Rendac verhoogt tarieven 2015

Rendac gaat de destructietarieven volgend jaar verhogen. Dat meldt Rendac in haar eigen nieuwsbrief Rendactueel.

Deel dit topic

Reacties

arjan_kok
De verplichting om kadavers aan te bieden moet geen loden last worden, in andere landen hebben veehouders een vuurpot om kadavers op te stoken, zou ik graag als extra mogelijkheid willen in ons land
de hoef
Dat word dan een flink paasvuur bij jullie
arjan_kok
T'is niet te hopen dat ik met de pasen volop in de dode dieren zit, maar eigenlijk snap ik je opmerking niet
+3
jan is hobbyboer
Quote:
@arjan_kok: in andere landen hebben veehouders een vuurpot om kadavers op te stoken,

Echt?? Ik ben blij dat ze voor een paar euro een dood dier op komen halen. Op een melkveebedrijf komt dit toch maar sporadisch voor en om die nu op te gaan stoken in een vuurpot (wat het ook wezen mag), lijkt me in ieder geval nix voor mij. En mijn vriendin hoef ik helemaal niet aan te komen met zo'n gekkigheid.
+1
pieta
Tja Jan heksen op het vuur is iets van de middeleeuwen. 😄
+1
huub
Lang leve de puinzooi bij de Vion..
arjan_kok
Heb het gezien in een land als canada, oud olie
Vat, raster halverwege vuur eronder, kalf erop, grote dieren worden daar begraven, vind het verder best hier dat rendac alles ophaalt, maar de kosten moeten reël blijven
de hoef
Quote:
@arjan_kok: Vat, raster halverwege vuur eronder, kalf erop,

is dat geen barbeque arjan
+1
arjan_kok
Je moet wat als er niets wordt opgehaald
jan is hobbyboer
Quote:
@arjan_kok: in een land als canada

Platteland van Canada is niet te vergelijk met platteland in NL. Hier wonen mensen, daar is vooral veel nix. In hele grote land Canada wonen ongeveer net zoveel mensen als hier in NL.
John k
Valt nog wel iets mee Jan, het is in deze buurt van Ontario al aardig druk (nederlandse toestanden), dode beesten gaan hier gewoon de mestbult in en worden gecomposteerd.
huub
In Nieuw-zeeland is er ook geen georganiseerdd destructie. Begraven of in een gat dumpen en jaarlijks aansteken. Allemaal niets, dan betaal maar een beetje aan de Rendac.

Voor varkenshouders is het natuurlijk een hard gelag, 'hun' Vion gaat naar de klote en ze betalen er direct en indirect de rekening van.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0