Open dagen in Dalfsen en Markelo

Binnenkort zetten familie Hollak uit Dalfsen en familie Bomans uit Markelo hun staldeuren open. Hollak bouwde een nieuwe ligboxenstal voor 125 melkkoeien met een 2x20 stands zij-aan-zij swing-over melkstal. Bomans verruilde de oude, donkere ligoxenstal met 2x4 visgraat melkstal voor een compleet nieuwe stal met een MI One melkrobot van GEA. 

Deel dit topic

Reacties

friesboertje
Grote melkstal voor het aantal koeien.
oldhuus
Is toch normaal bij Swing-over, maar wel veel schoonmaakwerk.
Coen
GEA timmert aardig aan de weg, hoorde gisteren nog dat ze in de buurt van Hardenberg binnenkort ook nog een 3-box installeren
wenters
Mooie praktische robot zo te zien. Ik melk nog lekker ik m'n 2x12 70* maar als ik een robot zou moeten kiezen zou het zeker een GEA worden.
boertje boer
Vergelijk de prijs van een swingover eens met 2 robots die je nodig hebt met 120 koeien. De boer heeft gekozen voor goedkoper stal met capaciteit daar is toch niks mis mee, hebben zelf deze keuze ook gemaakt.
oldhuus
Of een 2x12 rapid exit, welke is sneller?
hooivork
Als je graag uren per dag in de melkput staat dan bouw je lekker een kleine melkstal. Een melkstal is niet gauw te groot maar je moet je wel afvragen of er een of twee personen beschikbaar zijn om te melken.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stal , koeien , ligboxenstal , melkrobot , melkstal en robot geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0