Illustratie van: Wilting NH

Mest afvoeren

Wij hebben nog ruimte om mest aan te voeren in de silo en ik zoek veehouders in zuid drenthe die moeten afvoeren om zo het transport goedkoper te maken en de handel uit te schakelen en voor beide een win-win situatie te krijgen.Als ik momenteel hoor wat veehouders al moeten betalen om er vanaf te komen valt daar nog best wat op te besparen.Laat maar eens horen wat jullie nu betalen voor afvoeren.

Deel dit topic

Reacties

WRV70
Hier in het zuidwesten wordt er 9 euro bijbetaald bij de ontvanger. Transport is dan voor de leverancier. De rest kun je zelf wel berekenen wat transport, W+B kost.
ejb
Hoeveel wil euro per ton wil je hebben voor geleverd in de silo en hoeveel wil je hebben, wij wonen dan wel in Salland maar transport is natuurlijk voor ons

pb sturen mag natuurlijk ook
kalverhouderij
Ter info: ik betaal voor de afvoer van rose mest (starters) €16.75 per ton incl w+b+transport.
in midden NL.
+3
gezienus
Grasbaal handel !! om boeren bij elkaar te brengen op een mestsite van vraag en aanbod
jaap1
Wij wonen in de kop van overijssel, en hebben op dit moment nog wel
een 500 á 1000 kuub goede rundveedrijfmest over.

Laat maar horen of u belangstelling heeft!
casemxu
Ik ga maandag met de adviseur bekijken welke mix we het beste kunnen maken, dan laat ik het wel horen. Denk dat we nog minimaal 1500 m3 rvdmest nodig zijn, want er zit ook al wat rvdmest in uit de buurt. Ik wil eigenlijk 8 euro toe hebben dan ben ik uit de kosten in vergelijking met aanvoer in het voorjaar.
Kenijor
Dat noem je win-win?
de hoef
4 euro opslag en 4 euro uitrijden .houd ie nog niks over
+1
casemxu
Daarom doe ik liever zaken in de buurt,daar betalen de veehouders nu 12 tot 15 euro voor mestafzet, terwijl ik voor 11 uit de put kan halen. Scheelt toch weer minstens 1 euro voor beide partijen. En inderdaad de hoef, ik hou hier niks aan over, een gedeelte van de mest zal ook weer met transport naar land gebracht moeten worden. Het kan wel goedkoper dan in combinatie met landruil.
jaap1
Daar wil ik wel aan meewerken.
Laat maandag maar weten wat het wordt

8 euro is denk ik een redelijke prijs ja.
ookeenboer
Als er nog ruimte over is wil ik ook wel meewerken. Woon ook in de kop van overijssel. Heb 800 tot 900 kuub beschikbaar. Prijs van 8 euro is prima. Laat maar weten of het nog mogelijk is.
casemxu
Even afwachten, ook een boer. Ben al met jaap1 bezig.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
21
TREFWOORDEN