Melkprijs FC in september bodem bereikt

Het ING economisch Bureau verwacht dat de uitbetaalprijzen van FrieslandCampina in september de bodem hebben bereikt, en er aan het eind van het jaar weer een lichte prijsstijging kan plaatsvinden. Ook voor 2015 is de bank positief en veronderstelt dat de resultaten in de melkveehouderij ook voor volgend jaar goed zullen uitvallen.

Deel dit topic

Reacties

vanloon
We zullen het zien!
jg
Rabobank verwacht een verdere daling , tot begin volgend jaar. boerderij.nl

Wie het weet mag het zeggen.......
Cees Romijn weet het, hij zegt dat RFC maadag nog een keer verlaagt en daarna niet meer. Arla heeft verdere verlagingen aangekondigd voor de rest van het jaar.
Coen
We hebben de export naar Rusland helemaal niet nodig, zuivelvraag is groter dan het melkaanbod 😄

Mondiale melkvraag stijgt 36 procent

De wereldwijde vraag naar melk stijgt de komende tien jaar 36 procent. Maar de vraag en het aanbod zijn uit balans, meldt verpakkingsproducent Tetra Pak in de zevende Dairy Index.

De groei komt voornamelijk door de stijgende welvaart, verstedelijking en de bevolkingsgroei in opkomende economieën als Afrika, Azië en Latijns-Amerika.

Toch kan lokaal geproduceerde rauwe melk volgens bestuursvoorzitter Dennis Jönsson zeer waarschijnlijk niet voldoen aan de stijgende vraag in de opkomende markten voor zuivelproducten.

Melkoverschot
De ontwikkelde markten concurreren daarbij vanwege het melkoverschot om de export van zuivelproducten, terwijl ze intussen kampen met een dalende binnenlandse consumptie.

'De voorspelde toename van de wereldwijde vraag biedt een enorme kans voor zuivelbedrijven in ontwikkelde markten om melkpoeder en vloeibare zuivelproducten te exporteren naar bijvoorbeeld China', geeft Jönsson aan.

Export
Maar om ook op de lange termijn succes te garanderen, moeten deze producenten de 'quick wins' van de export afwegen tegen investeren in de groei van binnenlandse markten, stelt de bestuursvoorzitter.

'Ondertussen staan zuivelbedrijven in importerende markten voor de uitdaging om een duurzaam en kwalitatief hoogwaardig aanbod van melk te genereren en tegelijkertijd de groeiende vraag te beantwoorden.'

China en Saoedi-Arabië
Markten als China en Saoedi-Arabië doen dat op verschillende manieren: meer investeringen in binnenlandse melkveehouderij, samenwerken met gerenommeerde buitenlandse bedrijven en diversificatie van hun aanbod door het introduceren van producten met toegevoegde waarde.

'Dat zijn maatregelen die helpen om in de toekomst een evenwichtige en duurzame zuivelindustrie te bewerkstelligen', verklaart Jönsson.
+2
MTSTAMMINGA
Bij PZ was niets meer rood en 1 groene stip 😄
jg
Alleen moeten we dan niet jaarlijks 5 % meer gaan melken......
+1
jg
@jg
Jan Jij denkt dat als de vraag 3,6 % per jaar groeit je er 5 % extra produktie tegenover moet zetten?. Of begrijp ik jouw -teken verkeerd ?.
jg
verwijderd
diezel
Toch wel fijn dat er één grondstof is waar de bodem in zicht is!
Economen! 😄
Coen
Economen, broodetende profeten 😞
Cornelis
Als ik dit zo allemaal lees is de prijs die FC aan het begin van de maand bekend maakt wel heel richtinggevend geworden.........
+1
jorisdriepinter
GDT een min van ruim 7 procent. De volatiliteit binnen 24 uur is enorm. 😃
Cornelis
Het is gelukkig nog geen maandag....
gezienus
@Cornelis
jij weet het vast wel.. wij gaan nog 2 cent zaken voor okt we hopen dat dat de laatste keer is tot dec
Cornelis
@gezienusNee ik weet ook lekker niks, wordt vanzelf maandag. Heb echter wel een vermoeden.
diezel
@Cornelis
Gewoon driemaal gelijk blijven en het repareren met de nabetaling. Geeft maar eenmaal gelazer! 😄
jg
@Cornelis
Zal wel - 2 cent worden.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , frieslandcampina , melkprijs , campina en bank geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
16
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
1