Meer dan 55.000 bezoekers naar AgroTechniek Holland

Ook ik was er gister even, was een mooi opgezette beurs. In vergelijking met de oude Landbouwrai is dit zo buiten toch een veel mooiere beleving. Jammer dat er op melktechniek niet veel was te zien.



Ruim 55.000 bezoekers op de grootste landbouwbeurs van Nederland 😄

AgroTechniek Holland is uiterst succesvol verlopen. Maar liefst 55.217 bezoekers passeerden de entree tussen 10 en 13 september. Beursmanager Willem Bierema: “We zijn erg blij met deze stijging ten opzichte van 2012, toen de tweede editie van dit tweejaarlijkse evenement voor landbouwmechanisatie in Biddinghuizen 52.069 bezoekers trok. Met een krimpend aantal boeren toch meer bezoekers trekken, daar ben ik uiterst tevreden over. Dat enthousiasme hoor ik ook bij veel deelnemers, die deze opzet en ook de kwaliteit van de bezoekers waarderen.” De ruim 260 deelnemende fabrikanten, importeurs en dealers in landbouwmechanisatie toonden aan boeren en loonwerkers meer dan 3.000 landbouwmachines van 450 merken: een breed aanbod van ‘alles wat boeren boeit’.



Veel belangstelling voor demonstraties en paviljoens

Naast de toonaangevende merken waren er allerlei activiteiten, paviljoens en demonstraties, waaronder het TrekkerParcours waar bezoekers zelf konden proefrijden op de allernieuwste trekkers. Nieuw dit jaar waren de dagelijkse demonstraties bieten oogsten, spuiten en veldbewerking die veel belangstelling trokken. Ook het Agroverkeerpaviljoen met alles over veiligheid , het T-rijbewijs en de Beste Trekkerpiloot-verkiezing en het nieuwe Energiepaviljoen met alles over energie en robotisering trok heel gericht en geïnteresseerd publiek.

Enthousiaste deelnemers

Arjan Mulder van Reesink is uiterst tevreden: “De bezoeker vindt hier echt een complete mechanisatiebeurs. Wij hebben een breed programma dat hier helemaal past. Onze klanten zijn buitenmensen die hier heel gericht ons hele brede programma kwamen bekijken.” Marcel Verhoeff van Farmstore trof kwalitatief goede bezoekers op hun stand: “Onze brede lijn producten trok veel belangstelling. We hadden een echte primeur, een spitter, die hier een succesvolle introductie beleefde.” Roeland Koopman van Valtra vond het een “superbeurs. We hadden vier thema’s die heel goed ontvangen werden bij het publiek, en ook onze dealers waren heel enthousiast. Ook commercieel gezien kijken wij terug op een hele succesvolle beurs. “

Innovatieprijs Bronzen Sikkel voor John Deere

De vakjury koos Manure Sensing van John Deere als winnaar van de innovatieprijs Bronzen Sikkel: “Met meer precisie mest toedienen. Deze Organic Nutrient Management Manure Sensing van John Deere biedt nieuwe mogelijkheden om de mineralenbalans te optimaliseren en te sturen op plaatsspecifieke en exacte dosering. Hij optimaliseert nutriënten die toegediend worden via organische drijfmest en meet real time gehaltes aan nutriënten en droge stof in drijfmest middels NIRS-technologie. Een mooie vinding die gevolgen gaat hebben voor het omgaan met mest en bemesting en aanpassing van de Nederlandse mestwetgeving tot gevolg kan hebben, kortom een innovatie die de Bronzen Sikkel 2014 verdient.”

De vakjury bekeek zo’n 80 innovatieve inzendingen en beoordeelde in welke mate ze vernieuwend en onderscheidend zijn voor de toekomst van de agrarische sector. De jury kende een tweede prijs toe aan de eerste zelfrijdende cabineloze tractor ter wereld Greenbot van Conver en de derde prijs aan de elektrisch aangedreven werktuigdrager Multitooltrac van Van Ham.

AgroTechniek Holland vond van 10 en met 13 september plaats in Biddinghuizen en beleeft haar volgende editie in 2016. De organisatie is in handen van de AgroTechniek Holland BV, een dochter van Fedecom.

Deel dit topic

Reacties

George
Ik vond de Landbouwrai toch altijd nog een betere beurs.
jan is hobbyboer
Als ik de foto's zie is het een leuk uitje voor de liefhebber van ijzer (ik dus niet) maar heb je er inhoudelijk als gewone boer nix te zoeken.
gerrie-hul
Dit is veel leuker dan de rai De stands zijn veel ruimer en mooi in de buitenlucht
ricardo
Wil je wel eens weer horen als het regent, Gerrie-Hul, verder geen verkeerde beurs, maar ook geen topper zoals eurotier.
gerrie-hul
JA Ricardo als het regent is het een ander verhaal Je zit op de klei Maar er zijn toch mooi verharde paden zodat je langs de stands kan
ROORDA J
Was een perfecte beurs dankzij het goede weer.Dit heeft ook zn weerslag op het aantal bezoekers in de grote over dekte megahal en dus lieten veel al melkmachine leveranciers verstek gaan omdat dat 2 jaar geleden ook al zo was. .als ik Co hoor heb ik veel gemist.Ben niet verder gekomen dan 3 velden en mag dan voortaan er wel 2 dgn voor uit trekken.
milkman1
Ik ben er niet geweest, geen tijd misschien volgende week donderdag naar de agrarische schouw in Joure.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , john deere , bieten , innovatie , energie , management , landbouwbeurs , bemesting , mechanisatie , drijfmest , lei , melktechniek , trekkers , 2012 en toekomst geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0