Bezwaar maken loont

Echt belachelijk, zo kan je alles kapot maken en er komen weer honderden nieuwe bezwaren aan:

Provincies moeten milieuclubs "schadevergoeding" betalen

‘Dit heeft niets meer met principes maar meer met het creëren van een eigen verdienmodel’.

Dat zegt voorzitter Erik Back van LTO Noord Overijssel over het feit dat de provincies Utrecht en Overijssel ruim 300.000 euro dienen over te maken aan de milieuorganisaties Mobilisation for the Environment (MOB) en Vereniging Leefmilieu.

Wet Dwangsom
De provincies slaagden er door honderden bezwaarschriften tegen de NB-vergunningen van veebedrijven niet in om binnen twaalf weken een besluit te nemen.

Daarom zijn ze verplicht om op grond van de Wet Dwangsom een geldbedrag, oplopend tot 1.260 euro per zaak, te betalen aan beide organisaties die bezwaar maakten tegen de verleende NB-wetvergunningen.

Principes
‘MOB en Vereniging Leefmilieu hadden ook een proefprocedure kunnen beginnen om te zien of ze in hun gelijk stonden’, zegt Back.

‘Dit heeft dus niets te maken met principes. Wat ze nu doen is schieten met hagel om zoveel mogelijk belastinggeld binnen te harken om zo elders opnieuw procedures aan te spannen.’

Back heeft aanwijzingen dat de beide milieuclubs hun activiteiten ook uit gaan breiden naar Drenthe en Friesland.

Bron: nieuweoogst.nu/scripts/edoris/…

Deel dit topic

Reacties

sorry
Het was ook niet zo handige zet van een bepaalde organisatie om een heleboel NB vergunningen te gelijk aan te vragen(scheelde paar honderd euro in de publicatiekosten)
+3
oldhuus
Quote:
@Grasbaal: beide milieuclubs hun activiteiten ook uit gaan breiden naar Drenthe

We hebben hier al genoeg bezwaren gehad op verleende vergunningen en die werden ook niet binnen 12 weken afgehandelt en na een half jaar nog niet, als boer kun je dan maar kosten maken en wachten en wachten. En dat word ook niet vergoed. Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en Drents Landschap bedankt. En nu niet aankomen met natuurprojectjes, akkerranden, weidevogels en andere onzin.
aukevd
Misschien moet de overheid ervoor zorgen dat ze hun spullen beter voor elkaar hebben dan hoeven ze ook niets te betalen. Als ze zoveel geld moeten betalen zijn ze ook redelijk laat geweest met beslissen.
Lees dit maar eens: nl.wikipedia.org/wiki/…
ejb
De overheid heeft de spullen wel voor elkaar wat betreft de NB vergunning maar probleem is dat deze clubs niets anders doen dan boertje pestten en dat doen ze door mazen in de wet proberen te zoeken en als ze er 1 hebben hoe klein ook dan zijn in 1 keer alle lopende NB vergunningen fout en zij kunnen dan over de rug van een ander scoren en beuren, bovendien maken ze standaard bezwaar tegen elke NB vergunning
+4
Greetje
Het hele "ammoniakbeleid" wordt ook werkelijk een steeds grotere geldverslindende chaos.
Zowel de boerenbelangenclubs, overheid en alle adviseurs moeten zich hier diep voor schamen.
Frans1
Quote:
@Greetje: en alle adviseurs moeten zich hier diep voor schamen.

Voor hun is het gewoon werk,voor de rest ben ik het met je eens
+3
Greetje
Ik wil echt niet zo'n tiep zijn die alleen maar vanaf de zijlijn roept en klaagt, maar ik vrees gewoon dat dit em zo niet gaat worden.

Wat ik nou stoer leiderschap vind, is het principe van generaal pardon, zwaard van damocles, kwijtschelding, hoe je 't maar noemen wilt.
In ieder geval alle vee wat je op 18 oktober 2014 hebt, mag je houden, maar d'r komt in Nederland niet 1 staart bij.

Daar gaat het de politiek toch om, aantallen dieren, hoe NH3 een dier nou uitscheidt boeit toch geen burger en is sowieso een eindeloze discussie.

Dit is een historisch moment: ik ben om, dan in vredesnaam maar dierrechten.
+2
jorisdriepinter
@Greetje
Kan je gevoel prima volgen. Of dierrechten dan het middel is?
Maar er is een grens, dat ben ik met je eens. En die komt er. Hoe langer het duurt en hoe ingewikkelder het wordt, hoe groter de schade op het erf.
30 jaar superheffing heeft ons geleerd dat een grens niet het einde betekend maar juist duidelijkheid schept.
Grenzen zijn echter altijd oneerlijk voor veel gevallen.
+2
K Heb het al veel vaker gezegd het is 1 grootte verneukerij, een probleem wat niet bestaat kun je niet oplossen, omdat het niet bestaat. Maar dit gaat DE OVERHEID nooit en te nimmer toegeven, en als deze onzin niet stopt dan zitten we over 25 jaar nog met hetzelfde geneuzel opgescheept. LTO en andere belangen groepen , nu de DRUK zodanig opvoeren desnoods samen met de duutsers en fransen, zoals al eerder op het prikbord is opgemerkt,dat we van deze flauwe kul verlost worden !!!
MTSTAMMINGA
Maar na Bulgarije verhuisen als ik Nieuweoogst zo lees [bl 3]
Ben benieuwd hoe de Europesse Commissie dat oplost of hoe dat gaat aflopen
gezienus
Blz 3 je maakt me nieuwschierig ,,link?
+1
huub
Er zijn ook particulieren die hier hun geld mee verdienen, van allerlei gegevens opvragen (wet openbaarheid van bestuur ofzo??) Als de gemeente dan niet op tijd is dan moeten ze betalen, belachelijk.
producent
ed.nl/algemeen/binnenland/…

Rechtszaak aanspannen makkelijker door digital loket

Of dat voor de ondernemer nu een voordeel is.?
hooivork
Wat zijn de gevolgen als je geen nb-vergunning krijgt?...
jorisdriepinter
Dan ben je illegaal bezig met je bedrijf. En in je financierings overeenkomst bij de bank staat als voorwaarde dat je in het bezit dient te zijn van alle benodigde vergunningen.
Het zal eerst wel niet zo'n vaart lopen maar je situatie wordt er niet sterker op.
gezienus
Dan ben je illegaal bezig met je bedrijf. 

dus grof gezecht kunnen ze smorgens zo de koeien en alle machines en vooraden smorgens zo opladen en vernietigen net als een iligaal henepbedrijf
oldhuus
Ik heb wel een brief waarop staat dat mijn NB-vergunning verleent is..

En toen gingen ze bezwaar maken en begon het hele circus, de Provincie, DLV ze snappen er allemaal niks meer van maar wel een boel papier creëren met termijnen van 10 dagen eventjes gegevens en nieuwe berekening aanleveren in de zomervakantie en dan natuurlijk 300 bedrijven tegelijk haha.
marcel r
Bij het niet hebben van een NB-wetvergunning, loop je de kans op handhaving(bij mij gebeurd).
Bij handhaving krijg je (volgens mij) 3 maanden de tijd om een redelijk haalbare aanvraag neer te leggen bij de provincie.
Als deze definitief afgekeurd wordt, gaan ze over tot handhaving. Dit betekend, dat je een bepaalde tijd krijgt om aan je vergunde dieraantallen te voldoen(i.g.v. een bestaande te lage NB-wet vergunning). Bij geen NB-wet vergunning --> geen dieren.
Als de dieren nog aanwezig zijn na de termijn, komt er een dwangsom.
Afhankelijk van de grootte van de overtreding. Dit zijn aanzienlijke dwangsommen die vlot over de € 100.000,- kunnen gaan.

Advies, vraag zo snel mogelijk een NB-wet vergunning aan, dan weet je wat er moet/kan gebeuren om de toekomst van je bedrijf zeker te stellen(of niet).

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto , milieu , lto-noord , grond , doc , overijssel en europese unie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
18
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
0