De waarheid achter de anti-drinkbeugel

Zo nu en dan zie ik ze voorbij komen: de zogenoemde anti-drinkbeugels en andere voorzieningen die worden aangebracht in de neusgaten van een kalf om het drinken bij de moeder te beletten. Ik ben nieuwsgierig naar het verhaal achter deze beugels, ringen en flappen en sprak met Hans Hopster, lector Welzijn van Dieren bij Hogeschool Van Hall Larenstein, tevens senior onderzoeker en themaleider dierenwelzijn bij de Animal Sciences Group van de WUR.

Door: Jorrit Kiewik, redactie The Milk Story

Deel dit topic

Reacties

+1
JohnFr
"Waar" kan je die hier getoonde anti-drinkbeugel kopen , ik heb al even gezocht maar kom alleen die gruwelijke martel werktuigen tegen en die vind ik erg dier onvriendelijk zowel voor de drager als voor de belaagde.
Groet John
+1
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@JohnFr: "Waar" kan je die hier getoonde anti-drinkbeugel kopen

quietwean.com/?page_id=28
JohnFr
Jack , bedankt, ik zal die in Belgie maandag eens bellen. Ik begrijp niet dat Mevrouw Thieme er nog geen kamer vragen over gesteld heeft en een import verplichting afdwingt.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's dierenwelzijn , kalf en dieren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
8
TREFWOORDEN