Rabobank: melkprijs daalt verder

De melkprijs voor de Nederlandse melkveehouders zal de komende maanden verder dalen. Dat meldt Rabobank in zijn kwartaalbericht Zuivel.

Deel dit topic

Reacties

Coen
Zoveel hoofden, zoveel zinnen 😄

ing.nl/media/…
LTO en NMV steunen visie ING aarzelend

Ingen/Den Haag - Structureel gezien staat de mondiale zuivelmarkt er niet slecht voor. Zo bezien is de verwachting van de ING Bank dat 2015 een redelijk positief jaar wordt niet gek. Er zijn echter zo veel onzekerheden dat vooruitkijken lastig is. Dit zegt voorzitter van de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) Dirk Jan Schoonman in reactie op het jongste zuivelrapport van de ING Bank.

LTO vakgroepvoorzitter Melkveehouderij, Kees Romeijn houdt een iets grotere slag om de arm. Hij benadrukt nog meer de volatiliteit van de zuivelmarkt. Toch onderschrijft ook hij de stelling dat de Nederlandse melkveehouderij goed staat voorgesorteerd.

Een dermate goed jaar als 2014 zal zich niet direct weer voordoen, menen beiden. Dit jaar plukte de Nederlandse melkveehouderij de vruchten van zowel een hoge melkprijs - dankzij een heel goede eerste helft van 2014 - als van stevig gedaalde voerkosten.

Schoonman: "Als je kijkt naar de graanprijzen kun je concluderen dat de prijs van krachtvoer richting de 20 cent per kilo gaat. Dat is natuurlijk positief voor de melkveehouderij. Ook andere kosten zijn gedaald. Daar staat wel tegenover dat de melkprijs in 2015 ook lager zal zijn dan dit jaar. Ik zie voor nu overigens wel dat de zuivelmarkt de bodem heeft bereikt. Misschien verlaagt FrieslandCampina de garantieprijs maandag nog één keer, maar dan hebben we het ook wel gehad."

Romeijn: "Ik denk dat we straks het effect van de Russische importstop wel weer een keer hebben verwerkt. De grote vraag is waar en hoe snel we andere markten weten te vinden en dan maar hopen dat er geen nieuwe verstoringen komen. Als je bij een zuivelbedrijf met een breed productenpakket zit, heb je daar niet zo veel last van, maar als je bij een gespecialiseerd bedrijf zit, ben je kwetsbaar. Dat kan nu zijn met kaas, maar een volgende keer misschien met poeder."
+3
demelkboer
Ik ga maar naar de ING denk ik. Die voorziet een stijging!
Coen
Spotmarkt week 40 plus 1,50 (naar 33,50)
Fryslanboppe
Hoeveel melkveehouders zijn er klant bij ING? Kunnen nooit veel zijn volgens mij, waarom weten ze dan wel hoe de vork in de steel steekt?
Coen
Ze hadden een aantal jaren een behoorlijk marktaandeel, maar daar is nu niet veel meer van over omdat de meesten inmiddels zijn overgestapt naar de AA-bank.
+1
jan is hobbyboer
Ik denk dat de RABO de enige is die precies weet hoe de sector financieel in elkaar steekt. Die financieren groot deel van de hele kolom.

Alleen voorspellen (zeker van de toekomst) is nogal moeilijk gebleken. 't kump zoas ut kump. Maak je niet te druk en zorg dat je tegen een stootje kunt. D'r gaat niemand van de honger dood in dit land.
+3
MTSTAMMINGA
Quote:
@jan is hobbyboer: D'r gaat niemand van de honger dood in dit land.

Dat was zo ,maar is niet meer zo Jan
Er zijn een boel mensen die door problemen ,en daar door oa in de schuldsanering komen Rond moeten komen van 25 euro in de week

De armer wordt hard armer momenteel in Nerderland
jan is hobbyboer
Quote:
@MTSTAMMINGA: Er zijn een boel mensen die door problemen ,,en daar door oa in de schuldsanering komen

Er zijn vorig jaar 12.000 mensen in de schuldsanering gekomen: nu.nl/geldzaken/3846952/…

Dus minder dan 1 op de 1000 mensen in dit land, nu niet echt een schokkend aantal gezien de vele mensen die er financieel een potje van maken in dit land. En het aantal is nog dalend ook. Alleen een sterke stijging in Friesland????

Maar om te zeggen dat er in dit land mensen van de honger doodgaan gaat mij veel te ver, dat vind ik borrelpraat. Je zult het niet breed hebben maar zelfs met 50 euro in de week voor boodschappen kom je bij Lidl de week wel door. Schuldsanering is niet bedoeld om dooien te laten vallen, daar hebben de schuldeisers natuurlijk ook nix aan.
George
Quote:
@jan is hobbyboer: RABO de enige is die precies weet hoe de sector financieel in elkaar steekt. Die financieren groot

Denk ook dat de Rabo het best weet hoe het er daadwerkelijk voorstaat. Snap dan ook niet dat zo'n BernieX je reactie met een minnetje waardeert.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkprijs , zuivel , rabobank , melkveehouders en bank geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
6