De NL veehouderij gebruikt 780.000 hectare voor sojateelt

Dat lijkt veel maar het is maar 0,7 % van het wereldwijde teeltareaal:

Het totale gebruik van sojaproducten in Nederlandse veevoeders in de jaren 2011-2013 bedroeg gemiddeld 1,8 miljoen ton. Dit is exclusief sojahullen. Voor de binnenlandse consumptie van dierlijke producten bedraagt het gebruik circa 700 duizend ton sojaproduct per jaar.

De totale benodigde oppervlakte sojateelt voor het Nederlandse sojagebruik in de veehouderij bedraagt circa 780.000 hectare. Dit is 0,7 procent van het wereldwijde teeltareaal, dat voornamelijk in Zuid- en Noord-Amerika ligt.

Deel dit topic

Reacties

Petro Pelgrum
Goed idee Frank Verhoeven allemaal aan het gras in Nederland.
+1
Boerenverstand
Gras + maismeel past ook goed, alleen die stengel van die mais is verder niet zo nodig voor een koe. NL heeft 1 miljoen hectare grasland, 10.000 kg melk/ha = 10 miljard kg melk (huidig nivo = 12 miljard kg melk) dus er hoeft nog maar een beetje krachtvoer bij en dan hebben we de kringloop gesloten. Geen mestprobleem en een mooi export verhaal.
gezienus
Geweldig plan, en wil je de soja boeren aan het melken hebben voor nog meer melk
Farmer_
Maismeel = korrelmais = €'s
+3
jani
Wat een onzin, men vergeet weer de olie uit de soya die voor menselijke consumptie wordt gebruikt. En eh niks melkt zo goed dan goeie snijmais!
+1
gg
Als ieder aan de roomboter gaat dan redden wij ons met die reductie van soja ook wel.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's amerika geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN