Illustratie van: jd7920

Mest uut rijden

Wie maakt er gebruik van de verlenging, wij hebben de voor gisteren geplande bemesting door geschoven, naar deze week, wat doen jullie, roorda jij dan ???

Deel dit topic

Reacties

+3
de hoef
Wij rijden tot de laatste dag ,het is groeizaam weer
+1
spotmelker
Daar draait 't hier ook op uit. Ca 10 kuub per ha, blijft 't mooi doorgroeien. Bodem is nu nog warm genoeg voor snelle omzetting.
jan 1
Ben net ff in het land geweest,tis hier nu te nat om komende dagen te maaien,en heb geen zin om land zwart te rijden,zo lang als mogelijk wachten dus.
casev
Hier het zelfde, het land is drijfnat, en tot nu toe elke dag regen gehad, zelfs vandaag weer 5mm....

Afgelopen week zag ik nog wel een boer bij je in de buurt die gemaaid had Jan, tussen Van Beusekom en de intratruin in ijsselstein. Zag er vanaf de weg niet verkeerd uit...
jan 1
Quote:
@casev: Hier het zelfde, het land is drijfnat, en tot nu toe elke dag regen gehad, zelfs vandaag weer 5mm....

Afgelopen week zag ik nog wel een boer bij je in de buurt die gemaaid had Jan, tussen Van Beusekom en de intratruin in ijsselstein. Zag er vanaf de weg niet verkeerd uit...

Ja,klopt,maar heeft daarna weer flink geregend,nu loopt emmer over:)
Middenveld
Vandaag nog 6Ha gemaaid. Vrijdag/ zaterdag in pak en dan volgende week nog wat varkensmest erover 😄
+2
jan is hobbyboer
Was al gestopt maar er zit nog genoeg in de put, maar wie weet eind volgende week nog beetje. We moeten nog weiden tot december, liefst langer, dus da's nog een hele poos.
kaas
Alles bewaren tot volgend jaar veel betere benutting
+1
avondrood
Mest wordt nog goed benut zeker wanneer er geen kunstmest meer gestrooid wordt. Ga geen giften van 20 kuub geven Dat heeft geen zin.
cs-agrar
Al gehoord van 50m3, want dat kon de betreffende man nog kaal maaien voor 31e en alle rest-mest moest op dat perceel #milieuproblematiek#
+2
casev
Ja dat krijg je er van, met zulke strakke regelgeving!

Mestrijden doe je niet op papier, maar met de natuur!
+3
ROORDA J
Wij gaan deze 14 dgn zeker benutten om dat we altijd krap aan opslag hebben.Maar we waren deze week al wel helemaal leeg en aan kaal land ook geen gebrek.Kunnen deze of volgende week weer maaien en hebben dan weer mooi land beschikbaar voor 15 sept te bemesten voor een mooi stalvoer sneetje in oktober.
Mc_douwel
Zijn nu bezig met de gemaaide percelen van vorige week te bemesten misschien volgende week nog wat maaien en mesten nu eerst vakantie
George
Ik wilde gaan maaien en ben maar een halve keer rond geweest in perceel. Maaien in water lukt niet. Het is hier zo ongelooflijk nat.
gezienus
Warom die drukte weer wordt elke dag beter ,, george zou mij meer zorgen om de mais oogst maken 😃
George
Op dit moment heb ik graag de vierde snede van het land maar is het veel te nat. Terwijl de mais nog een hele poos kan blijven staan. Als het over ruim een maand nog steeds zo nat is begin ik me pas zorgen te maken over de maisoogst.
meelezer10
@George
Ben maar blij dat de augustus maand zo nat was en niet de september maand. We moeten natuurlijk september nog afwachten maar in september kan het nog redelijk opdrogen. Dit is in oktober al heel anders.
+1
storm
@George
Dat was dan wel erg dom George om rond te maaien! Je kunt toch ook eerst je laarzen aantrekken en even een ommetje door het land maken?
Persoonlijk weet ik wel dat ik tot achter in de week wacht met maaien van de vierde/vijfde snede want al het water wat eruit droogt is meegenomen!!
gezienus
Quote:
@storm: laarzen

dan moet hij vast heel goed zoeken voor ii zoiets vind , hij zit op zijn pantoffels in zijn deutz
George
@storm
Ach wat is dom? Ik heb wel eens ooit dommere dingen gedaan. Ik ga er niet van failliet dat ik een half rondje door het perceel heb gereden.
gezienus
Mischien wat voor lto om dat voor meerdere jaren vast te leggen zech maar de duitse manier we kunnen hier ruilen om het zo maar te zegen ,stop je op 15 sept mag je 1 januari weer rijden stop je in okt mag je pas februari weer beginen
gerrie-hul
Beste Gezienus Kijk daar kun je wat mee b.v op 15 sept stoppen en op 1jan weer beginnen als het weer het toelaat Laat ze dat hier ook maar gelijk invoeren Maar ja milieu he Daar schort het aan
avondrood
Toch nog ff geduld hebben. Je kunt nog tot 15 sept.
Zijn jullie de putten soms lek ofzo, zit altijd met verbazing te lezen. Waar halen jullie die mest altijd vandaan????? met overdag weiden en snachts op stal smijt het bij mij niet zo hard op.
arjan Kok
Hebbie meestal nog 2/3 in de put
casev
Hier heb ik de put in juni na de tweede snede helemaal leeg gereden, waardoor hij niet meer rond te mixen was.

Hoe doen jullie dit dan? het zal toch niet alleen bij mij zijn dat je pas bij een bepaald niveau de kelder weer rond krijgt....?
arjan Kok
In een oude stal met maar 3 mnd opslag kan je gauw mixen, of anders paar vraggies water erbij
cs-agrar
Simpel, koeien binnen houden..
Wat wij doen is iedere 14 dgn. mixen, krijg je de mest altijd rond,onafhankelijk van het nivo in de putten ( hebben 5 putten te mixen)
+1
ROORDA J
Heb de putten in feb mrt al helemaal leeg.Daarna na elke snede ook weer helemaal leeg rijden.Als je een maal achter opraakt valt het niet mee om dit weer in te halen en zie, je komt het probleem in aug weer tegen.

Wij pompen alle kanalen bij elkaar en kunnen zo weer mixen,mestscheiden en weer uitrijden
cs-agrar
Heb jij dan zoveel land/koe, of gooi er je zo allemachtig veel op in het voorjaar?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , bemesting en roorda geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
31
DEELNEMERS
19
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN