24

Wie heeft er ervaring met Ovalert?

Heeft iemand ook ervaring met Ovalert het vruchtbaarheidsmanagement pakket van CRV?.

Deel dit topic

Reacties

Ben eens op zo'n bijeenkomst geweest, maar was geen succesverhaal, die van CRV klikte meteen een af andere kween aan, een pink die al 7x er bij was geweest 😃
En als ze in de wei lopen krijgt ie geen contact.
De nieuwe zenders /ontvangers gaan al tot 800 meter dacht ik,meeste gebruikers halen fors betere tkt, je mist eigenlijk praktisch geen tochtigheid meer, vaak blijkt na introductie dat inseminatiegetal wel iets oploopt, systeem is ook instaat om zieke dieren die duidelijk minder actief zijn op te sporen
Hoor dat het stappenteller verhaal geen succes is, de nieuwe halsbandtechniek, zoals ook bij heattime, schijnt beter te werken. Hier beslissen we komende weken of het systeem van merial, heattime of sensoor ons management komt verbeteren..
Missen gewoon teveel koeien, bulgaar is een goede melker en werker, maar ziet niet alle koeien, zelf zie ik ze wel overdag als ik genoeg in de stal ben, maar heb ook veel werk buiten de stal en 's-nachts, wanneer er de meeste zichtbare tochtverschijnselen zijn, slaap ik, of ben ik varkens aan het laden..
Ovalert kun je nu ook met halsbanden krijgen.
Wij hebben zowel poot als halsband.
Poot is beter
We hebben het hier ook alle twee ,en het werk in 1 woord super
Ik heb het tochtigeheidsysteem met 30 halsebanden tekoop voor de helft van de aanschaf prijs van Delaval
+1
Je hebt alle koeien drachtig?
Grapjurk 😃
Wat kost dit systeem nu eigenlijk, heb namelijk geen flauw idee en wat hoort er allemaal bij.
CRV met pootbanden € 100,-, halsband € 10,- duurder
een probleem is mogelijk het huidige managementsysteem, niet overal compatabel
+1
Ontvanger kost ook 4000
+1
Ik werk al anderhalf jaar met sensoor, heb 20 sensoren op 75 koeien. bevalt me prima. Ik krijg een melding op mijn telefoon als er eentje tochtig is. Je kunt het uitbreiden met gezondheidmodule en voedingsmodule, maar dat heb ik niet.

Ik heb het gewoon een half jaar op proef gehad, bevalt het niet, geef je het hele spul terug.
Basis systeem kost incl instal €4000, pootresponder € 85, halsbandresponder € 94 alles excl.btw ja zeg het maar of het uit kan, als de tkt terug loopt en je hoeft een koe minder af te voeren ivm niet drachtig,dan word het verhaal al heel anders.
Ik betaalde 2575 excl btw, voor het hele spul. Responder kost € 75, € 1050 voor router en opstartpakket, € 25 voor een tang.
In het voorjaar als ze naar buiten gaan heb je ze allemaal tochtig :lol:
Werk er nu een jaar mee, zeer tevreden. iedere 2 uur uitlezen vind ik een voordeel tov veel andere merken die enkel in de melkstal uitlezen. totaal voor 140 pootzenders en ontvanger,... ongeveer 15000€
Bult geld en wat levert het financieel op ?
Heb zelf delaval materiaal en dit valt vies tegen.
Op de info bijeenkomst hierover gaf 9 van de 10 aan dat het systeem niet aan hun wensen voldeed..........
Onder invloed van concurrentie zijn ze er tot op bepaalde hoogte wel meer mee bezig bij Delaval.
En dan nog valt het tegen en zeker met weidegang.
+2
Vraag maar een proef pakket aan bij agis voor 3 maand maak goede afspraken en dan kost die proef je bijna niks .
losse oorsens kosten 75 euro
+1
Hoe lang gaat de ovalert responder mee? Hier sinds 2008 Heattime in gebruik. Werkt super maar sinds begin dit jaar zijn de batterijen in de tags op en werkt het systeem niet meer....
Moet er niet aan denken om elke 5 jaar "eventjes" de batterijen te vervangen.
Weet nog wel dat bij Alta je al dat spul kunt huren en kapotte zenders zo kunt omruilen.
Heb de smart tag gekocht, ovalert met herkauw meting 90 banden met basis station ruim 11000 ex btw word volgende week ge installeert was beter als de oude hals en poot versie volgens de vertegenwoordiger van crv.
Mocht je het eerst niet proberen?
Heb 30 ovalert halsbanden voor 65 melkkoeien + jongvee doe gewoon aan omhangen ik heb er "liefst..." niet teveel ben ik nog meer bezig met vruchtbaarheid (is die koe al 40d ver en nog geen band aan dan snel nog eens scannen en weer omhangen) werkt echt goed in mijn ogen en bijna geen foutmeldingen bij wisselend binnen buiten ver dicht weiden. Halsbanden werkt best bij binnen & buitenlaten.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's management en crv geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
24
DEELNEMERS
20
WEERGAVES
15
ONDERWERPEN