IDC 2 melkmeters van SAC

Heeft men goeie ervaringen met de melkmeters van SAC, zijn deze betrouwbaar en onderhoudsvriendelijk? graag enkele reacties.

Deel dit topic

Reacties

degier
Bilo, in 2008 heb ik de idc 2 meters aangeschaft voor mijn 28 standsbuitenmelker tot nu toe slechts de rubbers van de start/stopknop vervangen de meter hangt bij mij op knie hoogte en bedien hem altijd met mijn knie. Wanneer je de quikstarter in de afnamecilinder gebruikt zullen de knoprubbers langer meegaan. Voorts heb ik ook enkele rubbers vervangen van de afsluitklep onder in de idc. Door dat ik zand in de ligboxen gebruik was ik op zoek naar een melkmeter die simpel te onderhouden is en achterafgezien is dit gelukt. Zolang er melk door heen stroomt werken ze accuraat zodra er een koe met bloed in melk of dikke biest is gemolken is spoelen noodzakelijk.
bilo
@degier, ik ga binnenkort moeten kiezen tussen delaval en SAC, dit voor een zij aan zij, ik kijk vooral naar de onderhoudskosten erna om deze zo laag mogelijk te houden, hoor hier en daar wel eens klagen over dure onderdelen bij delaval,
Ik wil het zo simpel mogelijk houden.
puddingbroodje
Het systeem van sac is iig erg simpel maar geld kosten doen ze allemaal, als ik geen robot had gekozen had ik voor de idc van sac gekozen simpel compact onderhoudsarm!
mlkvhoudr
Bij sac is het ook niet gratis hoor.........
puddingbroodje
Nee zeker niet maar dat heb ik ook niet willen zeggen iig!
mlkvhoudr
@puddingbroodje

Pas had ik een printplaatje stuk dat ding koste meer dan een hele computer.

Printplaatje was iets van 780 euro, dan noemen ze het wel duur een milkkeyboard.

Wat ik wel heel netjes van sac vond dat ze de oude hebben weten te repareren en dat ik daar uiteindelijk nog 500 euro voor gecrediteerd kreeg
+1
jan w
@mlkvhoudr
Hanskamp ( agro techniek ) zelhem. producent en ontwikkelaar van het propydos systeem repareren ook veel printplaten. Dit scheelt kapitalen.
puddingbroodje
@mlkvhoudrdas dan idd heel netjes! melkmachineonderdelen pfff
ErikSmale
Heb sinds nov. 2009 IDC2 van SAC, gebruik de grote knop niet ivm quick start op de cilinder, ledlampje dat op de IDC zit breekt eraf, is verder geen probleem want behuizing blijft waterdicht. Heb 1 x dat de sensor pot kapot was, iig. hebben hem vervangen en probleem was opgelost, dan schrik je ook wel ff wat zoiets kost 😕

weiters geen rare dingen mee gehad met die kastjes, monteurs zorgen dat op tijd slijtdelen worden vervangen wat ze tot dusver hebben gedaan en wat de kosten specifiek op die IDC's waren durf ik niet te zeggen.
bilo
De verkoper van sac probeert ook mij de touchscreen in de melkplaats te verkopen, voor de koegegevens op te vragen of een koe te separeren. Dit kost mij wel een kleine 5000 euro. Is dit wel nodig om bij te kopen? Via mijn pc kan ik ook separeren.
ErikSmale
Heb touchscreen in de put hangen en vind het ideaal!! ik kijk voor liters en attenties ook nooit op de IDC kastjes enkel op de touchscreen.

MAAR, dit is nuttig voor mij omdat ik (carrousel) altijd op dezelfde plek sta onder te hangen etc. en de verste melkmeters te ver zijn om op te kijken. Ik begrijp dat jij een zij-aan-zij wilt bouwen, dan is dat voordeel minder omdat je toch al constant heen en weer loopt in de put.
puddingbroodje
Ga een keer melken in een vergelijkbare stal en je zult ervaren hoe het is!
miss boerin
Touchscreen niet nodig
+1
degier
Met een touchscreen is het separeren wel veel makkelijker als je tijdens het melken bedenkt dat een bepaalde koe apart wilt hebben kan je dat direct doen zonder eerst naar je pc te moeten lopen, activiteit attenties zie je ook direct op het scherm, hoewel ik bij mijn buitenmelker gelijkvloers naar de pc in het tanklokaal kan lopen zou ik het al vervelend vinden om het melken te onderbreken voor dat de koe al in stal loopt. Hoewel de vraag ging over de melkmeters let ook eens op de onderhoudskosten van de melkklauw een vacuüm verdeelstukje zit bij sac los en kost 2 a 3 euro bij delaval wel mooi geintergeerd maar daar kan een afgebroken tuutje wel eens veel meerkosten.
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@degier: een vacuüm verdeelstukje zit bij sac los en kost 2 a 3 euro

Vraag is wat SAC je er voor laat betalen...
puddingbroodje
Nou dat zal minder zijn als een klauw bij de laval van pak hem beet ??800 euro??
wotan2
Het vacuumverdeelstukje is bij sac expres zo los gemaakt om meer vrijheid aan de slangen te geven; als je de klauw in de hand hebt duw het maar eens naar beneden en kijk wat er gebeurd.
degier
Nou Jack 2 a 3 euro

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's sac geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
18
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
10
TREFWOORDEN