Euronext wil zuivelderivaten introduceren


fd.nl/beurs/899495/…
Beursbedrijf Euronext onderzoekt de mogelijkheden om Hollandse grondstofderivaten te gaan aanbieden op de beurs van Amsterdam. Het gaat daarbij om futurecontracten voor melkpoeder, weipoeder en boter. Door de Hollandse identiteit op het Damrak veel zichtbaarder te maken, hoopt Euronext meer beleggers van over de hele wereld te trekken.

Niet aangeslagen

Helemaal uniek is deze 'typisch Hollandse' introductie niet. Het beursbedrijf bood dergelijke grondstofderivaten de voorbije jaren al aan in Parijs, waar ze niet aansloegen. Een verhuizing naar Nederland moet het tij keren. 'Nederland is een knooppunt voor de export van zuivelproducten', zegt Olivier Raevel, hoofd grondstofderivaten van Euronext. 'We willen meer aansluiting bij de fysieke producten.'

Door dichter bij de exporteurs te gaan zitten, denkt het beursbedrijf dat de derivaten in Amsterdam wel een succes kunnen worden. Een groter aanbod aan zuivelderivaten dan in Parijs het geval was en een steuntje in de rug door het einde van de Europese melkquota in 2015, moeten de rest doen.

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkpoeder , export , boter en verhuizing geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0