Illustratie van: johnderfavo2.0

Vloer maissilo


Van onze maissilo uit 1998 is de vloer behoorlijk 'uitgevreten' en deze willen we dus voorzien van een nieuwe beton- of asfaltlaag.
Onze gedachten gaan in eerste instantie uit naar een zuurbestendige asfaltlaag maar onze vraag is hoe deze zich houd door de jaren heen en dat in combinatie met een freesvoermengwagen met schuifbord. Geeft dit bij warm/heet weer problemen met het opschuiven van het asfalt?

Jullie reacties zijn zeer welkom!

Deel dit topic

Reacties

mlkvhoudr
Is een rubbermat van bijvoorbeeld roorubber ook een optie ?

roorubber.nl/landbouw.php/
MTSTAMMINGA
Als rubber goed ligt gaat het nooit af
+1
arjan Kok
Onder het rubber krijg je wel een perssappen zooitje, het beton kan verder invreten
+1
storm
Asfalt is het duurzaamst. Hier ligt het al 15 jaar in de maissilo's en je kunt niet zien dat het gebruikt is. Ken een boer hier in de buurt waar het al 25 jaar ligt en die is er ook heel tevreden over.
Asfalt kan alleen net als beton niet tegen wringen en dus zou ik het alleen in de silo gebruiken
arjankok_
Heb ook al 16 jr zuurbestendigasfalt op een versleten betonvloer, het asfalt is nog als nieuw, alleen het blijft zacht dus machines met bv steunpoten zakken weg,en je moet wel met beleid voerscheppen maar dan kan het denk ik wel 50jr mee
oldhuus
Zit met zo'n zelfde grindtegelvloer, heb ook al zitten kijken, het zou ook met epoxy giethars net als het voerpad kunnen, maar ken nog geen verhalen.
jorisdriepinter
Hebben hier 12 jaar geleden ook een maissilo overgelaagd met asfalt. Daar waar de vloer het slechtste was laat het asfalt nu los. Zorg dat de laag dik genoeg is. Geen 6-7 cm maar eerder 8 of 10 cm doen. En als er gaten in de beton zitten eerst uitkappen en bij storten.
Bij ons zat er een stelplank in het midden van de silo en daar is het asfalt ook weer gescheurd. Als de ondergrond goed is maak je met asfalt een prima vloer voor maisopslag, beter als met beton.
+2
Pinkenboer
Dikte van de asfalt laag zegt niet altijd wat ,waar je voor moet zorgen is dat de vloer schoon en vrij van los grint is . Spuit de plaat schoon met de hoge drukspuit (is een heel werk dat weet ik) als hij droog is dan pas asfalteren en dan niet 1 laag maar eerst een dunne laag er overheen trekken .dit om de boel vlak te krijgen en daarna een laag van een cm of 4/5 zuurbestendig asfalt en je bent voor een hele lange tijd klaar. Zorg wel dat je er geen steunpoot opzet want die drukt er in.
+2
arjan Kok
Asfalteer bedrijven rekenen meestal met een hele asfalt ploeg een hele dag de gebruikte hoeveelheid maakt dan op de offerte weinig verschil, kunnen gemakkelijk 10 silo's op een dag vullen als die bijelkaar liggen, maar misschien kun je ook met dichtbij gelegen collega's iets samen aanbieden

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mengwagen , voermengwagen en schuifbord geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
1