Topmais: ruim 240 aanmeldingen

Op dit moment zijn er ruim 240 maïskuilen, door bijna 200 inzenders, aangemeld voor de Topmaïs competitie. De top 10 is afgelopen week nauwelijks veranderd.

Deel dit topic

Reacties

George
Ik heb ieder jaar topmais van KWS op basis van geoogste pitjes die over de weegbrug worden gereden en vochtpercentage bepaald. 😄
MTSTAMMINGA
Leeft een stuk makkerlijker zal @Jan is hobbyboer wel zeggen
Als jezelf vindt dat je het goed doet 😄
George
Ik doe m'n best maar weet dat ik ook niet alles even goed kan , gelukkig hoef ik ook geen top prestaties te leveren om mijn bedrijf draaiende te houden en hoef ik niet teveel te melken om door superheffing de belasting te drukken dat leeft wel een stuk makkelijker ja. 😄 Maar de mais wil wel altijd erg goed lukken.
oldhuus
Ja schijnt dat in de top niet de hoogste tonnages zaten.
Hoorde ook dat sommige topkuilen van een 10.0 helemaal niet zo best molken, bij eerlijke boeren dan, bij andere melkt zelfs de grootste natte bende plofkuilen nog geweldig. Dat klauwbekappen went wel.
Dul65
Had ook een kuil ingestuurd. Het ds gehalte was 38 wel handig bij de natte voorjaarskuil maar scoorde maar een 8.2 wel met 1032 vem en 434 zetmeel kuilen in de top hebben allemaal lager ds gehalte en de opbrengst word ook niet meegenomen. De vergelijking gaat dus wel,een beetje mank.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0