Illustratie van: Sammy2004

Opheffen scheurverbod

In een andere topics is een verlenging van het uitrijverbod aangekaart. Ik zelf heb meer moeite met het scheurverbod. Wie van jullie wil er nog een wei opnieuw inzaaien als het scheurverbod zou worden opgeheven? Dit probleem geldt uiteraard alleen voor de zandboeren.

Deel dit topic

Reacties

+1
mlkvhoudr
Zaai zelf door met evers weideprofi, lijkt ook redelijk goed te werken dan hoef je het land ook niet persee te gaan scheuren.

Alleen pas een proef stukje met gras en rode klaver met weideprofi, maar ik vind dat er nu wel meer onkruiddruk ontstaat
meelezer10
Hoe doe je dat als er verkeerde grassen in staan? Hier komt er naar veloop van jaren een ander soort gras te groeien dit is een sterkere grassoort en deze overwoekerend de goede grassen. De koeien vreeten dit slecht af. Het is geen kweek.
mlkvhoudr
Ik ben bepaald geen grassoorten specialist, misschien heb je hier wat aan.

edepot.wur.nl/5359/

Wij doen zelf aan standweiden en daarna wachten we vaak even dat er weer een beetje gras staat, dat maaien we dan, dan bemesten we het in de zomer met 10/15 M3 mest en kunstmest dan na ongeveer 6 weken nog een keertje maaien en dan na 14 dagen de koeien er weer in.
De rassen die jij omschrijft zeggen mij niet iets maar er staat in het rapport wel wat over

Ik weet niet of het werkt, maar zou het mogelijk zijn om er italiaans raai in te zaaien die het slechte gras verdringen en na 2 jaar weer beginnen met doorzaaien engels raai
-1
de hoef
Als ze niet anders krijgen gaan ze het wel vreten
+2
meelezer10
@de hoef
Koeien eten bijna alles maar ik wil ook nog een volle melktank anders blijft de toko niet draaien.
marcel r
Bij ons blijkt vogelrichtlijngebied waar ik in zit plotseling ook tot natura 2000 gebied te behoren.
Hier dus ook een scheurverbod voor grasland.
Om de 15 jaar is het hier echt nodig om het land een keer te scheuren en te kilveren om het nog fatsoenlijk op te kunnen werken.

Dus afschaffen scheurverbod in en rond Natura 2000 gebieden.
Dit wordt een sterfhuisconstructie.
LTO wakker worden.....
+1
matt
Nou zolang als,ik hier binnen maar geen scheurverbod opgelegd krijg,
vind ik het al lang goed tractorfan.nl/images/smilies/…
mlkvhoudr
Heb je zo'n slecht huis 😃
spotmelker
[ @ matt] Je kunt toch wel doorzaaien?
+1
de hoef
Dat is op die leeftijd zaad verkwisten
spotmelker
Dat scheurverbod is wel het meest onzalige onderdeel van de mestwet. Er is zo'n arsenaal van redenen om gewasrotatie toe te passen en dit wordt al jaren toegepast door (bio)boeren die gezamenlijk meer van bodems weten dan de bedenkers van dit absurde wetsdeel.
Jos Donkers
Het scheurverbod is er enkel om boertjes te pesten. Dat we zuinig met onze bodem om moeten gaan en zoveel mogelijk organische stof moeten behouden snapt toch iedere toekomstgerichte boer.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's uitrijverbod geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN