Koe stuurt zelf sms bij geboorte kalf

Veehouders die graag van hun nachtrust genieten gaan erg blij zijn met het Vel’Phone systeem van het Franse bedrijf Medria Elevage. Dit systeem zorgt er namelijk voor dat je automatisch een smsje krijgt wanneer een koe op het punt van kalven staat. Verder houdt hij je op de hoogte van temperatuurschommelingen en het breken van de vliezen.

Deel dit topic

Reacties

+1
meelezer
Ongestoorde nachtrust en vele sms-jes ontvangen die je moet lezen gaat niet samen.
Zorg preventief dat de veevoeding van droogstaande koeien perfect is en de afkalfstal goed dan is al dat nachtelijke gestoor via camera's en/of sms overbodig.
BernieX
Ja meelezer bij jou gaat het altijd automatisch goed... wat een gelul..
+3
meelezer
Niet altijd. Maar om nou voor iedere afkalvende koe mijn nest te verlaten gaat mij te ver.
Wat 's avonds laat aan het kalven is kijk ik in de loop van de nacht. De rest zie ik 's ochtends wel.
(ik heb koeien. De koeien hebben mij niet.)
-2
kaas
Ja zo boer had ik ook in de omgeving ik kon niet voor kalverij uit mijn bed maar zijn toko is wel verkocht omdat het financieel vast zat ,en als je hier makkelijk overdenk ach een kalf extra dood is niet erg maar dan is het vaak door de hele bedrijfsvoering terug te zien ,zulke boeren laten over al steken liggen tussen kalftijd van bijna 500 dgn is dan ook geen probleem en ga zo maar door zo blijven er 10 duizende euro liggen jammer
+3
pieta
Het kan net zo goed andersom. De boer die 's-nachts van zijn rust geniet is overdag scherper en heeft door een kortere tussenkalftijd net zo veel levende kalveren. En laat ook voor de rest minder liggen. Smiley
+1
Campagne
Als je normaal halve nachte op zit als er een koe moet kalven of er twee, drie keer uit gaat om te kijken, is het misschien een mooi alternatief zo'n Vel-phone systeem.
Wij gingen ook altijd meerdere malen kijken 's nachts als er een koe moest kalven. Met 100 kalfjes in een jaar brak dat in drukke tijden erg op. Nu kijken we 's avonds laat voor een laatste maal en is het rustig dan gaan we slapen tot de volgende morgen. We laten ze in de koppel kalven en dat heeft voordelen. Ze blijven rustiger, trekken zich wel wat terug, maar mocht het vlies eromheen blijven dan zijn er altijd een paar koeiedames die dit weglikken. We hebben MRY-koeien dat kalft van zichzelf al makkelijk af, is ook een voordeel.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koe , kalf en sms geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
2
TREFWOORDEN