Wet verantwoorde groei melkveehouderij aangenomen

Goed nieuws?, SGP heeft niet meegestemd?

De Eerste Kamer heeft na een plenair debat op maandag 15 december en dinsdag 16 december 2014 staatssecretaris Dijksma (Economische Zaken) de Wet verantwoorde groei melkveehouderij aangenomen. De fracties van de PVV, VVD, PvdA, CDA en CU stemden voor, de fracties van GroenLinks, SP, D66, PvdD en 50PLUS stemden tegen. De fracties van de SGP en OSF waren afwezig.

Dit wetsvoorstel reguleert de groei van de melkveehouderij door aan de fosfaatproductie bepaalde voorwaarden te verbinden. Alle fosfaatproductie die boven de melkveefosfaatreferentie van 2013 ligt moet ofwel op eigen grond plaatsvinden, ofwel voor 100% worden verwerkt. Een combinatie van beide is ook mogelijk.

Meer: eerstekamer.nl/nieuws/20141217/…

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , cda , vvd , pvda , grond , d66 , pvdd , fosfaatreferentie , dijksma , wetsvoorstel en fosfaatproductie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
1