CRV-voorzitter Gorter per direct vertrokken

Kees Gorter is met onmiddellijke ingang opgestapt als voorzitter van de Raad van Commissarissen van CRV. Dit nadat hij slechts een half jaar geleden de voorzittershamer overnam van Evert Alderkamp. 

Deel dit topic

Reacties

arjan Kok
Vervelend natuurlijk voor de directe betrokken , maar bestuurders zijn niet altijd op 1 lijn te krijgen, uithuilen en overnieuw beginnen
cs-agrar
Was misschien toch teveel boer voor in zo'n bestuur.
Coen
Wellicht wat meer risico-mijdend dan directie en overige bestuursleden ?
kaas
Kees gorter is wel een persoon die echt risico durft te nemen dat zal het probleem niet zijn
-1
dorpsrandhoeve
Gaat er bij CRV een Viontje gebeuren? Een alles is op verhaaltje binnenkort in de Boerderij?
jan is hobbyboer
Quote:
@dorpsrandhoeve: Gaat er bij CRV een Viontje gebeuren? Een alles is op verhaaltje binnenkort in de Boerderij?

Waarschijnlijk heeft onze vriend Fielmich alias Noordhollander hier wel weer een gepeperde mening over. Als niet cooperatief snap ik toch nix van die inefficiente bestuurderscultuur van mini cooperaties als CRV. Iets van maar 200 miljoen omzet, nauwelijks winst, maar wel veel vergaderen, wonderlijk bedrijf.
+1
paul1
Een cooperatie als crv moet niet teveel winst maken, als ze veel winst maken, zijn de tarieven voor de leden te hoog.
noordhollander
Dit zeer snelle besluit van gorter kan ook een kompliment waard zijn zodra we de details kennen..............hij voelde zich wellicht niet thuis tussen de varkenskenners..............als je de laatste veeteelt bestudeerd hebt wordt t wel duidelijk een veel te omslachtige club die steeds verkopers etc erbij zoekt en volop focust oa op genomics alleen daarom zou je als nuchterdenkende boer al opstappen................
om maar te zwijgen over hoofdredacteur vd knaap, die jan kolff nodig heeft om te vertellen wat ons aller nico bons beweegt om te doen wat hij doet....
+2
ricardo
Ben het voor het eerst met Noordhollander eens, voor we de details niet kennen het kan ook een compliment waard zijn, maar eerst maar eens afwachten hoe het zit.
+7
arjan Kok
Of die klub waar ik ook lid van ben, omslachtig in elkaar zit kan ik als leek niet beoordelen, snap er niets van maar dat komt door desinteresse, ook ben ik zeer kritisch over de toepassing van gemomics ik bedoel dan de absurde wedloop naar hogere cijfers maar ondanks dat ben tevreden over de dienstverlening en producten, heb echt geen reden om wat anders te zoeken
mlkvhoudr
Ik vind het digitaal opgeven van de stierenkeuze een behoorlijke verbetering ten opzichte van moeten bellen.

Over genomics sta ik nog in tweestrijd, heb alleen suarez gebruikt en wou dat eerst afwachten voor ik verder ging met genomics.

Toch niet helemaal gedaan en ondertussen nog danno gaan gebruiken.

De resultaten van suarez vind ik zelf nou nog niet van dien aard dat ik genomics ga omarmen.

Ik ga toch maar weer terug naar dochtergeteste dieren. En maar weer verder afwachten hoe het zich gaat ontwikkelen
oldhuus
Werd mij vandaag ook nog gevraagd of ik tevreden was over de dienstverlening, nou prima tevreden over registratie en inseminatie, zolang ze me verder maar geen producten proberen op te dringen. En goede stieren hebben ze overal, ook bij CRV alleen heb ik niet altijd de juiste koeien voor de CRV stieren.
En genomics ben ik hier niet nodig, zit niet te wachten op die "genetische vooruitgang". Ze schatten nieuwe stieren toch altijd te hoog in dus koop ik wel oude bewezen genetica, nog veel goedkoper ook.
jan is hobbyboer
Quote:
@oldhuus: En goede stieren hebben ze overal

Dit is complete onzin, net zomin als elke boer goeie koeien heeft. Er wordt ongelooflijk veel bagger onderweg verkocht, alleen bij veel boeren heeft fokkerij geen enkele interesse en die denken dan dat het normaal is dat je slechte koeien melkt. Het is toch van de gekke dat Nederlandse koeien met top management en super index maar goed 8500 liter gemiddeld geven?
arjan Kok
@jan is hobbyboerleuk jan, noem is namen van "bagger "stieren en van hobbyboer waardige stieren?
jan is hobbyboer
Quote:
@arjan Kok: @jan is hobbyboer leuk jan, noem is namen van "bagger "stieren en van hobbyboer waardige stieren?

Ik zou geen Delta stier weten die wat toevoegt aan de fokkerij, het is meer van hetzelfde met steeds hogere cijfertjes, maar als je de dochtergroepen op bijv. de NRM ziet is het toch allemaal maar heel gewoontjes. Stieren waar ik op het moment wel aardig jongvee van heb lopen zijn bijvoorbeeld Glauco en Hvezda, geen cijfers, maar die gaan ook heus wel 9000 liter gemiddeld geven in mijn hobby-omgeving.
arjan Kok
@jan is hobbyboerDenk dat je maar slecht op de hoogte ben als dit magere advies lees, die 2 die jij noemt bij welke sperma handel zijn die te vinden?
mlkvhoudr
@jan is hobbyboer

Een genomic stier had ik bij jou ook eerlijk gezegd niet verwacht :

apps.crv4all.nl/modules/stierzoeken/…
jan is hobbyboer
Quote:
@mlkvhoudr:Een genomic stier had ik bij jou ook eerlijk gezegd niet

Hvezda met 2100 dochters een genomic stier?

accelgen.com/catalog/semen-usa/…

Dit is gewoon een import stier van WWS geweest, ik heb er erg beste pinken (ook een rooie) van. Heb nog 25 rietjes van de stier, ben er blij mee.
+1
mlkvhoudr
@jan is hobbyboer

Ah nou zie ik het ook, ik had niet verder gekeken dan dat er geen dochterinformatie was, en dan is het meestal genomics, maar je hebt gelijk
jan is hobbyboer
Quote:
@arjan Kok: @jan is hobbyboer Denk dat je maar slecht op de hoogte ben als dit magere advies lees, die 2 die jij noemt bij welke sperma handel zijn die te vinden?

Ik heb inderdaad al jaren geleden de interesse in de CRV fokkerij verloren. Hobbyboer is dan ook al 35 jaar CRV vrij 😄. Enige uitstapjes in al die jaren zijn Gambler en Dictator geweest, maar die waren eigenlijk van Genes Diffusion, maar werden in NL door CRV verkocht. Van die 2 stieren is ook niet veel terecht gekomen.

En als ik naar de NRM dochtergroepen kijk en naar de door mij aangekochte exportkalveren bevestigd dat alleen maar wat ik denk. Het is binnen mijn fokdoel, sobere sterke holstein-koeien die met weinig werk 10.000 liter geven als volwassen koe en ook nog beetje mooi zijn (dus geen Oman shit), helemaal nix. Tussen die kalveren zaten ook huidige toppers als GoFast, Suarez en Danillo. Dus inderdaad je hebt gelijk, ik ben niet op de hoogte van de bloedlijnen van CRV. Ik heb alleen 2 ogen die zien dat ik die kant niet op wil.

Glauco is een italiaase stier, Duplex x Toc-Farm Allen Amily (Allen x Progress x Tab x Prelude Spottie). Vererft kracht met stijl en een voor mijn doen goede productie. Hij is in Nederland volgens mij verkocht door Veecom, alleen hebben die hem van de kaart gehaald omdat ze hem niet goed genoeg vinden. Die snappen er volgens mij ook helemaal nix van.

Omdat ik niets snap van Genomics en de resultaten tot nu toe dat wel bevestigen gebruik ik nu al tijdje dezelfde stieren: Hvezda, Glauco, Goldsun en Absolute-Red, plus nog wat echt oude zooi, daar heb ik ook nog genoeg van. Binnen mijn fokdoel komt er maar weinig nieuws bij de laatste tijd. Gezien de bloedlijnen die binnen genomics gebruikt worden verwacht ik ook niet veel de komende jaren. Maar de stieren die ik nu gebruik zijn goed genoeg om het nog jaren mee vol te houden. Fokken is wel eens veel moeilijker geweest.
Verloop heb je overal, tzal wel een reden hebben.
jerseys
Heb zelf ook altijd een log gevoel bij CRV, te veel bobo's/managers in Arnhem. En jaarlijks de tarieven EDI veedata abbo's maar opschroeven om hun Veemanager te bevoordelen tov van managementpaketten, krijg je de data nog niet eens realtime.
oldhuus
Ja melkleveringen (FC) loopt ook altijd 3 dagen achter op Melkweb zelf.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's crv geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
23
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
4
TREFWOORDEN