Veehoudersbeurs gorinchem rustig bezocht bobax toont wisselend groepje

Ja gisteren op de openingsdag in gorinchem waar ki samen uit grashoek als enige levend materiaal toonde een mooi bont groepje goed ontwikkelde
dochters met deels goede uiers wij misten de kracht in de dieren
vooral de bovenbouw ook de uniformiteit was niet zijn sterkste punt.
een aantal grote voerfirma's lieten hun stands onbemand vanwege de vogelgriep waarschijnlijk, de melkprijsvoorspellingen rond de 25 cent voor komend jaar geven de veehouders genoeg denkstof.

Deel dit topic

Reacties

+1
jan is hobbyboer
Als ik dit zo lees:

toonde een mooi bont groepje goed ontwikkelde
dochters met deels goede uiers wij misten de kracht in de dieren
vooral de bovenbouw ook de uniformiteit was niet zijn sterkste punt.

dan trek ik maar een conclusie: brandhout (maar waarschijnlijk is dat geen goede conclusie).
arjan_kok
Het is alles of nix bij jouw
jan is hobbyboer
Quote:
@arjan_kok: Het is alles of nix bij jouw

Misschien wel, maar als je uit mag zoeken en je komt met een groepje met zo'n omschrijving, dat wil je die als boer toch niet melken. Of Noordhollander heeft er geen verstand van, maar of ik dat durf te beweren.....
noordhollander
Jan wat jij over die dochters vindt prima als ik t brandhout vindt schrijf ik t ook op nieuwsgrazer, maar dat wist je denk ik inmiddels wel.
jan w
De ene KI organisatie durft bv. met 12 vaarzen van een stier een groep te plaatsen en de andere nog niet met 1000 dochters.
arjan_kok
Is gewoon goede traditie van samen om op relatie dagen groep te tonen,hoop ze morgen avond zelf te zien
de hoef
Vaarzen die er stonden ,zou ik wel in de stal willen hebben .maar dat kalf dat verloot word ,is echt een scharminkel
+4
George
Daarom wordt hij verloot. 😄
+1
arjan_kok
Hoef een moeder die 60000 en de grootmoeder die 100000 heeft gegeven, en dan een vader gefokt door jos knoef, moet toch haast een topkalf zijn, oké als jij hem niet hoef hoef??????
+1
jan is hobbyboer
Quote:
@arjan_kok: Hoef een moeder die 60000 en de grootmoeder die 100000 heeft gegeven, en dan een vader gefokt door jos knoef, moet toch haast een topkalf zijn, oké als jij hem niet hoef hoef??????

Rare fokkerij keuzes hou jij er op na. Net of alle koeien met een goed exterieur gepaard met een exterieurstier fokveedag winnaars geven. Tot wel handig om even een echte fokwaarde af te wachten om teleurstellingen te voorkomen. Vraag anders de vele gebruikers van Rosedale Rampage maar eens (September Storm x RedRose).
arjan_kok
@jan is hobbyboerafstamming vol van bewezen duurzaamheid, is natuurlijk wat anders dan een barbiepop achtige keurings topper
de hoef
@arjan_kok
als wij zon kalf hebben gaan we extra brok voeren
+1
jan is hobbyboer
Quote:
@arjan_kok: afstamming vol van bewezen duurzaamheid, is natuurlijk wat anders dan een barbiepop achtige keurings topper

Droom verder.
arjan_kok
@jan is hobbyboernix droom, overtuigende werkelijkheid, kalf moet dat nog bewijzen uiteraard
jvt
@jan is hobbyboer

exterieur was nog niet het minste van de rampage dochters, er liepen en lopen ook best knappe koeien van. Maar, de melksnelheid, was toch wel het ergste van de dochters van deze stier..
jan is hobbyboer
Quote:
@jvt: exterieur was nog niet het minste

't is maar hoe kritisch je bent. Maar ja, eigenaren hadden al een voorgevoeg anders noem je een stier geen RAMPage, zelfde als met Titanic, die deed z'n naam ook wel eer aan, ooit bovenaan de lijst, later diep gezonken.
pieta
@George
Ja, weggeven zal wel niet lukken. 😄

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's gorinchem en ki samen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
17
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
1
TREFWOORDEN