Rendac verhoogt tarieven 17,5 procent

De Rendac-tarieven voor het ophalen, verwerken en vernietigen van kadavers in 2015 gaan gemiddeld met 17,5 procent omhoog. De stijging van de totale destructielasten varieert voor de verschillende afnemers tussen de 2 en 24 procent.

Deel dit topic

Reacties

arjan_kok
Is alleen vervelend als ze vaak langs komen
brabo
Het wordt tijd dat er eens concurrentie komt
meelezer10
Het verwerken van een nuka kost 0.95 cent als daar een verhoging van 24% op komt boeid me niet. De grootste koste post is het stoppen van de vrachtwagen. Deze koste dalen met 0.3 %.
+1
koeman
Ik vind vooral de regels mbt de noodslachting rampzalig. Had hier een koe met een dikke voorpoot dus behandelen met medicijnen. Geen herstel dus de wachttijd afgewacht en vervolgens de veehandelaar erbij. Tja... die koe kan niet zonder pijn op een normale manier vervoerd worden naar het slachthuis dus dat moet een noodslachting worden. Dus de veearts gebeld: tja... een noodslachting mag alleen als het een ongeval is, en als we deze koe schieten is op het slachthuis aan de dikke poot te zien dat het geen ongeval is dus het mag geen noodslachting worden... dus de koe moeten laten euthaniseren en de rendac moeten bellen. Weg 250 kg vlees.... erg frustrerend en dan gaat het niet eens om die honderd euro maar gewoon om het principe.
vedder
Er zal wel weer overschot zijn, schijnt dat zelfs koeien met een vieze kont afgekeurd kunnen worden

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
2