De Graafstoom investeert in verwerking van wei



17-11-2014 • Zuivelfabriek De Graafstroom in Bleskensgraaf heeft vrijdag een nieuwe verwerkingsinstallatie van wei in gebruik genomen. Hiermee kan de fabriek, in eigendom van coöperatie DeltaMilk, de wei die bij de productie van kaas vrij komt verwerken voor babyvoeding. Voordeel van de nieuwe installatie is dat dit op een energiezuinige en hoogwaardige manier gebeurd, zo meldt het bedrijf in een verklaring......

Deel dit topic

Reacties

Jack Rijlaarsdam
Hoe zit dit? Deltamilk kreeg contractverlenging voor levering van melk door RFC met als voorwaarde dat de wei aan RFC geleverd zou worden. Is dit contract nu open gebroken?
Cornelis
Even tot vrijdag wachten. Voor zover ik weet heb je gelijk Jack, heb ook opgevangen dat men idd ging investeren om de kwaliteit te verbeteren en dat het dan geschikt is voor FC.
+2
Cornelis
Wei blijft naar FC gaan. Investering is vooral energiebesparing voor de Graafstroom.
+1
Coen
Vanaf Boerderij-site, hier spreekt men over een betere prijs voor de wei terwijl BenB spreekt over zelf profiteren van de groeiende vraag naar babyvoeding.
er wordt in Heerenveen ook al zo fors geinvesteerd in weiverwerking en babyvoeding voor China.

De Graafstroom maakt betere wei met minder energie
Bleskensgraaf - Zuivelfabriek De Graafstroom, eigendom van coöperatie DeltaMilk, heeft een nieuwe, energiezuinige installatie voor het indikken van wei in gebruik genomen. Hiermee kan betere wei voor kindervoeding worden gemaakt en dat op een goedkopere manier dan tevoren.

De zogenoemde 'omgekeerde osmose-installatie' vervangt de traditionele wei-indamper. De vervanging van de indamper en het verduurzamen van de weiverwerking heeft binnen een jaar tijd plaatsgevonden, een prestatie waar De Graafstroom trots op is. De nieuwe installatie is afgelopen vrijdag officieel in gebruik genomen. De Graafstroom hoopt met de nieuwe installatie aanzienlijk op energie te besparen en een relatief betere prijs voor de wei te ontvangen.
arie.j
Uit'Het Kontakt' Alblasserwaard
Terug verdientijd stuk minder dan 4 á 5 jaar...
i57.tinypic.com/20gics5.jpg/
i59.tinypic.com/4vfkfn.jpg/
i60.tinypic.com/2h655e9.jpg/

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's kaas , deltamilk en coöperatie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
2
TREFWOORDEN