Geen pasklare verklaring voor ammoniakgat

Sharon steekt haar hand niet in eigen boezem maar denkt dat "het gat" wordt veroorzaakt door de boeren zelf:

Ook deskundigen hebben geen pasklaar antwoord op de vraag waarom de berekende ammoniakuitstoot niet in de pas loopt met de gemeten ammoniakconcentraties in Nederland.

Staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) denkt aan een aantal maatregelen om de ammoniakemissie beter onder controle te houden. In een brief aan de Tweede Kamer schrijft Dijksma dat de modellen mogelijk niet voldoende rekening houden met een overschrijding van de gebruiksnormen voor mest.

Meer: boerderij.nl/Home/Nieuws/…

Deel dit topic

Reacties

+6
arjan_kok
Wat een vaag flut verhaal van staatssecretaris dijksma, stiekem de veehouderij de schuld geven, suggereren dat er gefraudeerd wordt met de mestboekhouding/mestaanwending, schande
+1
hans m
Duidelijk "een kat in het nauw die rare sprongen maakt".
Een staatssecretaris die totaal de weg kwijt is en zich door allerlei instanties van links naar rechts liet slingeren.
Geen enkele "deskundige" van de CDM club durft nog zijn vingers te branden aan gebruikte modellen rekenmethodieken, maar madam Dijksma heeft haar conclusie al getrokken.
Als zij ook nog "het weer" gaat betrekken in de mogelijke oorzaken voor de verschillen, is het de zoveelste dooddoener/miskleun die haar en haar beleid een totale afgang rechtvaardigt!
oerne
Was er al bang voor schreef het laatst al in het andere topic.

Reactie: Het is maar net hoe ze dit gaan interpreteren."Zie je wel dat de maatregelen niet voldoende zijn" gevolg alle oude stallen en mestopslagen aan de nieuwe eisen, iedereen verplicht injecteren op 20 cm diepte zoals het begon.
+3
mlkvhoudr
@wiebren Ik ben er normaal gesproken geen voorstander van om uit een overleg te stappen, maar stap maar uit elk overleg wat lto op het moment heeft met deze staatsecretaris.

De boertje hebben het gedaan ook als de boertje het niet hebben gedaan.

Nu is het naar mijn idee toch echt tijd om te zeggen : mevrouw de staatsecretaris tot hier en niet verder.

En ga het verder maar juridisch aanvechten dit luchtkasteel
cs-agrar
Alles met aannames en andere verzinsels berekenen en als het dan niet klopt... Sowieso een raar verhaal, er wordt meer uitgereden dan de norm. In principe is de plaatsing van de mest gegarandeerd door regels, en hoeft er (nog) niets verwerkt te worden. Dus gemiddeld kan men niet boven de normen uit komen
Farmer_
Quote:
@cs-agrar: als het dan niet klopt...

Verzinnen we wat anders......
+2
arjan_kok
Zit net te kijken hoe de Franse veehouders hier op reageren, kiepwagens vol ruige mest,oude vrachtwagen en trekkerbanden en vrachten vol kuilplastic, beetje met verreiker tegen ministerie of zoiets schuiven lucifer erbij, ondertussen houden collega's de politie op afstand met spuitende giertank of achteruitrijdend met draaiende meststrooier, leuk volk die Fransen
+1
ballo
Het wordt tijd om al dat volk uit den haag te trappen..
+2
arjan_kok
Rustig maar ballo, neem er nog een en ga lekker slapen, droom vannacht van grote overwinningen op sharon dijksma en het ambtenarenapparaat, dan ben je morgen weer nuchter, zulke acties als in Frankrijk,leuk om te kijken maar heb nog nooit gezien dat dat hielp
+1
DJ-D
Aantallen ganzen wilde zwijnen ooievaars vossen marters en gassen vanuit kadavers van ovp.
Riooloverstorten die in zee uit komen. Vooral bij Scheveningen. Is daar al onderzoek naar gedaan?
DJ-D
Aantallen zeehonden moeras plasgebieden neemt allemaal toe.
Zie ook werkelijk geen schade aan milieu. Tis ook een natuurlijk gas.
78% van lucht bestaat uit stikstof maar gras groeit. alleen beter als je het via water op laat
nemen. Als je werkelijk via de lucht kunt bemesten had ik niet zoveel in machines geinvesteerd. Lto nmv kom in actie. Laat het goed onderzoeken richt een fonds op en bewijs het tegendeel!
JUIS LTOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO het woord is aan jullie, afkappen deze onzin uir dit overleg stappen, laat dijksema dit zelf oplossen, het is nu of nooit, een probleem wat NIET bestaat kun je niet oplossen.
demelkboer
Het CDM heeft signalen dat de gebruiksnormen worden overscheden en emissiearme maatregel niet worden gehandhaaft:

Dijksma, graag namen en rugnummers! Dit is je reinste stemmingmakkerij. Als je dit in de lucht gooit ook precieze getallen en dit in correlatie met het ammoniak gat.
+2
Het is tijd voor een GROOTTE boeren opstand tegen al deze onzin, desnoods op een franse manier, samen met de duitsers /belgen italjanen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , emissie , ammoniak , ammoniakemissie , uitstoot , ammoniakuitstoot , dijksma , tweede kamer en meten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
2