Snelle testen voor detectie antibiotica

Binnenkort komen twee testen voor snelle detectie van antibiotica op de Nederlandse markt. Daarmee kan een veehouder binnen twee minuten zien of de melk vrij is van antibiotica.

Deel dit topic

Reacties

verbi
Was benieuwd wat het ding kost en de strippen ook maar kan ik niet vinden.
flyingrussian
@Wat is voordeel voor de veehouder met de bestaande test? Ja die duurt 2 uur of zo, maar als je dat normaal plant is het toch goed.
paul1
Hoe is de betrouwbaarheid ?
dorpsrandhoeve
Best leuk die testen, maar wat is het voordeel, hoeveel dagen bedoel ik dan.

En blijf er wel van bewust dat het wettelijk verplicht is dat je de wachttijd aanhoud.
Rilo
Hoezo nieuw? Ik heb 4 jaar geleden al met die apparaatje in Duitsland gewerkt. Gaat idd snel, maar kans op een foute test (geen uitslag) is groot. Je moet dus vaak over doen voor je een conclusie kan trekken. De Delvo-test geeft vaak duidelijker aan of er iets in de melk zit.
flyingrussian
Doe standaard het normaal voor elke tank en zobiezo voor elke koe die behandelt is.
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@flyingrussian: Doe standaard het normaal voor elke tank

En? Wel eens fout?

Hou je ook nog een B-monster achter de hand voor contra-expertise bij afkeuring door de fabriek?
flyingrussian
Hier kan je wel met de fabriek overleggen indien nodig.
+3
Ard Eshuis
Hier standaard elke behandelde koe. Ook als je de wachttijden aanhoudt mankeert er wel eens een week (of soms 2!!) aan dat de melk in de tank kan. Is in het verleden wel eens misgegaan, zeker bij een groot aantal nieuwmelkte dieren achter elkaar... Snel terug verdiend, bij de melkfabriek is toch geen verhaal te halen. Melk moet zeker voor 110% vrij van antibiotica zijn, anders gewoon andere bestemming zoeken.
Beeld is heel wisselend: De ene koe is na een dag al vrij van groeiremmende stoffen, de andere na een week nóg niet, hoeveelheid melk per dag maakt wel verschil, maar geeft geen zekerheid dat na 3 dagen de melk ok is. Ook mastitiskoeien grote verschillen: als er snel herstel optreedt is de penicilline ook snel eruit, dieren die je langer door moet behandelen duren langer voor ze in de tank kunnen.
verbi
Dezelfde ervaring heb ik ook,als je puur de wachttijd op het produkt hanteert dan gaat dat een keer fout.Doel inderdaad:110 % vrije melk!!!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk en antibiotica geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN