Op naar 21 cent! deel twee

prodzuivel.nl/index.asp/…

Ze zakken nu toch wel heel rap weg!

Deel dit topic

Reacties

verbi
Allemaal bulk laten we hopen dat de fabrieken met een ruim assortiment de daling beperkt blijft,even geen paniek komt weer alles goed.
+3
Greetje
En het laatste quotumjaar toch maar binnen het quotum blijven? Mes snijdt aan 2 kanten, geen smak superheffing betalen en minder melk op de markt.
George
Zomaar wat reacties: Ik moest een zonnigere bril opzetten.
Sommige konden beter wat realistischer zijn.

jan 1 - 1 week geleden

Gewoon kijken wat er wel kan,dan is er veel mogelijk.Groente boer heeft andere verpakking gekocht(volgens krant) en hopla de rus koopt weer.
In een hoek zitten janken wat DDB doet past ons niet.

gezienus - 1 week geleden

Rus koopt weer....... staan er bij julie dan geen codes op van land van herkomst ?. Mocht dat zo wezen andere verpaking en weer leveren dan maakt poetin zich wel lächerlich.

George - 1 week geleden

Ja Jan de Fanta verhalen komen al snel boven drijven. Geweldige krant heb je.

Frans1 - 1 week geleden

George,zet eens een andere bril op zodat je het eens wat zonniger ziet
+3
Grasbaal
George,

Zoals jij het brengt is het alsof het einde voor veel melkveehouders nabij is.

Een slechte dag maakt nog geen slechte week.
Een slechte week maakt nog geen slechte maand.
Een slechte maand maakt nog geen slecht jaar.
En als laatste:
Een slecht jaar maakt nog geen slecht ondernemersleven.......
meelezer10
En om een slecht jaar te krijgen moet de melkprijs wel heel hard zakken. Ik verwacht voor september nog geen grote verandering en dan hebben we toch al 3/4 deel van het jaar binnen. gemiddeld beur ik de eerst 9 maanden dan toch 43 cent incl btw en dat is toch een mooie prijs.
mlkvhoudr
Quote:
@Grasbaal: Een slechte dag maakt nog geen slechte week.
Een slechte week maakt nog geen slechte maand.
Een slechte maand maakt nog geen slecht jaar.
En als laatste:
Een slecht jaar maakt nog geen slecht ondernemersleven.......

En daarna komt : een slechte vrouw maakt alles kapot wat de rest niet kapot kon krijgen 😃
de hoef
@mlkvhoudr
heb jij zo een vrouw dan
mlkvhoudr
@de hoef

Nee. Ik heb een leuke lieve knappe vrouw.
+2
de hoef
@mlkvhoudr
leest ze mee dan
+2
de hoef
Quote:
@: Grasbaal admin

dat ben ik niet helemaal mee je eens george doet alleen niet mee aan de halleluja verhalen ,hij is zeker wel eens wat negatief over ondernemen .maar het zet ook wel eens mensen aan het denken,die alleen maar denken in meer hypotheek en minder opbrengst
+2
mlkvhoudr
@de hoef
Ik neem de gok niet........
George
Het lijkt er steeds meer op dat die noorderlingen de zuiderlingen steeds minder goed begrijpen en trekken daardoor erg foute conclusies. Waar trek ik de conclusie dat het einde nabij is Co?
Ik wijs alleen maar op de realiteit dat ook de zuivel wordt geraakt door de boycot. Je kunt het wel ontkennen maar dan hou je jezelf voor de gek. Je ziet het nu aan de noteringen. Bovendien heb ik deze topics van op naar de 21 cent niet gestart maar andere in jullie ogen negatievelingen. Ik wil helemaal niet negatief over komen maar sommige deden net of dat het was op te lossen met wat andere verpakking en jij Co had het op een twitterbericht wat ik hier ergens zag over kaas in schoendozen en van die soort fantasie wat niet werkt. Ergens in een topic werd geschreven dat DDB beter hun mond kon houden en dat ze beter konden zeggen dat de export gewoon door liep want anders praten ze prijs omlaag. Maar de zaak ontkennen is gewoon weglopen voor de realiteit. Het is gewoon eventjes van die rosé wolk afkomen en met beide beentjes op de grond de realiteit onder ogen willen zien, meer niet. Misschien valt het allemaal mee wat ik natuurlijk hoop maar het blijft afwachten.
dorpsrandhoeve
Af en toe een mager jaar houd je scherp. Dan blijf je in de realiteit leven, dat het ook weer omlaag kan. Dan kun je ook weer beter van hogere prijzen genieten.
+1
Huppel
@ demelkboer

Dat de prijzen dalen is geen verassing. Maar waar hebben we het over? Een 4% voor boter, vol melkpoeder; 7% voor weipoeder en mager melkpoeder vv kwaliteit en 10% voor mager melkpoeder.... .

Het is interessanter om naar kaas te kijken. clal.it/en/?section=formaggi_europa Onder andere de Duitse noteringen geven vooralsnog geen krimp.

Laten we niet vergeten dat Duitsland en ook Nederland recentelijk al eerder met een Russische exportban te maken hebben gehad. Er is geen fysieke vraag weggevallen, de handelsstromen moeten zich op nieuw settelen.
+1
demelkboer
Ik ben zelf ook niet meteen in mineur. Maar we moeten met zijn alle wel onderkennen dat dit vaker zal gebeuren. Zeker na 2015. Kijk naar de akkerbouw: aardappel is vrije markt. Het ene jaar is het top, dit jaar kun je ze beter in de sloot rijden. Banken voerlevenacier en collega's hebben ons boer veel teveel opgenaaid met altijd maar stijgend prijzen en een standaard rond de 37 cent. Dit heeft onze kostprijs veel te veel op gedreven. Een paar een minder melkprijs en het spek(als het er al was) is van de botten. Kritische kostprijs is rond 44 cent! gloof ik! Volgens mij moeten we iets meer over de grens kijken. Andere Landen (GB IR NZ) focussen veel meer op lage kostprijs. Het systeem zoals daar kan niet helemaal gecopieerd worden naar NED, maar de focus op de kosten wel.
meelezer
@demelkboer
Maar proberen de kostprijs van een kg melk te verlagen door extensiveren gaat je niet meevallen. Dat lukt alleen als je de hectares hebt overgenomen voor een prijs die lager is dan de vrije marktwaarde (en de daarbij horende lagere financiering)
Campagne
In Frankrijk bijvoorbeeld hebben bedrijven een meer gespreid risico. Naast melkvee ook akkerbouw. Zo hopen ze de mindere tijden van de ene tak met de andere tak op te vangen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
17
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0