Keuze maken

We krijgen de oude snijmaïs niet op. Iemand blij maken met een paar vrachten oude snijmaïs of wat van de nieuwe verkopen? Waar doen we verstandig aan?

Deel dit topic

Reacties

jg
Flinke voorraad mais past goed in bex. De opbrengsten gaan niet overal meevallen volgens telers. Soms krappe kolven en lange dunne stengels.
Idd. Voorraad maken. En anders verkopen wat je kunt missen.
Hoef je t niet nog een x 'door handen' te hebben.
+4
oldhuus
Wou je direct de verse gaan voeren, ik zou zien dat ik de "ouwe" kon overkuilen en daar een maandje van voeren zodat de nieuwe mooi kan conserveren, scheelt een boel problemen door broei.
pa
Is ook waar natuurlijk alleen wordt de voorraad niet minder
+3
de hoef
Quote:
@pa: voorraad

geen betere raad als voorraad
+1
Druk
Wij beginnen nooit voor 1 januari te voeren met de nieuwste oogst, altijd eerst goed laten conserveren 😄
cs-agrar
Zoals Oldhuus en Druk opnoemen, zorg dat je nog een tijdje door kan voeren met de oude mais, zodat de nieuwe kan conserveren. Direct nieuwe voeren is niets waard, bovendien is het dan een stuk moeilijker om broei uit de bult te houden.
Advies, kuil een paar mnd voer over, zodat deze nog even helemaal dicht kan voordat je gaat hakselen en dus aan de overgekuilde bult gaat beginnen. Op deze manier minste kans op broei.
Verkopen kan altijd nog.
gezienus
Cees hier wordt de bult van de nieuwe mais voor het gevoel even dicht gemaakt volgende dag is i weer open en blijft open
George
Ja maar is dat ook ideaal?
+3
de hoef
Dat gebeurd hier ook wel eens ,maar het liefst hebben wij de grote kuil een maand dicht .we maken altijd een klein kuiltje om eerst op te voeren
ricardo
Heb ook wel eens het idee gehad dat degenen die direct beginnen te voeren ook eerder problemen hebben met schuimende mestkelders.
ricardo
Heb ook wel eens het idee gehad dat degenen die direct beginnen te voeren ook eerder problemen hebben met schuimende mestkelders.
gezienus
Hebben we 1 keer gehad maar dat kwam niet door de mais . wil je 2 kuilen maken moet je natuulijk nog een voerplaat over hebben ook extra werk 2 kuilen maken 2 keer afdeken stop het liefs alles in 1 hoop we gebruiken wel stresfolie of frischhalt folie of hoe julie dat ook noemen
bartvgijssel
Unterziehfolien 😃

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0