Ongedierte

Ratten in de maiskuil. gif of vangkooi? wat is volgens de leden het beste?

Deel dit topic

Reacties

vanloon
Beiden, snel actie ondernemen anders een professional in huren!
ricardo
Wat doe je in de vangkooi?
ijssel
Heb gehoort dat een kooi met lokblokjes onder wat oud kuilplastic het beste werkt heb er nog geen ervaring mee ga het morgen proberen
-1
de genieter
Als je kinderen hebt moet je ze 5 euro per rat bieden. Moet je opletten hoeveel er gevangen worden. Een pitige luchtbuks erbij geven en ze zitten een paar uur op wacht!!!!!!!!!!
ricardo
Ik zie overdag nooit een rat, hoeveel moet je er dan wel niet hebben
de hoef
Hier voeren we eerst vergif en dan pas schieten .anders raken wij ze niet
+1
matt
Quote:
@de hoef: hier voeren we eerst vergif en dan pas schieten .anders raken wij ze niet

Hier leggen wij ze altijd eerst zout op de staart,daarna kun je zo
pakken 😃
+1
Frans1
Heb ik een keer met muizen gedaan.tien euro levend gevangen.na een paar dagen wel tien euro armer. Later verteld hij dat hij hem van een kat had afgepakt 😃 de slimmerik
storm
Vangkooien langs muren zetten waar ratten langslopen is voldoende! Je hoeft er echt niks in te doen, kan zelfs afstotend werken. Als je ze op een goede plek hebt staan zoals dicht bij een deur waar ze langskruipen dan is het dankbaarder werk als vergif
arjan_kok
Moet je ze dan met hooivork lekprikken, kunnen ze zo hard gillen dat de kameraden naar de buren vluchten
storm
Nee gewoon even het gevoel geven dat ze ontsnappen kunnen door de klep iets op te tillen en dan duwen????????. Ook geen kleine kooi kopen, gewoon eentje van 20 cm breed, hebben ze nog een beetje ruimt voordat het einde nadert????
paul1
Wat zijn de beste vangkooien ?
gezienus
Geen ervaring

boertje boer
Deze kooi is verboden, er zit geen drinkbakje in met drinkbakje wel toegestaan. Gisteren punt op licentie gehaald voor ongediertebestrijding. Vallen moesten voorzien zijn van een drinkbakje dit geldt ook voor muskusrat kooien die onder water worden geplaats. Gekker kunnen ze het niet maken. Hoe te handelen als je een rat vangt in een kooi, je moet hem humaan doden. Verdrinken is niet toegestaan, loslaten met een hond erbij wel. Advies was bij controle zeggen dat je nooit wat vangt.
gezienus
G@boertje boer] drinkbakje, een vloterbak of en snelloper, schieten een beetje door hier .hier een foto van de andere kant van de wereld daar kijk ik anders tegen aan
+1
vofjagtenberg
Heb vorige week begrepen dat je er één moet vangen en dan met zijn bast goed over de bodem van de kooi moet vegen. Dat buiksmeer trekt andere ratten aan. ????
de hoef
Het lijken wel vr....en
gezienus
Ook last van muizen

+1
vofjagtenberg
(@de hoef) Dus als jij je een week niet gewassen hebt, weet het vrouwtje hoe laat het is. 😃
Melkveehouder6
Let op mensen, op 1 middel na mag je geen vergif buiten de bedrijfsgebouwen gebruiken!!!
En als je het gebruikt buiten moet je een ongediertebestreidingsplan hebben.
Bij ons vangt de hond ze bij de kuilen en 's avonds bij het sluit rondje vangt zij er op het erf ook wel eens eentje maar dit jaar moet ik ook met vergif werken want er zitten er te veel.
Ook kun je met klemmen werken in die zwarte vergifdozen, en dat mag wel buiten en dus ook bij de kuilen.
Als je buiten vergif gebruikt en er komt een nvwa-er dan heb je een boete aan je broek en waarschijnlijk een korting op je bedrijfstoeslagen.
meelezer10
Ik zie wel overeen komsten tussen de rat en de ... maar ik denk niet dat hij het vergif vindt. De rat daar in tegen wel.
Melkveehouder6
Nooit gehoord dat de ratten ook wel eens met het gif gaan lopen?
Kan het ineens op een plaats liggen waar die .... het wel ziet liggen..
arjankok_
@Melkveehouder6je hebt zelfs gifzakjes die ze mee mogen slepen naar het nest
arjan_kok
Binnenkort moeten we allemaal op cursus, dan zijn we gecertificeerd na gebleken geschiktheid
Richard1
Quote:
@Grasbaal: Supercat klemmen

Ik ben pas op cursus geweest en inderdaad, gif buiten is voorlopig verboden. Er is echter een kans dat het in de loop van volgend jaar weer terug komt. tot die tijd is het behelpen met de klemmen en kooien. Wel opletten dat wanneer je kooien gebruikt en ratten levend vangt dat je er een bakje water in hebt staan om onnodig lijden te voorkomen. Dit is geen grap! anders knoopt de NVWA je in dezelfde boom als wanneer je gif gebruikt. Antieke poot klemmen mogen ook niet vanwege onnodig lijden. De klemmen zoals Co ze laat zien lijken de beste oplossing.
+1
paul1
Als ratten hun buik vol hebben van de mais, hebben ze niet zo`n trek meer in gif.
Grasbaal
Wij hebben hier ook af en toe last van ratten, we hebben hier ook honden loslopen wil dus niet met gif werken. Heb een paar weken terug een paar Supercat klemmen gekocht. Beetje pindakaas erop en af en toe vangt ie er een. Je moet wel heel goed op je vingers passen..

+3
gezienus
Oha ik hoop toch wel dat je daar over jouw boerderij praat en niet over ......
j h p
Waar zijn die klemmen te koop?
Grasbaal
Hier kun je ze kopen: macrovet.nl/rattenklem-supercat-kunststof.html/ , helaas zijn hier hele slimme ratten, ze springen net op tijd weg.
matt
@Grasbaal
Lussen jullie honden geen pindakaas?
j h p
@Grasbaal
Heb meteen 2 gekocht 😄
Grasbaal
@matt ze staan op plekken waar de honden niet bij kunnen
tukker12
Pindakaas als lokmiddel in de vangkooi of in de klem, werkt echt super!!!
spotmelker
Ik heb meer last van ratten met een stropdas dan van ratten met een staart. Een jaar of 15 geleden hadden we hier ook nogal veel in de maïs, ik had er winterwortels doorheen en daar zijn ze ook gek op. Door een beetje (inmiddels jaren verboden)aaltjesgranulaat door de rattenhaverkorrels te doen was het heel snel over, ze lagen dood in de voerkistjes.
grupstalboer
Vreemd toch, vanochtend in de krant gelezen :ongedierte overlast loopt uit de hand, maar de rattenkorrels gaan ze verbieden.
Dat is dus weer een sterk staaltje politiek, blind voor de werkelijkheid.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's ongedierte en maiskuil geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
36
DEELNEMERS
22
WEERGAVES
26
TREFWOORDEN