Open dag Schoonevelde

Goedenavond, vandaag nog mensen naar Koekange afgereisd?
Wij waren na een ronkende reportage in Veeteelt wel benieuwd naar al dat ondernemerschap zo vlak in de buurt.
Eerlijk is eerlijk, een mooie rechtoe rechtaan functionele stal met een mooi uniform koppel koeien erin.
Wij vonden het een inspirerend bezoekje.

Deel dit topic

Reacties

hookwood
Wat is vlak in de buurt?
oldhuus
Morgen even kijken.
arjan_kok
Te ver voor even, ben 3 jr geleden zijn veestapel wezen kijken, en dat zou me nu weer boeien, bedrijf toen al flink uitgeleefd, nu mooi met nieuwe opzet, maar daarvoor ga ik niet zo'n eind
Greetje
Koekange is voor ons een half uurtje noordwaarts rijden:) De oude stallen zijn idd zeer eenvoudig van opzet en flink gebruikt, koeien zullen het daar op het laatst niet vet hebben gehad.
Druk
Inderdaad, de oude stallen zijn volledig afgeschreven en waarschijnlijk ook wel terugverdiend 😄
Van low-cost naar high-tech, en komende winter al plannen gereed maken voor almost verdubbeling van productiecapaciteit --> ook met behoorlijke kostprijsstijging ?
+1
arjan_kok
Bedrijf van henk is nu mooi in balans qua veebezetting vindt zo'n verdubbeling naar 400 mk en de motivatie van arbeidsefficietie maar drogreden, kan z'n energie beter steken in het combineren van robotmelken met weidegang, dat zou ik althans een grotere prestatie vinden
oldhuus
@arjan_kok
Ja maar ze bouwen tegen mekaar op in die buurt en opscheppen is ze ook niet vreemd.
Greetje
Koekange is voor ons een half uurtje noordwaarts rijden:) De oude stallen zijn idd zeer eenvoudig van opzet en flink gebruikt, koeien zullen het daar op het laatst niet vet hebben gehad.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's open dag , stal , koeien en ondernemerschap geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0