Forse daling melkprijs DOC

DOC Kaas heeft haar melkprijs over september fors verlaagd. De voorschotprijs daalde met 3,50 euro naar 34,11 euro per 100 kilo. 

Deel dit topic

Reacties

Das inderdaad FORS, jammer maar helaas.
Metal ap
Goed op de kost prijs letten,niet te veel voor het ruwvoer geven,geen melk leasen,geen geld lenen en alles komt weer goed
Coen
Als de kritieke melkprijs hoger ligt dan de melkprijs is het te hopen dat je voldoende financiele buffer hebt om de periode met de melkprijsdip te kunnen overbruggen
+5
pieta
Als de melkprijs nu al te laag is tov kritieke opbrengstprijs dan zal je buffer niet groot zijn.
George
Quote:
@Metal ap: niet te veel voor het ruwvoer geven,geen melk

Wat moet ik nou van zo'n reactie denken? Je hebt dus schijnbaar ruwvoer nodig? Dus te weinig grond in verhouding tot vee en verzuimd in dure grond te investeren en nu verlang je van mensen dat die hun gewassen van dure grond aan jou voor een beetje verkopen? Als je wilt blijven melken zul je gewoon een gangbare prijs moeten betalen en anders koeien ruimen! Over dat lenen en melkleasen ben ik overigens wel met je eens.
Metal ap
Ik hoef geen ruwvoer aan te kopen land en vee staan in verhouding.allen gras voeren kan ook als maar niet te hoge productie nastreef.
oldhuus
Hoorde gister, in mei werd maïs in de polder verkocht voor 2400/ha, nu moet je blij zijn met 1800..
-1
de hoef
Quote:
@: Reageer @Metal ap

ben je uit een ei gekomen .denk jij dat die boeren dat hier zelf al niet begrijpen
Metal ap
Nou,als ik sommige reactie's lees dan twijfel ik wel eens aan het IQ
Fryslanboppe
Nog meer op de kostprijs letten? Denk dat de meeste boeren dat al een aantal jaren doen. Dus dit is geen optie. En waarom altijd de kostprijs leidend laten zijn? De opbrengstprijs moet gewoon voldoende zijn.
mlkvhoudr
Minder leveren, dab kunnen ze de rest beter verwaarden. Het staat er duidelijk
Genoeg. Te veel aanvoer tov de vraag
Fryslanboppe
Helemaal mee eens!! Jammer dat veel boeren dit maar niet willen snappen.
oldhuus
Meeste boeren bij die fabriek gaan alleen maar meer melken, ook in 2015.
Of naar A-Ware.
+2
jg
Lto en Dijksma pleiten nog steeds voor aanpassing vetcorrectie , zou kostenbesparing zijn!. De melkaanvoer gaat erdoor toenemen dus nog lagere prijzen en meer superheffing.
pieta
Niet overdrijven.
+1
jg
Wat vind je overdreven Pieta ?
+1
pieta
@jg
Ik denk dat de vetcorrectie gewoon superheffing bespaart. Het enige wat de melkaanvoer zal beperken is een lage melkprijs of een harde produktiebeperking.
jg
@pieta
Een lage kostprijs de melkaanvoer beperken ???
+2
pieta
@jg
Sorry bedoelde melkprijs natuurlijk. Maar ook een lage kostprijs zou de aanvoer kunnen beperken. Dan verdien je met minder liters nog genoeg. Smiley Ik heb het aangepast.
pieta
@jg
Sorry bedoelde melkprijs natuurlijk. Maar ook een lage kostprijs zou de aanvoer kunnen beperken. Dan verdien je met minder liters nog genoeg. Smiley Ik heb het aangepast.
+2
jan is hobbyboer
Wat een stress na een maandje wat minder geld. Het kan niet altijd feest zijn. 34 cent is volgens mij nog steeds het langjarig gemiddelde.
+2
Frans1
Ik heb de eerste meevaller van vandaag alweer binnen:afrekening van het water, nieuw voorschotbedrag verlaagd met € 25,- per 3 maand.Dus laat die melkprijsdaling maar komen 😄
George
Dat is al zowat de melkprijs vanaf de eind jaren '70 van vorige eeuw. Dan spreek je met recht over een langjarig gemiddelde.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkprijs , kaas , doc-kaas en doc geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
23
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN