Nieuwe poederfabriek FrieslandCampina

De nieuwe poederfabriek in het Gelderse Borculo van FrieslandCampina verrijst snel. De bijgaande fotoserie maakt deel uit van een artikel dat komende zaterdag in Melkvee verschijnt. Daarin meer foto’s en een uitgebreide beschrijving van een dag op de nieuwbouw.

Deel dit topic

Reacties

+2
Melken melken en nog eens melken, prikkers de fabriek moet volop draaien.
MTSTAMMINGA
Juist [Gait oet klooster]zo lang het verschil tussen een liter melk en een kilo voer zo groot is als nu Gaan we er voor

Tot we het volgende probleem tegen komen 😞
Precies Tamminga, het GAS gaat erop, er gaat gemolken worden, hoe dan ook , en de problemen die gaan ZEKER komen.
Frans1
Quote:
@Gait oet klooster: en de problemen die gaan ZEKER komen

De een ziet allemaal problemen de ander rommelt gewoon door
jan is hobbyboer
Quote:
@Gait oet klooster: en de problemen die gaan ZEKER komen.

Ik voorzie geen enkel probleem, voorzie wel een grote opruiming. Begint al snel nu de melkprijs begint te zakken, volgend jaar nog berg mileushit eroverheen en de melk stroomt weer over de akkers (quotum is toch ruim voor 1 april vol dus veel kost het niet).
Annejoy
Ff wachten, de fabriek is nog niet klaar...
bertje6
Waar zijn we mee bezig, was het maar zo, dat het zoals nu is maar beter kan blijven, wie zit er nu op te wachten, harder werken voor minder geld, zo zie ik het afkomen. De grote jongens zitten het mooi te verzieken voor anderen
MTSTAMMINGA
Quote:
@bertje6: De grote jongens zitten het mooi te verzieken voor anderen

Wat bedoelje daarmee ? iemand die meer als 10000 liter de ha melkt ?

Of iemand die 1.5 miljoen melkt op 180 ha ?
jan is hobbyboer
Ik had laatst begrepen dat er in die fabriek hoogwaardige babyvoeding voor china gemaakt moest worden. Nu gaat het ineens over melkpoeder, of is dat hetzelfde?
meelezer10
Lijkt er wel op jan

mediatv.nl/nieuws/12621/…
Annejoy
Jan, is niet hetzelfde, maar wel allebei poeder.
arie.j
Hier het nieuwsbericht van het melkweb, met datum 29 augustus 2013.
Het heeft dus inderdaad met baby voeding te maken
--------------
Ledenraad FrieslandCampina stemt in met investering van 245 miljoen euro in uitbreiding Borculo en Leeuwarden
De Ledenraad van FrieslandCampina heeft ingestemd met de bouw van een nieuwe fabriek voor kindervoeding en ingrediënten in Borculo en met de vervanging en uitbreiding van de verwerkingscapaciteit voor geëvaporeerde melkproducten in Leeuwarden. Het gaat daarbij om eerder aangekondigde plannen. In Borculo bedraagt de investering 135 miljoen euro en in Leeuwarden 110 miljoen euro. Deze investeringen komen bovenop de in totaal 200 miljoen euro aan investeringen waartoe Friesland Campina eerder in de eerste helft van 2013 heeft besloten. Met de uitbreidingen levert FrieslandCampina niet alleen een bijdrage aan de regionale werkgelegenheid, maar ook aan een verdere versterking van de Nederlandse exportpositie voor zuivelproducten.

Het is de bedoeling dat er in Borculo naast de bestaande vestiging een nieuwe fabriek komt met een sproeidroogtoren voor de productie van kindervoeding en ingrediënten.
Met de vervanging en uitbreiding van de processingcapaciteit in Leeuwarden speelt FrieslandCampina in op de groeiende vraag naar geëvaporeerde melkproducten in Afrika, het Midden-Oosten en Azië. Bij de bouw wordt gebruik gemaakt van technische en duurzame innovaties, zoals indampers waarbij de warmte meerdere malen wordt hergebruikt. Dit zorgt voor een aanzienlijke besparing in de energiekosten.
hookwood
In eerste instantie zal daar gewoon melkpoeder worden gemaakt om de verwachte aanvoer op te kunnen vangen. De fabriek is echter ook nodig om op termijn de verwachte vraag naar babypoeder in te kunnen vullen.
zuivelarbeider
De meeste winst van Frieslandcampina komt hier vandaan.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's frieslandcampina , campina en melkvee geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
2