Verlengen periode uitrijden mest

Zijn er meer boeren die in de problemen komen met het mestuitrijden vanwege het natte weer? Zlto gaf aan bezig te zijn met verzoek tot verlenging. Meldingen bij Dienst Regelingen zouden een goede ondersteuning hierbij kunnen zijn.

Deel dit topic

Reacties

+2
DeBoerin
Hier 6 augustus laatste snede gras binnen gehaald, sindsdien geen droge dag meer gehad.Meerdere dagen van 20-30 mm regen gehad. Geen (kunst)mest meer uit kunnen rijden en ook komende 10 dagen zal het niet verstandig zijn om op de natte percelen te komen. 😞
+3
puddingbroodje
Het is idd een mooie natte bende pff de koeien zijn alle dagen nog buiten geweest maar dat is ook wel te zien 😞
de hoef
Hier vandaag de hoge stukken gemaaid .de rest staat blank
vrijdag persen en zaterdag mestrije
jan w
Heeft mest uitrijden nu nog wel zin?
+1
de hoef
Waarom niet er kan nog zat groeien
-1
jan w
Dan kun je beter kunstmest strooien werkt sneller en niet zo lang.

Wie toch wil bemesten, kan beter kunstmest gebruiken.

Dit vindt de Commissie Bemesting Grasland en Voedergewassen (CBGV).

Wie nu nog dierlijke mest op grasland uitrijdt, krijgt te maken met het gegeven dat de werking en benutting van de aanwezige stikstof beperkt zal zijn. Door de langere nawerking van dierlijke mest, tot vier snedes na toediening, is de kans op een goede benutting in het voorjaar veel hoger. Wie in het najaar wil bemesten, kan beter kunstmest gebruiken. Ook is de stikstofnalevering in het najaar hoger door de hoge bodemtemperatuur. Bovendien heeft het gras dan, na droogte, vooral behoefte aan vocht en minder aan mest. Later uitrijden vergt natuurlijk wel dat er voldoende mestopslagcapaciteit is.
+5
spotmelker
@jan w Dit is allemaal theoretisch geneuzel. De natuur heeft veel meer invloed op de werking van mest. De beperkte hoeveelheid die nu nog over het land moet werkt doorgaans snel vanwege de nog hoge bodemtemperatuur en bodemlevenactiviteit. Ze kunnen het best meer factoren meetellen bij het bepalen van een flexibele einddatum. Dit geeft alleen maar een hoop stress en onnodige kosten.
DeBoerin
Quote:
@jan w: Bovendien heeft het gras dan, na droogte, vooral behoefte aan vocht en minder aan mest.

De kop boven dit bericht vraagt volgens mij niet om dit standaard advies. Hier meer behoefte aan zon en mest dan aan vocht 😞
jan w
@spotmelker
Ik vraag het mij af of het wel allemaal theoretisch geneuzel is. Dat wil niet zeggen, dat ik alles goed doe, maar naar mijn idee had je dan beter meer mest in het voorseizoen uit kunnen rijden. Dan was de efficientie van de mest hoger geweest dan nu. Maar er zijn er veel die nu nog de putten leeg moeten rijden , anders komen ze niet over met de opslag tot volgend jaar.
de hoef
@jan w
eerste snee 160 re tweede en derde 200 re ,genoeg bemest lijkt mij .maar heb hier graag de put leeg ,kunnen we hem duur aanvoeren in februari
paul1
@jan w
ja als je de putten in het voorjaar helemaal leeg hebt gereden, zit er nu wel weer wat in..
arjan Kok
@jan w
Dus de mest werkt bij jou 4 snedes, dat is toch prachtig, straks nog 1 tje van de snel beschikbare mineralen, volgend jaar nog 3 snedes van de organisch gebonden mineralen, prima toch die mest nu op het (grasland)
+2
spotmelker
@jan w Dat ben ik met je eens maar ik vind dat er onterecht dramatisch wordt gedaan over het laatste beetje mest wat er mogelijk in september op het land zou komen dat is grote onzin. Ik zie verder wel steeds meer boeren overstappen naar kleinere giften van 10 tot 15 M³ per keer en dan vaker.
arjan Kok
@spotmelker
Zit zelf met nog 300 m3 die ik niet kan gebruiken als extra winter voorraad ook al omdat mijn mestzak gedeeltelijk is afgekeurd
spotmelker
@arjan KokIk heb nog 150 kuub maar die komt wel op, mooi verdelen op 15 ha.
+2
jan w
@spotmelker
Hier kwam de loonwerker vorig jaar, later dan de planning was, maar hij had toen nog bij een boer 35 m3 per ha. moeten bemesten, dit omdat hij er nog te veel had zitten. En dan ben je verkeert bezig. Die 150 m3 die jij nog hebt, die doet het hem niet, dat ben ik met je eens.
torrarica
Bij normaal weer heeft nu mest uitrijden of wat kunstmest strooien zeker nog wel zin om alles nog wat groen te houden en de roest te bestrijden. maar bij dit weer toch wachten tot het wat droger wordt.nu te nat om in het land te rijden.maar ja over 11 dagen is het 1 september....
arjan Kok
Nu 20 bunder maaien, zat misschien de rest, dan komen de putten wel leeg denk ik, laatste kunst mest maand geleden al gestrooid, heb hier niet te veel regen gehad, het rijden gaat net
zeppmann
Het wordt hier moeilijk om voor 31 Aug. te maaien en mest uit te rijden. Je begint met een behoorlijke voorraad het stalseizoen.
+1
Kenijor
Doe je het toch op 32 augustus.
zeppmann
Als ik naar de weervooruitzichten kijk lukt de 32e ook niet.
kaas
Volgens mij is het dan droog staan geen buien op 32 augustus
Dul65
Gisteravond 24 ha gemaaid 5e snee,net 6 mm gehad, morgen hakselen met toevoeging. Vrijdag de laatste mest erop , koeien op stal, dus nog 400 m3 in de put, laatste mest 25 juli gereden. Grond kan de mest nog wel gebruiken, is denk ik al 12 ton ds gegroeid. Kunstmest silomis bijna leeg.
oldhuus
Kom zo wel in problemen met m'n opslagcapaciteit, staat een mooie 4e snede op maar ga niet gokken met maaien desnoods in september, alleen dan hebben we half januari de put vol.. Vorig jaar was dat 2 februari.
+4
ejb
Of je nu nog mest wilt aanwenden is een keus. wij zelf kiezen heel bewust voor de voorjaarbemesting omdat de eerste 3 sneden in ieder geval voor de melkkoeien bestemd zijn de 4 kan voor beide en de 5de en evt. 6 de snede zullen voor de pinken en droge koeien zijn.

dit jaar begin augustus de 4de snede aan de kuil verwacht de 5de ongeveer half september en de 6de eind oktober.

zijn dus eind juni al gestopt met bemesten ook omdat er niet meer op mag van Dijksma en heb vorige week 600 m3 rvm laten afvoeren naar akkerbouwer in Friesland(stoppelland) en heb nu de putten zo goed als leeg

en om iedereen gerust te stellen ons gras groeit nu nog steeds hard en is nog steeds groen

roest voorkom je niet door te bemesten je stelt het alleen uit.

en diegene die moeten bemesten hebben te weinig opslag

dus als uitrijperiode verlengt gaat worden dan graag vanaf 1 februari i.p.v. 15 februari
de hoef
Quote:
@: ejb

niet iedereen heeft een te grote stal
+2
ejb
Heb ik ook niet vandaar dat ik vorige week 600m3 heb afgevoerd en die moest ik toch al afvoeren i.v.m. derogatienormen

heb dus nu ook de putten zo goed als leeg
de hoef
@ejb
wat betaal je op het moment voor rundveemest
de hoef
@ejb
wat betaal je op het moment voor rundveemest
+1
ejb
@de hoef
€12,50
+1
meelezer10
@de hoef
hier 8 euro. een mooie inkomsten bron voor de loonwerker. 1.5 euro bemonsterings kosten en 1.5 euro voor de ontvanger. Dan rijden ze ongeveer 2 keer 25 kuub in het uur dat is dan 250 euro per uur.
de hoef
@meelezer10
ieder zijn vak he
meelezer10
@de hoef
Het liefst rijden ze met een grondkar rond in de particuliere woning bouw. De een laten betalen voor het afvoeren van het zand. Dan de in de achterliggende straat bij een andere particulier leegkappen en deze laten betalen voor het aanvoeren.
+1
de hoef
@meelezer10
proberen we hier ook ,maar meestal komt het net niet uit en moet je hem eerst effe opslaan
+2
cs-agrar
Quote:
@ejb: roest voorkom je niet door te bemesten je stelt het alleen uit

Als het dan maar uitgesteld wordt totdat de dieren binnen zijn. En drijfmest kan dit zeer goed
+1
wimplo
14 euro zo-brabant
+1
Gewoon 14 dgn verlengen.
+1
Greetje
Zo is het maar net! Fijn voor je als je de wereld aan opslag heb, maar voor de meesten van ons geldt dat er niks vervelender dan zweten met volle putten.
oldhuus
Ja kan hier altijd net, en opslag is al duur genoeg, ook we hebben niet allemaal een nieuwe stal met mega opslag staan. En als je binnen 5 jaar nieuw wilt bouwen waarom zal je dan in silo's gaan investeren. Hier is het ook nog eens zo dat je die alleen nog maar op bouwblok mag plaatsen en daar staan die dingen altijd in de weg!
jent
Tekort opslagruimte is een keuze, net zoals voldoende opslagruimte een keuze is.

De 1e betekent ieder jaar weer zenuwen eind aug of in feb. en de andere betekent een keer met bouwen een (te) grote put eronder of anders een silo erbij. Je betaalt rente en aflossing, maar je hoeft geen zorgen meer te hebben om het weer!

Trouwens met afvoeren eind aug of in feb is het duurst, dus dat komt alweer naar je toe als je genoeg opslag hebt. Weer een zorg minder 😄
ronnie2
Maar daar heb je op korte termijn niks aan
+1
jan is hobbyboer
Lang leve de hoge zandgrond en het waterschap als buren. 100 mm regen gehad afgelopen week, gisteren stikstof laten prikken, vandaag 50 kuub vaste mest uit laten rijden. Geen centje pijn. Opslag genoeg trouwens, maar als je de koeien lang buiten wilt houden moet er in het najaar ook nog wel wat groeien.
-3
storm
Natuurlijk moet er GEEN verlenging komen van de uitrijperiode!!! Elk jaar hetzelfde liedje terwijl je weet dat het op 1 september afgelopen is met mest uitrijden op grasland. hier in de buurt ook altijd de zelfde die op het laatst nog moeten uitrijden.
En dan hebben ze in November nog teveel gras in de weides...
+1
George
Teveel gras in november kun je toch ook maaien?
-1
jan is hobbyboer
Ik heb daar koeien voor. Dat zijn van die grote beesten met vlekken die vroeger heel vaak in een weide liepen om het gras op te eten. Tegenwoordig staan deze dieren vaak in een stal omdat ze niet meer tegen regen en wind kunnen. En de boer nog minder.
storm
Ik blijf erbij dat we niet moeten zeuren om verlenging van het het uitrijden van mest. Je slaat in Den Haag en Brussel een modderfiguur en de mest die je uitrijdt heeft een werking% die vele malen lager is als in het voorjaar.
Medeprikkers jullie kunnen nog zoveel minnetjes achter mijn reactie zetten maar zal jullie niet helpen.
+1
de hoef
Hier gisteren gemaaid vandaag weggereden ,prachtig gras soms heb je gewoon geluk .,morge beginnen mee mest rije
oldhuus
Quote:
@storm: Je slaat in Brussel een modderfiguur

Wel eens buiten Nederland geweest, volgens mij is NL de enigste in de EU die in september niet mag uitrijden.
Antbo
@oldhuus
In België (Vlaanderen ) is het tussen 1 Sep. en 15 Feb. ook verboden mest uit te rijden , en hier is het al een aantal jaren onmogelijk om verlenging van de uitrijperiode te verkrijgen , wanneer verlenging van de uitrijperiode word toegestaan vervalt de derogatie .
jvt
@oldhuus

wallonie vanaf 1 sept tm 15 jan..
Controle hierop is echter een ander verhaal...
de hoef
De put zakt hier lekker ,heb er een kar bij gehuurd ,gaat super zo nog geen regen gehad
+1
Frans1
@de hoef
Het hoost hier alweer een uurtje of 2,vanochtend wel mooi weer.
Mooi weer om de papierwinkel weer bij te werken
MTSTAMMINGA
@de hoef
Heledag geregent hier!!!!!
Koeien de heledag in de hoek van het landt gestaan bijna 😞

Blijf met dit weer wel binnen mijn melkquotem 😞
de hoef
@MTSTAMMINGAga hier zo de rest maaien ,morge nog wat mest aanvoeren ,anders hebben we geen werk genoeg volgende week .smiley
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@de hoef: nog geen regen gehad

Wij meten vandaag niet in mm maar in cm. Zitten heel kort tegen de vijf aan. Stallendrijver...
arjan Kok
@Frans1beetje met je smartphone spelen net als ik, zoon heeft vacantie, kan ie mooi de putten leeg sleuren, hier net 17 mm geregend
+1
gezienus
@MTSTAMMINGA
veel regen karst dan weten we dat er volgende wqeek genoeg water in friesland is
MTSTAMMINGA
@gezienus
Heb je al een idee wanneer je komt ?
gezienus
@MTSTAMMINGA
stuur even tell nummer via prive denk woensdag maar kan niks beloven lemmer komen we zozie maar dan is de vraag het ijselmeer of toch binnen wateren heb het voorgeslagen in de groep ze haden er wel zin
+1
MTSTAMMINGA
@gezienus
Bij Lemmer jullie ophalen is ook geen probleem ,omdat jullie het zijn 😄
MTSTAMMINGA
@gezienus
En dan denkt @George ook nog dat een melkveehouder niets verdient 😃
cs-agrar
@gezienus
tegenwoordig binnenwateren genoeg hier gezienus, volgens mij kan je in heel holland voor de deur komen met je boot!
Frans1
@MTSTAMMINGA
HAHA, kom er maar in George !
George
@MTSTAMMINGA
Ik denk helemaal niet dat een melkveehouder niets verdiend. Volgens mij heb ik dat ook nergens geschreven , alleen dat de rendementen in de gehele landbouw erg laag zijn.
Maar volgens mij heb ik iets gemist , onze Duitse vriend Gezienus heeft dus een boot als ik het begrepen heb. Mooie boot heb je gekocht Gezienus.
gezienus
@George zon jacht kopen ,dan zullen de melkoeien wel verkocht moeten worden ,nee we mogen hem een weekje gebruiken
George
@gezienus
Oké Gezienus veel plezier met de boot en een fijne vakantie toegewenst.
Maar nu begrijp ik de reactie van Frans1 en Karst al helemaal niet.
+1
Gewoon 3 wkn verlengen, overmacht, kunnen niet maaien, dus ook niet bemesten, ja schietgrage prikkers schieten maar, ik lees het morgen wel een keer LTO BOBOs ACTIE EN REGELEN DEZE ZOOI .
-1
ROORDA J
Je had af gelopen zaterdag wel kunnen kuilen.zelf 30 ha gekuilt
George
De wereld is groter dan waar een zekere Roorda J woont.
Hier konden we niet maaien ook zaterdag niet want het is gewoon te nat en het heeft hier afgelopen zaterdag nog flink geregend.
+1
cs-agrar
Kuilen heeft elke dag nog gekund, echter vinden wij het prettig als het bultje ook op z'n plek blijft liggen, en niet uit zichzelf naar de stal komt drijven
ricardo
@George
De wereld is ook groter als waar ene George woont, en ook niet iedereen wil boeren als George:-)
George
@ricardo
Dat kan , moet je zeker niet doen als je dat niet wil.
Maar hier is het de laatste 2 weken geen dag echt droog geweest en hebben dus eigenlijk geen mogelijkheid gehad om te maaien en dat kan op andere plaatsen best anders zijn geweest. Roorda had het er over dat je afgelopen zaterdag wel kon kuilen maar hier waren de omstandigheden daar niet goed voor.
+1
gerrie-hul
Beste tukker Dit gewoon regelen voor altijd en niet elk jaar dat geëmmer over die verlenging Maar lto was in het verleden toch tegen Je moest toch opslag genoeg hebben Wat me ook verstandig lijkt in het voorjaar eerder te kunnen beginnen als de weersomstandigheden het toelaten
+3
Wiebren
Er wordt een verzoek voorbereid vanuit LTO, mogelijk ook samen met NMV
spotmelker
@ wiebren Zou het niet wat zijn om een structurele oplossing te bedenken, dus niet elk jaar weer zeuren om 1 of 2 weken maar b.v een neerslagmodule, evt i.c.m bodemtemperatuur waaraan een flexibele einddatum gekoppeld is?
Wiebren
Komende jaren niet. Er is een calamiteitenregeling opgenomen in het huidige actieprogramma, dus EZ hoeft niet meer naar Brussel voor een verzoek. Meer dan dat zit er niet in tot en met 2017
jan w
@Wiebren
LTO moet zsich hard gaan maken om de kringloopwijzer "erdoor" te krijgen, zodat we een evenwichtsbemesting gaan krijgen. Maar alleen voor boeren die er goed mee bezig zijn. Dus boeren die geen rompslomp willen gewoon de norm van 170 kg. handteren.
Wiebren
@jan w Wat je vraagt is al gerealiseerd, middels die pilot evenwichtsbemesting fosfaat.
En zonder derogatie heb je 170 kg
cs-agrar
Een flex-datum wordt wel moeilijker plannen. Moet wel ergens harde lijn in zijn
Top voor lto. en nu nog top voor de TOP , een plus voor de melkpries !!!
arjan Kok
Ga er vooralsnog niet van uit dat het lukt, heb ook voorgevoel dat groeiseizoen vroeg over is de hele natuur loopt 2 wk voor op andere jaren
+2
jvt
Makkelijk van mij om zo te zeggen, nadat we geinvesteerd hebben in mestopslag.Hier dadelijk na de 4e snede nog een 50 kg KAS erop om de roest wat weg te houden, maar mest is echt voor het voorjaar. Al de boeren die hier nu nog melden dat het toch nog goed is om mest te rijden, doen dit voornamelijk omdat ze niet genoeg opslag hebben.
Zie dat bij de nieuwere bedrijven ook; een 6rijer bouwen was veel goedkoper dan een 4rijer, nu hebben ze te weinig opslag omdat ze vergeten waren waarom die 6rijer zoveel goedkoper was...
Mijn motto is dan ook; niet zeuren, of investeren in mestopslag, of gewoon afzetten en in het voorjaar terug laten komen als je plaatsingsruimte hebt. Kost ook wel wat, maar geef dan de overheid niet de schuld van alles. Wij zijn met alles afwerken, mixer e.d. ook 150.000 euro verder voor een opslag van 5400 kuub, maar hoeven nu in elk geval niet meer te zeuren...
+3
Noorderling
Het is verplicht om 7maanden mestopslag te hebben.
Van 1 september tot half februari is 5,5 maand. Blijft er nog anderhalf maand speling over. Eerste 4weken heb je er van verspeelt, op 1maart zou bemesten toch wel moeten lukken.

Elk jaar een verlenging of aanvraag tot eerder mest uit rijden wordt op den duur ook niet meer serieus genomen.
arjankok_
Die verplichte opslag is niet zo'n probleem , maar in veel mestopslagen blijft te veel achter waardoor de effectieve ruimte zomaar 20% minder is
ronnie2
Ik denk dat jij je drukker moet maken om je hooft boven water te houden de komende jaren ipv zeuren over wat anderen moeten doen als ze door omstandig heden in de problemen komen
+3
Grasbaal
Met dank aan @De Hoef

+1
mlkvhoudr
Mooi gezicht hoor @dehoef hier hadden we ook een primeurtje, op een perceel zodebemesten en inkuilen tegelijk, regen gehad in het losse gras maar wel blij dat de mest er op ligt want het heeft hier s avonds weer staan hozen
+1
de hoef
Hier het gras mooi droog binnen ,nu vanaf gisteren avond regen maar het rijd nog best
jan is hobbyboer
@de hoef
Vind ook wel erg relaxed dat ik voor dit jaar alles weer op orde heb. Was gisteren nog even bij loonwerker en die gaf aan dat er eigenlijk nergens gekuild kon worden ivm nattigheid afgelopen week. Hij wist ook nog niet hoe het komende week allemaal ging lopen, zo stabiel zijn de voorspellingen ook niet. D'r zal dus wel uitstel komen, is elk jaar nog zo geweest.
de hoef
Quote:
@jan is hobbyboer: l erg relaxed

daar sta jij toch om bekend jan .het land rijd hier op zich wel maar de dammen worden nat ,hier geeft ie drie dagen mooi weer op
de hoef
Quote:
@: eer @mlkvhoudr

melk je in die hoge schuur of in de lagere
+1
mlkvhoudr
@de hoef

Ik melk in het hoge gedeelte, de koeien lopen nog vooral in het lage gedeelte, maar aangezien we toch van de asbest afmoeten voor 2024 en dat ligt nog op het lage gedeelte is het tzt wel de bedoeling om een kap over het oude gedeelte te zetten.
oldhuus
@mlkvhoudr
Zo dat ging bij ons vandaag ook, opraper het gras net weg was de zodebemester er al. Lw moest nog heel wat gras wegwerken ze belden allemaal, en ook nog wel tot zaterdagavond bemesten was de planning.
@oldhuusWat hebben we een mooi beroep he , olthuus
Frans1
@de hoef mooi werk, lekker doorbeuken zo !
ricardo
Die Hoef heeft in ieder geval een beste tank.
de hoef
Die john deere is van de loonwerker neemt 18 m3mee
en die van ons 16m3 deze foto hadden ze op face book gezet
Coen
De mond vol van efficiency, maar de praktijk is weerbarstiger 😞

LTO vraagt meer tijd voor uitrijden mest

LTO Nederland vraagt het ministerie van EZ om een verlenging van de uitrijperiode voor dierlijke mest met twee weken. Vandaag is daarover een brief gestuurd aan staatssecretaris Sharon Dijksma.
Het verzoek houdt verband met de vele regenval die op sommige plaatsen de boeren erg heeft gehinderd bij de werkzaamheden, waaronder het uitrijden van mest. LTO vraagt daarom veertien dagen extra op bouw- en graslandzand op klei en löss en zand.

Extra grassnedes
De uitrijperiode zou volgens de geldende regels stoppen op 1 september. Als het aan LTO ligt, wordt dat 15 september. Toedienen van dierlijke mest in de eerste helft van september kan in de veehouderij zorgen voor de oogst van een of twee goede grassnedes in het najaar.

In dezelfde brief vraagt LTO om uitstel van de inzaaidatum van groenbemesters. De graanoogst kon nog niet worden afgerond, met name in zuidoost Brabant en in Limburg staat er nog veel op het land.

Geen kunstmest
Voor akkerbouwers die daar mee te maken hebben, is een langere uitrijperiode van dierlijke mest ook erg welkom. Ze hoeven dan in de groenbemester geen gebruik te maken van kunstmest.

LTO stelt voor om bij verlenging van de uitrijperiode een maximum van 100 kilo N uit dierlijke mest te hanteren voor de percelen die nog bemest moeten worden.

Snel duidelijkheid
Albert Jan Maat, voorzitter van LTO, dringt er in de brief aan Dijksma op aan om uiterlijk over een week duidelijkheid te geven.
+1
mlkvhoudr
Quote:
@Coen: Snel duidelijkheid
Albert Jan Maat, voorzitter van LTO, dringt er in de brief aan Dijksma op aan om uiterlijk over een week duidelijkheid te geven.

Lijkt me wel handig ja dat dat antwoord binnen een week komt 😞 dat kan toch ook gewoon morgen..........
david2
Heb liever die 2 weken straks in februari eerder dat je op 1 februari mag rijden, als je vol zit kan je eerder rijden, zit je nog niet vol wacht je gewoon nog ff, en wordt de mest beter benut
+1
oldhuus
Vorig jaar rond 28 augustus hebben we de putten leeg gemaakt,
2 februari zijn we op het hoogste bouwland begonnen, silo en putten waren toen bijna vol. Maar 2 februari kon je d'r goed wezen, 1 maart was het zeikenat overal.
Frans1
Ik wil de mest nu nog wel aanwenden,koeien lopen nog wel een paar maanden buiten dus er moet nog wel wat willen groeien
david2
Is net waar je zit hier is het normaal gesproken half oktober wel afgelopen,maar als het zo door gaat staan ze deze week al binnen
de hoef
Word er nog ergens mest gereden of is het overal te nat ,hier was het vandaag zelfs te nat om gras te halen
+2
meelezer10
Hier nog wel gras gehaald. Ik wil ook wel eens proberen hoe water voeren bevalt. Ik vrees dat de uitslag niet gunstig is.
oldhuus
Ben vanochtend begonnen met maaien, einde van de middag schudden, droogt mooi met dit weertje, hebben noordenwind dus die bui zal wel in het zuiden blijven.
George
Het is hier zelfs te nat om buiten te komen. 1 bui vanaf gisteravond en die is nog steeds niet voorbij.
Erco
Hier prachtig mooi weer! vandaag nog 10 ha gemaaid. bodem kon het wel hebben. morgenavond of donderdag grassen. Vrijdag nog 150 m3 mest rijden op 12 ha en dan zijn de putten leeg
rietgoor
Lto zal het volgende week wel weten of er uitstel is
casev
Hier in zuid holland staan de meeste melkkoeien op stal, dus maaien is al helemaal ondenkbaar. Maar vandaag in omgeving zwolle geweest, en onderweg heel wat boeren an het schudden gezien.
paul1
Ja grote verschillen in noorden en zuiden van het land, in noorden bijna niks gevallen, en in zuiden alles.
Vandaag gekuild morgen putjes leeg maken, klein beeeetie stikstof strooien, ja vooral niet teveel spoelt ALLEMAAL uit naar de atlantische oceaan , heb ik gehoord.
MTSTAMMINGA
Quote:
@de tukker oet twente: klein beeeetie stikstof strooien

Heb je de eerstesnede niets gestrooid ,dat jij nog kunstmest kan strooien 😄
paul1
Komt er een weekje uitrij tijd bij ?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , lto , dienst-regelingen , mestuitrijden , zlto en uitrijden geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
115
DEELNEMERS
44
WEERGAVES
4