Inkijkje in antibioticagebruik

Deze zomer hebben alle melkveehouders een brief gekregen met een overzicht van het antibioticagebruik van het afgelopen jaar op hun bedrijf. De rapportage van het antibioticagebruik is gemaakt met gegevens die door onze dierenartsenpraktijk digitaal zijn vastgelegd. Doel is om inzicht te krijgen in het antibioticagebruik op het bedrijf en waar dit gebruik eventueel verminderd zou kunnen worden. Graag laat ik u zien wat een schat aan informatie beschikbaar is voor het management van een melkveebedrijf, en dat gevoel bij cijfers zeer belangrijk is.

Door Jeroen van Buuren.

Deel dit topic

Reacties

dorpsrandhoeve
Leuk die dierdagdoseringen, maar hoe gaat men dan om met een aangesproken potje dat over de gebruiksdatum gaat of om een middel dat zo over de houdbaarheidsdatum gaat.

Juist, daar gaat men niet mee om. Dus....
meelezer10
Die aangebroken potjes en alles wat in de kast staat wordt gewoon bij de dierdagosering mee geteld.

En houdt het nou bij de positieve kant van het verhaal anders snij je je zelf straks in je vingers.
puddingbroodje
Het is iig niet een wedstrijd wie de laagste dierdagdosering heeft .... toch???
huub
Nee, dat is het niet en dat mag het ook niet worden. Er zit echter meer dan een factor 10 tussen de grootste en de kleinste verbruiker, dit komt niet door het aangebroken flesje dat blijft staan.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's zomer , management , melkveehouders , melkveebedrijf en taal geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0