Illustratie van: fendtfan2

Met Aloë Vera antibiotica te lijf!

Gewapend met koekenpan, blender en een aloë vera plant uierontsteking en kalverdiarree bestrijden? Antibiotica de deur uit; welkom medicinale planten! Het klinkt absurd, maar ik heb samen met enkele veehouders en dierenartsen voorzichtig de proef op de som genomen.

Begin april brachten we samen met veehouders, dierenartsen en specialisten op het gebied van medicinale planten een bezoek aan het I-Aim instituut in Bangalore, India. Een ziekenhuis/onderzoeksinstituut waar ze al dertig jaar onderzoek doen naar de werking van medicinale planten. Sinds tien jaar zijn ze ook actief in de agrarische sector, en met succes! Ook in India begint men de nadelen van antibiotica te voelen, misschien nog wel meer dan in Nederland. Het is overal vrij verkrijgbaar en wordt niet altijd even deskundig toegepast met alle nadelige gevolgen van dien.

Door: Hendry van Ittersum, melkveehouder

Deel dit topic

Reacties

arjan_kok
Aloë vera is wel schreeuwend duur
aldert
Zelf een paar planten aanschaffen,in Portugal groeien ze langs de weg.
kleitokkers
Keurings dienst van waarde of wouter klootwijk heeft hieraan eens een uitzending gewijd
+1
fries8
Jenever helpt ook
+1
BernieX
Deed mijn vader vroeger ook... Jenever
George
Gekke titel eigenlijk: Met Aloë Vera antibiotica te lijf.
JohnFr
In Frankrijk gebruikte men vroeger "eau de vie" tot 60°!! de boeren kregen vergunning om dit te laten stoken bij de plaatselijke destilleerderij, uitsluitend voor "dierlijk gebuik" en het aantal liters was gekoppeld aan het aantal GVE, zelfs als ze geen dieren meer hadden mochten ze levenslang blijven laten stoken!! Heel langzaam verdwijnen er destillerderijen.
Alle goede dingen verdwijnen in het leven ( en komen weer terug ?)
friese koemelker
Wodka is nogwat sterker. ga het vast eens proberen.
gezienus
Kan nog wel wat sterkeres gebruiken
Frans1
Quote:
@gezienus: sterkeres

Wat minder is beter 😃

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's india , antibiotica en uierontsteking geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
1