Demonstratie zelfrijdende voermengwagens

Trioliet hield afgelopen dinsdag in bij melkveebedrijf Regelink in Toldijk (GD) een demonstratie met haar zelfrijdende voermengwagens Triotrac en Smarttrac.

Deel dit topic

Reacties

jan is hobbyboer
Hadden ze vorig jaar moeten doen, toen hadden boeren nog geld 😄. Nu zal het ouwe baggeltje nog wel jaartje verder moeten.
arjan_kok
Janis hobbyboer, premie komteran, boeren moeten niet te lang prakkezeren maar verleid worden om er iets duurs van te kopen
+2
brabo
Hoezo zelfrijdend? Ik zie toch duidelijk iemand in de cabine zitten
boertje boer
Jammer dat je met een trekker en een kniklader alleen maar mee kunt voeren volgens trioliet, anders werd het rekenplaatje niet zo mooi!!!
+1
arie1
@boertje boer jammerrrrrrr....je was er zeker niet bij???
Werd duidelijk uitgelegd hoe ze aan de getallen kwamen, zowel trekker als laadapparatuur werd niet volledig voor het voeren gerekend. dat werd uitgelegd, dus niet meteen roepen hé...?
matt
Is er ook uitgelegd waarom onderhoud niet geteld is ?
boertje boer
Als jij er wel bent geweest dan zullen ze ook wel uitgelegd hebben waarom ze niet gerekend hebben met een zelf ladend wagen met mes, deze wagens verkoopt Trioliet zelf. Ooit een verkopende partij horen zeggen bij een demonstratie koop bij de concurent want die zijn goedkoper. Is de levensduur van een trekker en kniklader ook meegerekend want deze gaan langer mee. Investeren in meerdere jaren voordeel met investeringsaftrek is wel een voordeel bij een trekker. Hou er wel rekening mee dat een berekening altijd in hun straatje past.
matt
Quote:
@boertje boer: Hou er wel rekening mee dat een berekening altijd in hun straatje past.

Ik begrijp hieruit dat je niet bij trioliet in het straatje woont..
arie1
@boertje boer beetje onsamenhangend betoog wat je er neer zet....

ik begrijp dat je graag wat wilt te zeuren hebben....

Ik vond het een duidelijk verhaal, ze bieden alles aan (Trioliet) van een kuilvoersnijder, krabbakje tot het automatisch voeren, en alles wat er tussen zit. Dus ook vast iets voor jou... 😉

Volgens mij hebben ze een duidelijke uitleg gegeven, en daarbij eens een keer een duidelijk verhaal erbij dat elke bedrijf anders is, en een VOORBEELD berekening laten zien dat een zelfrijdende wagen (met chauffeur 😄 ) niet altijd duurder hoeft te zijn. Ze konden van alles aanbieden, voor elk wat wils, dit ging specifiek over het verschil tussen een getrokken wagen en een zelfrijder. Ik heb meerdere vergelijkingen voorbij zien komen. Zelfs de getallen waren voorbeelden en werden duidelijk uitgelegd dat het per bedrijf anders kan zijn. ik hoop dat anderen die er zijn geweest dit kunnen onderschrijven??
Ik vond het duidelijk en eerlijk, je zou er eens heen moeten gaan, ze hebben vast ook iets voor jou...
cs-agrar
@arie1
stel dat er 10%marge bij trioliet op de produkten zit, stel he, harken ze aardig meer binnen met een bijna zelf rijdende zelfrijder dan met alleen een mengwagentje. Ook is de markt van (goedkopere) voersystemen bezaaid met fabrikanten, die sluit je op deze manier aardig uit.
+2
jan is hobbyboer
Hebben ze ook nog proberen voor te rekenen hoe dit soort machines qua kostprijs kan concurreren met weidegang? Zal een spannende berekening geweest zijn 😄
arie1
Haha! is niet voor bijgekomen. wel dat ze ook kuilvoersnijders verkopen of blokkenwagens. kruiwagens volgens mij niet.
+1
wally
Loonwerker kan goed mee met prijzen/kosten

en dan is geen investering nodig en heb je zeker geen onderhoud

ben het met matt eens dat er nog heel beetje bijkomt aan onderhoud

ken meerdere boeren waar loonwerker onder 1,5 ct /liter zit
jan is hobbyboer
Begrijp ik hieruit dat alleen aan machines voor het voeren 1.5 cent per liter goedkoop is? Snap ik ook weer waarom ik zo'n hekel aan die geldvretende dingen heb.
+1
matt
Quote:
@jan is hobbyboer: Begrijp ik hieruit dat alleen aan machines voor het voeren 1.5 cent per liter goedkoop is? Snap ik ook weer waarom ik zo'n hekel aan die geldvretende dingen heb.

Ze komen niet met een enkele as 1 wieler..
matt
Quote:
@wally: ken meerdere boeren waar loonwerker onder 1,5 ct /liter zit

Is dat inc jongvee Wally?
huub
Dat lukt wel.
Noorderling
Dan moet je ook rekenen dat de loonwerker twee vrachten laad per dag, iedere dag het melkvee, de ene dag voor jongvee en de volgende voor droge koeien. Ben benieuwd of laten voeren dan nog zo voordelig is.
Coen
Dat hangt alleen af van het gegeven hoeveel je voor je eigen arbeid wilt rekenen
Petro Pelgrum
En dan hebben we het nog niet over dat een grotere kans is op ziekteverspreiding.
Als er dan ook goed moet worden gemengd dan kan het voor ons al niet meer uit.
Coen
Kans op ziekteverspreiding: dit gaat toch niet over loonvoeren?
Petro Pelgrum
Waarom dan niet?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's demonstratie en melkveebedrijf geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
22
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0