Rabobank: 2,5% minder krediet agrosector

De kredietverlening aan de food- en agrisector in Nederland van de Rabobank is in de eerste helft van 2014 met 2,5 procent gedaald naar 31,8 miljard euro.

Deel dit topic

Reacties

Wouter Verhoef
De Rabobank heeft grote problemen om zijn geld rendabel weg te zetten.
Ze hadden bij de Europese Centrale Bank (ECB)in Frankfurt 40 miljard euro ondergebracht maar omdat ze daar binnenkort voor het 'stallen' 0,25% moeten gaan betalen hebben ze het ondergebracht in Amerika en Zwitserland.
Daar denken ze nog enige rente te gaan ontvangen.
Er zit mijns inziens zoveel geld bij de banken en dat in combinatie met het besluit van de ECB om maximaal 1000 miljard euro goedkoop geld aan de banken beschikbaar te stellen voor een periode van 4 jaar tegen 0,25% dat dit wel eens invloed kan gaan hebben op de rentetarieven voor de solvabele/renderende bedrijven en dan denk ik met name aan de opslagen voor de Euribor-leningen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's rabobank , bank en lening geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN