Discussie inning superheffing 2015

Topagrar in Duitsland bericht over een discussie of de inning van de superheffing na 31-03-2015 rechtsgeldig is. Denemarken Nederland Ierland Belgie Polen en Litouwen vinden van niet. Deze discussie wordt gevoerd in de context van de beloofde zachte landing. Verdere afstemming hierover is vooruit geschoven. Vreemd genoeg staan deze berichten niet in de nederlandse media. Op topagrar.nl wel.

Deel dit topic

Reacties

Coen
Bron: Boerderij

Bauernverband wil gespreide betaling superheffing

Berlijn/Brussel - Het Duitse Bauernverband (DBV) stelt voor om de superheffing over het laatste jaar van de melkquotering (2014-2015) gespreid te laten betalen, over meerdere maanden, of mogelijk zelfs over meerdere jaren.

Het DBV vermeldt het voorstel in haar laatste melkmarktrapportage en heeft er volgens blad Topagrar ook al met de Europese Commissie over gesproken.

De achtergrond van het plan is dat de melkveehouderij in het laatste quotumjaar in veel Europese lidstaten fors over meer zal produceren dan is toegestaan. In Nederland zal het waarschijnlijk blijven bij een overschrijding van zo'n 3 procent, verwacht bijvoorbeeld FrieslandCampina. In België, Frankrijk, Ierland, Polen, Denemarken en ook Duitsland kan de overschrijding wel eens hoger uitpakken, zo is de vrees. In de meeste EU-landen wordt dit jaar onder invloed van de nog steeds goede melkprijzen fors meer geproduceerd dan vorig jaar. Over dat jaar kwam de teller voor de superheffing uiteindelijk te staan op € 409 miljoen voor de hele EU, en op €132 miljoen voor Nederland.

Dit jaar kan de totale heffing nog wel eens flink hoger uitpakken, terwijl de prijzen op de zuivelmarkt sinds augustus fors omlaag gaan. Het risico bestaat dus dat veel melkveehouders in de EU een zware superheffing opgelegd krijgen in een jaar dat de melkveehouderij een lage melkprijs ontvangt en alle middelen nodig heeft om het hoofd boven water te houden in een Europese zuivelmarkt zonder productiebeperkingen.
paul1
Ja ja, straks vliegen we door het fosfaatplafond door de snelle groeiers, en dan ook nog helpen met de superheffing...
Mooie discussie, direct afschaffen de qoutering, en rap wat, gas erop en melken al wat je geleerd is, meer krachtvoer,perspulp drijft ook op de melk, 3 keer , wat zeg ik 4keer per dag melken , die polen melken hier toch voor een appel en een ei, en alles met twee spenen en meer, insemineren, hopen op een zachtte winter, kunnen de droge koeien en pinken buiten blijven op die plaatsen allemaal melkoeien plaatsen, en ehh niet aflossen, levert niks op , ben je gek een EURIBOR-STAL ernaast bouwen, dan ben je een echtte boer, nog meer polen op de plas, melktank buiten , je weet wel 1 van 35000 liter, of nog liever twee. EN dan op naar het volgende probleem zoals karst het schrijft. Wat een lol.........................
Hansel
Reageer eerst een als je een vraag gesteld wordt ipv die achterlijke reacties geven
Hansel
Reageer eerst een als je een vraag gesteld wordt ipv die achterlijke reacties geven
+1
Farmer_
Quote:
@de tukker oet twente: . Wat een lol......

Zit je ergens aan te snuiven TOT? 😄
wally
Heel Europa betaalt ook toeslagrechten eerder uit ivm rusland boycott maar hier niet hoor en dat zal met superheffing wel net zo gaan
in italie hebben ze al jaren uitstel.

en lto maar ja knikken en vragen of dijksma er nog een schepje bovenop doet.

hoezo een Europa ?
+2
Cornelis
Bij de buren is het gras altijd groener!
pinokkio
Quote:
@Cornelis: Bij de buren is het gras altijd groener!

+1, beo

en weet je waarom? Omdat er meer shit is!
andre01
Als je de keus maakt om extra te produceren buiten de regels om, draag dan ook zelf de lasten. Makt niet uit of het om de melk of mest gaat.
.
+1
andre01
Als je de keus maakt om extra te produceren buiten de regels om, draag dan ook zelf de lasten. Maakt niet uit of het om de melk of mest gaat. Of we nu praten over een zachte landing, of wat dan ook, het enigste is dat we de lemiet weg willen hebben voor ons eigen voordeel
.
jan 1
Gaat in Twente ook niet meer vanzelf zie ik:)
demelkboer
Italie doet al jaren aan gespreidde betaling van de superheffing. Gisteren niet, vandaag niet en morgen niet!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's duitsland , ierland , denemarken , superheffing en belgie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
2