Door veel melk juist eerder botfracturen?

Het drinken van veel melk verhoogt het risico op botfracturen en mortaliteit bij mannen en vrouwen. Dat is de conclusie van een studie van Zweedse onderzoekers in BMJ.

Zelf ben ik een melkmuil en goed voor een kleine liter per dag. Moet ik mij nu zorgen maken?

Deel dit topic

Reacties

George
Ach een klein beetje minder melk en wat meer Mona toetjes zal je goed doen. 😄
+3
oldhuus
Ja kaas, yoghurt of karnemelk hadden juist een beschermend effect lees ik.
mlkvhoudr
Quote:
@Berry de Bever: Zelf ben ik een melkmuil en goed voor een kleine liter per dag

Zo als al gezegd kaas had weer een beschermend effect en is nog lekker ook
paul1
Dus gewoon kaas eten , en melk drinken, dan is het weer neutraal
oldhuus
Drinken jullie zoveel melk dan, hier koffiemelk yoghurt kaas drinkyoghurt, maar melk eigenlijk nooit.
casev
Ik drink hier thuis eigenlijk niks anders dan de eigen verse melk. Met daarnaast kaas, en vla/yoghurt denk ik dat ik niet direkt dood ga aan een calcium gebrek...
zeppmann
De marge op kaas en yoghurt is groter dan op drinkmelk. Ondanks de negatieve aanhef wel een positief onderzoek.
+1
ronnie2
Bot breuken door het sjouwen van al die flessen melk zullen ze bedoelen.
oldhuus
Door de sneeuw en gebergte.
arjankok_
Gaan we toch melk maken zonder D Galactose, probleem opgelost
oldhuus
Alleen het verschil tussen gepasteuriseerd en UHT is al groot.
Bij meeste stierenkaarten staat er ook al aa ab enz. bij.
arie.j
Een liter melk per dag? Lijkt me wel een beetje veel van het goede.
Je kunt alles overdrijven.
+1
de hoef
1 liter jenever is nog erger arie
Campagne
Werd ook gezegd van eieren, dat die slecht voor je zouden zijn vanwege het verhogende effect op je cholesterol gehalte. Blijkt nu ook achterhaalt.
Ik denk wel dat er veel verschil zit in kwaliteit tussen onbewerkte boerderijmelk of de bewerkte melk die in de winkel staat, die smaakt niet eens meer naar melk.
+1
Frans1
Quote:
@Campagne: tussen onbewerkte boerderijmelk of de bewerkte melk die in de winkel staat, die smaakt niet eens meer naar melk.

Zal er wel aan liggen naar welke winkel je gaat.Ben het wel met je eens dat eigen volle melk uit de tank het lekkerst is.
oldhuus
En het is vast gezonder als een liter cola/dag.
diezel
Toch heftig zo'n hoofditem bij EenVandaag. Pff.
'Van veel koemelk drinken ga je eerder dood'
eenvandaag.nl/gezondheid/54968/…_
+2
oldhuus
Ik heb nog nooit verse koemelk in de winkel zien staan, voor het gemak vergeten ze kaas en yoghurt maar.
En boter zal ook wel niet goed zijn want de schappen staan vol met geraffineerde vetten halvarines "Becel Pro Activ" en andere afvalproducten van Unilever worden bij mekaar gegooit als gezond verkocht: nu.nl/gezondheid/3701848/…
mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/…
paul1
Van veel tv kijken ga je ook eerder dood, je beweegt dan te weinig.
de hoef
En wat gebeurd er als je veel op het prikkebord zit
paul1
@de hoef
dan wordt je prikkelbaar..
+2
arjan_kok
Veel van dit soort onderzoeken slaan maar een gat in de lucht, of de verschillen zijn marginaal of later blijkt dat er andere oorzaken meespelen
casev
Wel intressant dat er stapels onderzoeken zijn, met wat we allemaal fout doen en eten.
Maar ondertussen is de nederlander wel het langste volk ter wereld, en worden we gemiddeld bijna het oudste van iedereen.....
arie.j
Nou... dat oudste is niet helemaal waar hoor.
Van de westerse landen staan we ergens in het midden, maar duidelijk niet het hoogste
indexmundi.com/g/r.aspx/…
casev
@arie.j
Bijna de helft van de top20 daar is niet groter dan een gemiddeld provinciestadje in nederland. Guernsey, jersey, macao, andorra, san marino.... Valt me nog mee dat het Vaticaan niet genoemd word, met al die grijze soepjurken daar....
oldhuus
In Rusland drinken ze op het moment geen melk en die staat ergens onderaan.
arie.j
Vaticaanstad? Vaticaangehucht kunnen ze het beter noemen met maar 830 inwoners.
Een microstaatje onder de ministaatjes
Maar over die levensverwaching, Nederland staat ergens midden tussen.
En dat valt me niet helemaal mee.
Zelfs in landen als Italie of ook Frankrijk, landen waar het hier en daar maar en rommeltje is, om over de voorsteden van Parijs e.d.maar niet te spreken, daar is de levensverwachting nog wat hoger
arjan_kok
De mediterrane keuken schijnt echt gezonder te zijn
Suusje
Als consument vind ik dit best lastig hoor. Nu is het ineens dat (teveel) melk niet goed voor je is, terwijl ik toch met de kreet ben opgegroeid: "melk de witte motor" of "melk is goed voor elk".

Nu dit en een paar dagen geleden nog dat:
ad.nl/ad/nl/…

Vanavond was er op het journaal dat de Jumbo insecten gaat verkopen als voedsel voor ons. In dat artikel werd aangehaald dat er ook insecten zitten in de aardbeien yoghurt. WATTTT??? En dat staat niet op de ingrediëntenlijst op de verpakking. Je zou bijna weer alles zelf gaan bereiden.
oldhuus
Gewoon alles weer bij de lokale slager, bakker, zuivelboer, gaan kopen, je leest dat miltvuur kwam van Slowaakse koeien die in een Poolse slachterij waren geslacht en vervolgens aan 43 Nederlandse bedrijven geleverd. En dat geeft net als die hele Roemeense Paardevlees-affaire ons een slechte naam.
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@Suusje: terwijl ik toch met de kreet ben opgegroeid: "melk de witte motor" of "melk is goed voor elk".

Had je jonger ingeschat 😉
George
Zie je wel dat die melkveehouders niet kunnen schatten. 😄 Het is net als met de mais , ze denken ook allemaal dat ze goede of zelfs beste mais hebben gekocht en daarna zien ze in BEX de bevestiging dat ze het goed hebben gedaan. 😄
MTSTAMMINGA
@George
Jepraat wel wat negatief over jezelf ,of voel je jezelf geen boer meer? en ben je voor de belastingwet geen ondernemer meer?
George
@MTSTAMMINGA
Ik betaal nog steeds gewoon belasting Karst over de winst uit de onderneming en ook een gedeelte over de inkomsten in Box 3 en ik voel me nog steeds boer. Maar ik begrijp je reactie niet zo goed. Jij voelt je ondernemer , ik voel me boer.
+1
pieta
Quote:
@George: Maar ik begrijp je reactie niet zo, god.

Je bent de komma vergeten George. Ik heb hem in de quote even toegevoegd.
+1
George
@pieta
Foutje Pieta , ik zal Tamminga toch nooit voor god aan zien. 😄
pieta
@George
Je weet maar nooit, ik ken god niet van gezicht.
+1
jan is hobbyboer
Quote:
@pieta: Je weet maar nooit, ik ken god niet van gezicht.

Lijkt me wel wat, Karst die een eigen sekte opricht en zichzelf tot God bombardeert. Wordt wel concurreren met Sieta, die is al een jaar of 10 bezig en heeft al aardig wat volgelingen. Ik denk trouwens niet dat ik volgeling van Karst wordt, in z'n ideeën heb ik nog nooit iets gehoord over het planten van een notenboom.
MTSTAMMINGA
@jan is hobbyboer
Waar een boom staat is bos DUS KAPPEN DAT SPUL
Gras is mooi groen en ruikt lekker ,en hoor zo leuk als de koeien er in weiden 😄
+1
jan is hobbyboer
Quote:
@MTSTAMMINGA: Waar een boom staat is bos DUS KAPPEN DAT SPUL

Als je in de achterhoek woont en je houdt niet van bomen heb je wel een slecht leven 😄.
+1
MTSTAMMINGA
@jan is hobbyboer
Daarom woon ik daar ook niet 😃
spotmelker
@MTSTAMMINGA Je hebt gewoon angst dat er rijpe nootjes op je platte dakje komen te vallen Karst.
mlkvhoudr
Zo weet je tenminste wel waar je vlees vandaan komt.
Suusje
@Oldhuus: ik zat daar ook al aan te denken om dan alles maar lokaal te gaan halen, maar daar betaal je dan vaak ook een stuk meer voor. En je mag er toch ook wel vanuit gaan dat alles wat er in NL in de schappen staat, veilig is.... Niet dus.

Ik zat al eens te denken om de lokale agrariërs en veehouders in kaart te brengen en daar een soort boekje van uit te brengen. Waar je bijvoorbeeld de aardappels kunt kopen en welke (melk)veehouder een koe verkoopt om op te eten zeg maar. Zodat je alleen streekproducten eet, waarvan dan ook duidelijk moet zijn of er bestrijdingsmiddelen worden gebruikt en zoja, welke. Gewoon eerlijk eten zeg maar.
Leuk idee al zeg ik het zelf 😉 maar het is nogal arbeidsintensief.

@Jack van Leersdam: ik voel mij nog erg jong en dat is wat telt 😃
+1
oldhuus
De consument heeft de ambachtelijke slagers bakker enz. zelf kapot laten gaan, hier was vroeger ook nog wel wat middenstand, maar de supermarkt 10km verderop was een paar cent goedkoper, dan rijden ze gewoon daar heen.
Vervolgens heeft de overheid ook nog eens zo'n pakket aan eisen en certificeringen verzonnen dat het haast onmogelijk is geworden, zo is het ook met koeien melken, met 2 koeien heb je meer papierwerk als werk van de dieren zelf.
pieta
En wat denk je van milieuvervuilend? Boodschappen worden vaak met de auto gedaan en als de km's gaat tellen die je hiervoor maakt dan kun je het voedsel wat dat betreft beter met een schip van de andere kant van de wereld laten komen. Bron: artikel op het prikkebord. Waar: zoekt en misschien kun jij het wel vinden. 😄
friese koemelker
TE VEEL IS NOOIT GOED MET ETEN MAAR JUIST VORIGE WEEK MELDEN de media dat er nog nooit in de geschiedenis zoveel honderd jarigen waren als nu. Err is nog een hele massa op komst.Zo slecht was ons eten dus nog niet.
Suusje
@oldhuus: ja.. dat kan wel zo wezen (dat de consument volgens jou de markt van de oude ambachten kapot heeft gemaakt)maar je kan niet in iemands portemonnee kijken. Mijn ouders hadden het vroeger ook niet breed en gingen 3 winkels af om daar de net wat goedkopere producten te halen (waarschijnlijk niet realiserend dat ze de "winst" weer terug in de tank konden gooien door dat heen en weer gerij, maar oké).

Mensen gaan steeds meer nadenken over hun eten, wat er in zit, hoe het is gemaakt en dat is denk ik wel een mooie ontwikkeling voor die oude ambachten. Biologische winkels met "puur" eten, zijn nu steeds meer in opkomst. Zo ook de slager die open is over de herkomst van zijn vlees en hoe die boer met zijn bedrijf runt. Etc etc.

Anderzijds heeft niet iedereen een goed gevulde portemonnee, net als vroeger. En zijn er dus genoeg die hun boodschappen gewoon bij de supermarkt halen en op aanbiedingen jagen. Tja.. geef ze eens ongelijk.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
49
DEELNEMERS
22
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN