20.000 euro voor jonge boer na uitspraak

Een jonge landbouwer heeft toch 20.000 euro investeringssubsidie ontvangen, na uitspraak door het College van Beroep op 19 september. Flynth adviseurs en accountants had bezwaar ingediend nadat bij een maatschap van twee broers, de ene broer wel subsidie kreeg en de ander niet. De uitspraak is niet alleen belangrijk voor de broers. Hiermee is ook duidelijk geworden aan welke criteria een jonge landbouwer moet voldoen.

Deel dit topic

Reacties

arjan Kok
Kan hij wat leuks mee gaan doen, een nieuwe schudder of zo of een paar dure embryo's
oldhuus
Wat moet je wel niet doen om zo'n subsidie binnen te slepen?
Coen
najk.nl/ondernemende-jongeren/nieuws/…

ook
Afspraak met fiscus over startersregeling
De starterssubsidie voor jonge boeren en tuinders mag fiscaal over meerdere jaren worden gespreid. LTO Nederland heeft dat afgesproken met de Belastingdienst.

De subsidie is bedoeld als tegemoetkoming in de rente die de jongere boeren jaarlijks moeten betalen over afgesloten leningen. Het bedrag wordt in één keer uitbetaald en er is belasting over verschuldigd.

Normaal gesproken zou in het jaar van ontvangst het hele bedrag fiscaal worden afgerekend. Overeengekomen is nu dat de te betalen belasting kan worden uitgesmeerd over de jaren waarin de betreffende boer of tuinder rente betaalt voor de lening.

Voordeliger
Het fiscaal spreiden van de ontvangen subsidie over meerdere jaren is meestal voordeliger dan wanneer het hele bedrag aan de winst van één jaar wordt toegerekend. Het blijft ook gewoon mogelijk om de ontvangen subsidie in één keer in de belastingaangifte te verwerken.
+3
jop456
Dat geld is hij allang kwijt aan Flynth . Klink wel leuk maar alleen Flynth vaart er wel bij
arjan_kok
Denk dat de verliezende partij ook kan opdraaien voor de procedure kosten
oldhuus
Vandaar dat die jonge boeren meteen al een nieuwe stal bouwen, anders lopen ze die subsidie mis :S

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's boer , flynth en uitspraak geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN