 gebouwd met een 4 meter (3,8 m voor de critici onder ons) brede put achter het voerhek en 4 m roosters erop. Verder zijn de kanalen onder de boxdekken 2,5 meter en de andere roostergangen 3 meter breed. Geen enkel probleem ondervonden met mixen tot nu toe dus als de stal niet te lang wordt is 4 meter zonder tussenmuur best mogelijk. Zelfs de gangen onder de droge koeien gaat goed al zijn daar soms problemen bij de 3 meter gang. Maar dan is voor de eerste keer mixen pas in december waarschijnlijk net iets te laat ;-)) Bij een electrische mixer die iedere nacht een tijdje draait of 1 x per week zal het ook geen probleem zijn verwacht ik. Maar ik geef geen garantie en kom de put niet losspuiten voor je als het bij jou niet lukt!!
ricardo
@Jack Rijlaarsdam
En nog ga je voor prefab?
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@ricardo: En nog ga je voor prefab?

Ja, maar niet op die manier. De 4 meter mestgang wordt verdeeld in 2 mixgangen met elk een rij roosters van 2 meter. De muren staan met zoveel ton aan betonnen roosters er op ook mooi vast. Huidige stal is van 1990 en de muren staan zo nog steeds.
+1
MTSTAMMINGA
Quote:
@Jack Rijlaarsdam: Prefab is de standaard en in het totaalplaatje het goedkoopst.

Een aannemer wil graag vaak het zelfde bouwen ,op de zelfde manier
En als hij bouwt met prefab overtuig hij je met de prijs dat,dat het goedkoopst is
Wij konder de buiten muren goedkoper door een zzp laten mestelen dan van prefab elementen bouwen
Ons tussenmuur zit vast aan de 4 meters roosters

Wil je goedkoop bouwen ,bouw in eigen beheer denk ik
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@MTSTAMMINGA: Ons tussenmuur zit vast aan de 4 meters roosters

Hoe? Ik begrijp dat deze roosters niet gedragen mogen worden in het midden.

Quote:
@MTSTAMMINGA: Wil je goedkoop bouwen ,bouw in eigen beheer denk ik

Dat denk ik ook, maar ik heb zomaar een beetje haast en dan kan je met een vlot doorwerkende aannemer wel een paar maanden winnen.
MTSTAMMINGA
@Jack Rijlaarsdam
Werd op alle drie muren betonspecie geligt dan het rooster er op
En dan het rooster vlaktikken met een houtenblak
jorisdriepinter
@Jack Rijlaarsdam
Waarom haast Jack, moet het voor de winter klaar?
Als je goedkoop wil moet de aannemer om jou verlegen zitten, niet andersom.
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@jorisdriepinter: Waarom haast Jack

2015 wordt het nieuwe 1984.

Aannemers in de stallenbouw zitten ragvol, de veehouderij houdt diverse betoncentrales in leven.
MTSTAMMINGA
@Jack Rijlaarsdam
Gebreurd niet lees de colmn van @ Jack Rijslaarsdam maar eens en de commetaren daar op 😄 😃

De bank wordt behoudener en de vergunning wordt een heele toestand voor een nieuwestal
hookwood
@ricardohier in 89 gebouwd met prefab boxdekken. Hier zitten de muren verbonden middels betonbalken. Ook onder de roosters. Is wel eens lastig mixen als de put te vol is.
jorisdriepinter
Als je nu nog moet gaan bouwen om een referentie veilig te stellen ben je toch echt te laat.
De brief van Sharon van eind vorig jaar is toch best wel duidelijk.
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@jorisdriepinter: De brief van Sharon van eind vorig jaar is toch best wel duidelijk.

Dat is íe zeker. Er is ruimte voor grondgebonden uitbreiding en mestverwerking. Deze uitbreiding loopt uiteindelijk klem en dan zal er een '1984' datum geprikt worden. Jij doelt op de overschotsreferentie en het woord zegt al waar het voor staat. Zolang het fosfaatplafond niet bereikt is, is er ruimte voor grondgebonden groei.
poech prut
Beperkter gebruik van strooisel: Voorin blijft het strooisel toch wel liggen?

geen kuilvorming: Zijn daar praktijkfoto's van? Wel makkelijker bijwerken lijkt me.

bescherming tegen beton door comfortabele noppenmat: Als je bij diepstrooisel boxen beton ziet word het hoog tijd om bij te vullen.

door afschot liggen koeien rechter en blijven ligplaatsen schoner: Krijg je nu niet snel een grote hobbel of juist gat bij de overgang van mat naar diepstrooisel -> Praktijkfoto's
Noorderling
Waarom moet een simpel systeem als diepstrooisel weer onnodig duur gemaakt worden?

Weet niet wat dit geintje extra mag kosten, daar kun je vast heel wat extra strooisel voor laten komen waar de koeien uiteindelijk beter mee af zijn.
christo
Zie er helemaal niks in. Achterrand is veel te hoog. Gaan de dames niet fijn vinden aan de bijklauwen = verder naar voren mesten.Typisch een uitvinding voor als je echt niet kunt kiezen.
klaas schouten
De aannemer die bij ons bouwde heeft het afgelopen jaar met enkele stallen te maken gehad waar een muur omviel tijdens het mixen .Bij onze stal hebben ze om de 5 meter een boxdek gestort in het werk tussen de prefab dekken in. Op deze manier zijn de muren vastgestort aan elkaar .

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
23
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
1