Discussie te licht kalf overdreven

De ophef over te lichte kalveren die geëuthanaseerd worden is volgens Chris de Jong, LTO voorzitter Vleeskalverhouderij teveel opgeblazen.

Deel dit topic

Reacties

arjan_kok
De kennis om (lichte) kalveren gezond te houden moet toch vooral bij de kalverhouders zelf aanwezig zijn en dan is dat antibiotica verhaal dus gewoon een kosten verhaal
pieta
Heel het verhaal om het afnemen van die kalveren is een kostenverhaal. Maar ga maar eens naar een melkveehouder en zeg ik wil dat kalf wel, kosten 50 euro.
+2
arjan_kok
Ik zal het zelf niet zo'n probleem vinden om een kalf een maand te voeren en nix te beuren, het blijven toch uitzonderingen
+3
MTSTAMMINGA
@arjan_kok
Gewoon een maand genieten hoe zo'n kalfje kan groeien soms
Voor de rest er maar niet over reken en nadenken 😞
-1
IJsseldelta
Voor het streven naar een robuust kalf zullen er eerst eens andere stieren ingezet moeten worden. Dan komen we met de HF-jes niet verder.
Dan zal mevrouw de kleuterjuf het kruisen moeten gaan promoten.
+1
jan w
Wat is dat nu voor een onzin. Het maakt niet veel uit welk ras je hebt. Groeien kunnen ze allemaal, misschien is de jersey een uitzondering daar op. die zijn al klein en tenger gebouwd.
Van een goede HF kruising komt ook normalerwijze een goed kalf.
+1
huub
Dat klopt, ze groeien allemaal, maar het gaat er om hoeveel ze groeien.
jan w
@huub
Het gaat erom dat ze een goede start hebben. ruim 50% van de kalveren zit na 1 week onder zijn geboorte gewicht. Als je een kalf maar voert dan groeit een HF ook 1.5 kg per dag. Alleen dat komt ook weer in de opbrengstprijs niet tot uiting. Het komt hier wel voor dat we kalveren tussen 14 en 21 dagen afleveren die boven de 70 kg zijn.
huub
@jan w
Dan moeten we naar een systeem dat de melkveehouder in twee keer wordt betaald, na de verkoop en na de slacht. Dan krijg je de kwaliteit betaald.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto , kalveren , kalf en kalverhouderij geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0