Nieuwe melkveewet verdeelt boeren en politiek

Groot nieuws op het journaal, volgens milieudefensie nuanceert, volgens hun is er alleen een kans dat het milieu door de extra melk en mest belast wordt. Volgens Martin Scholten kan je het nu niet meer maken om het mestverwerkingsbeleid terug te draaien. Gelijk heeft ie. Het melkveewet debat van vandaag is eigenlijk mosterd na de maaltijd:

Dertig jaar lang bepaalde het melkquotum hoeveel melk boeren maximaal mochten produceren. Maar dat melkquotum verdwijnt volgend jaar. Om de te verwachten groei van melkveehouderijen in goede banen te leiden, nam de Tweede Kamer vandaag de wet Verantwoorde groei melkveehouderij aan. Maar belangrijke regels over hoe de sector precies mag groeien, staan in de wet nog niet beschreven. Ze zijn zo gevoelig dat daar nog flink over wordt onderhandeld.

Meer: nos.nl/nieuwsuur/artikel/…

Deel dit topic

Reacties

+3
Greetje
De nieuwe melkveewet, een geweldig mooi stukje polderpolitiek, nota bene onder een PVDA bewindsvrouw tot stand gekomen.

Ik ben er blij mee.

Wij als boeren niet 100% onze zin, de activisten van de grachtengordel niet 100% hun zin.

Toch wonen we met z'n allen in een superrijk, schoon en diervriendelijk land.

Dankzij onze mooie democratie een land waar het nog steeds heel goed boeren is en een land waar je als rijke Amsterdammer mag dromen van een wereld zonder landbouw en industrie zonder dat je qua consumptiegedrag verantwoordelijkheid hoeft te nemen.

Geniet van deze mooie dag!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , melkveehouderij , melk , milieu , milieudefensie , melkquotum , politiek , tweede kamer , regels , melkveewet , veewet en europese unie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0