Het drinken van veel melk verhoogt het risico op botfracturen en mortaliteit bij mannen en vrouwen. Dat is de conclusie van een studie van Zweedse onderzoekers in BMJ.
Zelf ben ik een melkmuil en goed voor een kleine liter per dag. Moet ik mij nu zorgen maken?
Deel ook jouw kennis en inzicht
Hebben de thema's melk geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!
Laatste
Reacties
Zo als al gezegd kaas had weer een beschermend effect en is nog lekker ook
Je kunt alles overdrijven.
Ik denk wel dat er veel verschil zit in kwaliteit tussen onbewerkte boerderijmelk of de bewerkte melk die in de winkel staat, die smaakt niet eens meer naar melk.
'Van veel koemelk drinken ga je eerder dood'
eenvandaag.nl/gezondheid/54968/…_
Een microstaatje onder de ministaatjes
Maar over die levensverwaching, Nederland staat ergens midden tussen.
En dat valt me niet helemaal mee.
Zelfs in landen als Italie of ook Frankrijk, landen waar het hier en daar maar en rommeltje is, om over de voorsteden van Parijs e.d.maar niet te spreken, daar is de levensverwachting nog wat hoger
Nu dit en een paar dagen geleden nog dat:
ad.nl/ad/nl/…
Vanavond was er op het journaal dat de Jumbo insecten gaat verkopen als voedsel voor ons. In dat artikel werd aangehaald dat er ook insecten zitten in de aardbeien yoghurt. WATTTT??? En dat staat niet op de ingrediëntenlijst op de verpakking. Je zou bijna weer alles zelf gaan bereiden.
Ik zat al eens te denken om de lokale agrariërs en veehouders in kaart te brengen en daar een soort boekje van uit te brengen. Waar je bijvoorbeeld de aardappels kunt kopen en welke (melk)veehouder een koe verkoopt om op te eten zeg maar. Zodat je alleen streekproducten eet, waarvan dan ook duidelijk moet zijn of er bestrijdingsmiddelen worden gebruikt en zoja, welke. Gewoon eerlijk eten zeg maar.
Leuk idee al zeg ik het zelf maar het is nogal arbeidsintensief.
@Jack van Leersdam: ik voel mij nog erg jong en dat is wat telt
Mensen gaan steeds meer nadenken over hun eten, wat er in zit, hoe het is gemaakt en dat is denk ik wel een mooie ontwikkeling voor die oude ambachten. Biologische winkels met "puur" eten, zijn nu steeds meer in opkomst. Zo ook de slager die open is over de herkomst van zijn vlees en hoe die boer met zijn bedrijf runt. Etc etc.
Anderzijds heeft niet iedereen een goed gevulde portemonnee, net als vroeger. En zijn er dus genoeg die hun boodschappen gewoon bij de supermarkt halen en op aanbiedingen jagen. Tja.. geef ze eens ongelijk.