Melkveehouderij te koop in Noorwegen

Voor +- hetzelfde geld weer heel wat anders als Portugal 😄 melkveehouders.nieuwsgrazer.nl/topic/71327/

Goed lopend melkveebedrijf in Noorwegen te koop. Huidig quotum bedraagt 258.000 liter met mogelijkheid tot uitbreiding tot zeker 320.000 liter. Het melkquotum blijft bestaan in Noorwegen.

Meer info: marktplaats.nl/a/huizen-en-kamers/…

Deel dit topic

Reacties

cs-agrar
Je moet er ook wel heen willen, klimaat is daar toch iets anders..
Farmer_
En lang donker in de winter.
aldert
Daar heb je in die stal geen last van
van Ittersum
@cs-agrar mijn zwager appte me gisteravond (iets boven Oslo) -20 .C. De koude is een hele andere koude dan hier. Mooi land, verschillende boerenbedrijven vanaf de weg gezien. Meeste bedrijven zijn of half om half of ze hebben nog een functie elders. De natuur is daar baas (4% is geschikt voor landbouw), dan de overheid en dan jij, zo bezag ik het. 5.3 miljoen mensen die een land(waarvan 25% in Oslo) moet onderhouden die vele malen groter is dan Nederland vergt een hele andere belastingsysteem maar ook in je zelfredzaamheid. 57% van de export bestaat uit Aardgas en Olie die stevig onderhevig is aan de wereldeconomie. Mooi vakantieland. En voor 120 euro p.p vlieg je er heen en weer thuis.
ricardo
@van Ittersum je komt 6 jaar te laat met je reactie😜
van Ittersum
@ricardo helemaal waar.....kwam door de artikel die dit weekend in de LC stond en ik dacht dat deze topic daarom boven stond. Maar verkeerde topic zie ik nu
Nevergiveup
@ricardo goede en gratis zorg, 500 miljard in de pensioenpot waar de EU niet aan kan komen voor 5 miljoen + inwoners , fantastisch land , s'winters bij de kachel en in de sauna , zomers 24 uur zon licht.
arjan_kok
Ziet er wel goed uit, maar je moet wel bosbouwer willen worden
Greetje
Scandinavië heeft voor sommige mensen een sprookjesachtige aantrekkingskracht. Het is wel daar veel werk verzetten voor een klein beetje melk in de tank.
Maar als je de bescheiden droom hebt van ambachtelijk boeren en goede voorzieningen voor een gezinnetje heb je daar goede kansen denk ik.
+1
verbi
Prachtig land.
ricardo
Afgaande op de vraagprijs, koop je een klein gedateerd bedrijf voor ruim 3 euro/kg daar kan je hier ook wel wat voor kopen, en heb je met minder inspanning mer melk in de tank, tenzij de bosbouw een dik belegde boterham bied, maar daar ben ik niet van op de hoogte daarvoor niet goed genoeg opgelet bij de serie axman.
aldert
Je praat hier wel over heel andere prijzen voor melk en vlees.Ik vind het een pracht spul.
casev
Dan zit ik toch 1000x liever in Portugal dan in het uitgestorven platteland van Noorwegen, waar de winter 8 maanden duurt....
+1
aldert
@casevAls je het over rentenieren heb,dan ben ik het helemaal met je eens.
arjan_kok
@casevt'scheeld dat je daar wel genoeg kachelhout hebt, maar in Portugal meer zon
+1
George
@arjan_kok
Wat kachelhout betreft zou ik er best kunnen wennen.
😄
+1
Anoniempje
Aantal keren op dit bedrijf geweest om te werken als bedrijf verzorger.Super net bedrijf. Het land heeft goede voorzieningen voor boeren, subsidies zijn er genoeg. 8 maanden winter is wel heel veel, dit gebied ligt aan de kust en hierdoor word het niet extreem koud. Op 4 kilometer afstand heb je het dorp met daar een supermarkt, groter winkels in Andalsnes ca 7 kilometer.
oldhuus
En voeren met de kruiwagen? Krijg je ook geen last van de kou.
arjan_kok
Der past nog wel een robot op de voergang of anders rolt het hooi van de zolder zo voor het vee
oldhuus
Ja of minishovel, maar hooi verbouwen lijkt me daar nog wel een opgaaf, natte bende met toevoeging hebben ze daar veel meer.
+4
yarno
Lijkt me heerlijk om daar te boeren. goeie opbrengsten en subsidies en 30 koeien. helemaal top
paul1
In nederland kun je ook 30-40 koeien melken
jan 1
Bewerkelijk tussen de bergen,waarom wordt het verkocht?
+1
George
Dat vraag je je hier in NL ook wel ooit af.
jan is hobbyboer
Even voor de optimisten die nog steeds naar Noorwegen willen vertrekken. Ik hoorde net op het nieuws dat er zware sneeuwval werd verwacht in Noorwegen. Veel plezier, ik heb na 3 dagen sneeuw er al de balen van, onhandige rotzooi.
arjan_kok
Ik heb hier kinderen die daar niet genoeg van krijgen dus om hun pret niet te bederven vindt ik het ook gewoon leuk
+5
westenwind
Sneeuw daar is iets heel anders dan in nl jan ten eerste is het geen natte pap maar echte sneeuw ten tweede zijn er geen 16 miljoen maloten die in paniek gaan 😁
sneeuw daar in de Winter is heerlijk omdat het licht geeft !
als ik nu 26 was vertrok ik naar noorwegen !
kan beter geld verdienen met 30 koeien dan niks over houden aan 300 !
+1
pieta
Ik zag 2008 als datum staan www.waarwasjijtoen had beter gepast.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , melkquotum , noorwegen , melkveebedrijf en portugal geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
29
DEELNEMERS
20
WEERGAVES
20