Huijbers treedt terug als voorzitter bij Vion

Hans Huijbers heeft gisteren de functie van voorzitter van de Raad van Commissarissen van Vion Food neergelegd. Hij wordt vicevoorzitter en Sipko Schat de nieuwe voorzitter.

Deel dit topic

Reacties

+1
Cornelis
Is dat de Sipko van de RABO? het zal toch niet waar zijn....
+1
wotan2
Yep the one and only.
Weer een die zijn zakken bij vion komt vullen, het bedrijf MOET gewoon kapot.
+1
Coen
Vooruitgeschoven door Rabo-hoofdkantoor Utrecht ?

Hoofdrolspeler Libor-affaire wordt topman bij VION
Voormalig Rabobankbestuurder Sipko Schat is de nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen van vleesverwerker VION. Het bedrijf met het hoofdkantoor in Boxtel heeft dat vandaag bekendgemaakt.


Sipko Schat werd bij Rabobank ontslagen na de Liboraffaire, waarbij bankiers rentetarieven manipuleerden. Schat was bij Rabobank verantwoordelijk voor de afdeling die zich aan de fraude schuldig maakte. Topman Michiel Herkemij van VION zegt in een verklaring dat de ervaring van Schat in het bankwezen en in de agrarische sector van pas komt bij VION. Zijn omstreden verleden doet niet ter zake, aldus het bedrijf. 'Hij is puur gekozen vanwege zijn ervaring. Over de gebeurtenissen in zijn verleden is genoeg gezegd en geschreven maar daar gaan wij niet over', reageerde een woordvoerder.

Schat volgt boerenvoorman Hans Huijbers op als president-commissaris. Huijbers doet een stapje terug en blijft als vicevoorzitter.

VION is een van de grootste vleesbedrijven in Europa en is de laatste jaren geplaagd door mislukte overnames, tegenvallende resultaten en vleesschandalen. Het bedrijf haalde vorig jaar een omzet van 7 miljard euro.

uit NO
Sipko Schat nieuwe RvC-voorman Vion
Sipko Schat (54) is de nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC) van Vion. Cees van Rijn (67) is daarnaast toegetreden als commissaris met de portefeuille financiën.

Met de benoeming van beide nieuwe commissarissen, tijdens de eerder deze week gehouden Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders, is de Raad van Commissarissen van Vion nu op volle sterkte.

Hans Huijbers legde vandaag zijn functie van voorzitter van de Raad van Commissarissen van Vion neer. Hij blijft aan als vicevoorzitter.

Erkentelijk
'Wij zijn Hans Huijbers zeer erkentelijk voor zijn voorzitterschap in de afgelopen jaren en waarderen zijn besluit om als vicevoorzitter aan te blijven', geeft bestuursvoorzitter Michiel Herkemij van Vion Food aan.

'De Raad van Bestuur van Vion is ook zeer ingenomen met de benoemingen van Sipko Schat en Cees van Rijn die hun financiële expertise ten volle willen inzetten voor Vion.'

Sipko Schat
Schat werkte meer dan 25 jaar voor Rabobank. Na verschillende functies bij de bank werd hij in 1995 benoemd tot hoofd van Structured Finance Rabobank International.

Tussen 1999 en 2002 was Schat actief als hoofd Corporate Finance Rabobank International, waarna hij werd benoemd tot lid van de Managing Board Rabobank International in 2002. In 2006 trad Schat toe tot de Raad van Bestuur van Rabobank, waar hij tot 2013 werkzaam was.

Cees van Rijn
Van Rijn is meer dan dertig jaar werkzaam in de voedingssector. Na diverse financiële en marketing functies bij Nutricia trad Van Rijn in dienst bij Wire Ropes als CFO van de divisie Verto.

Tussen 1991 en 2001 was Van Rijn actief als CFO bij achtereenvolgens de Noord-Europese divisie van McCain Food Group en Sara Lee Meats Europe. In 2001 maakte Van Rijn de overstap naar Nutreco, waar hij tien jaar actief was als CFO.
aukevd
Wie bedenkt het nu op die man te benoemen?
diezel
Hoe is het mogelijk dat zo'n Sipko Schat anno nu nog in de board zit van die machtige Rothschild- wereldbank, waar Rabo een samenwerking mee had? Dan wordt deze post bij VION al een heel stukje duidelijker.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's vion geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN