Zuivelindustrie positief over stap EU

De zuivelindustrie reageert positief op de donderdag aangekondigde EU-maatregelen om de druk op de zuivelmarkt te verlichten. Maar het is niet waarschijnlijk dat de gevolgen van de Europese maatregelen al effect gaan hebben op de garantieprijzen van september.

Landbouwcommissaris Ciolos maakte donderdag bekend dat de EU de opslag van kaas, boter en melkpoeder voor periodes van drie tot zeven maanden zal financieren. Op deze manier wordt de druk van de markt genomen en krijgen bedrijven de tijd om alternatieve markten te zoeken.

Deel dit topic

Reacties

koetje 33
Is prima nieuws voor de zuivel en dat gaat zeker een paar centen melkprijs opleveren.
+1
gerjan sl
Opslag van overproductie houdt de druk langer op de prijzen. Immers als
er weer wat ruimte op de markt komt neemt men ruimte weg door de opslagen producten op de markt te brengen.
Coen
Het eerste verlies maar nemen om de markt schoon te houden 😄
Frans1
Quote:
@gerjan sl: Opslag van overproductie houdt de druk langer op de prijzen

Nee,gaat niet over overproductie,maar over het verleggen van afzet kanalen. De handel ruikt gewoon bloed door die boycot,maar ik denk dat de russen hun zuivelproducten wel krijgen,alleen via een andere weg,en daar valt dan weer een gat,alleen dat heeft even tijd nodig om zijn weg weer te vinden,daarom zie je die stevige dalingen nu even.maar dat is mijn idee
+1
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@gerjan sl: Opslag van overproductie houdt de druk langer op de prijzen.

Normaal ben ik het met je eens, maar het haalt nu wel even de emotie/paniek uit de markt. Nuttige maatregel. Ik verwacht eigenlijk dat de prijzen op een dusdanig peil blijven dat er netto weinig tot geen gebruik gemaakt gaat worden van deze regeling.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkpoeder , kaas , ciolos , boter , zuivelmarkt , zuivelindustrie , financieren en europese unie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0