Grondgebonden bedrijven blijven gebonden

Boven alle nationale beperkingen komen de individuele Provincies ook nog met extra voorwaarden daar bovenop:

Grondgebonden veehouderijen in de gebieden ´beperkingen veehouderij´ die willen uitbreiden, moeten driekwart van de mest binnen een straal van 15 kilometer afzetten op gronden die ze hebben opgegeven bij de gecombineerde opgave.

Deze voorwaarde staat in de nieuwe Brabantse Zorgvuldigheidsscore Veehouderij, die vrijdag gepresenteerd werd door de provincie Noord-Brabant

ZLTO is zeer teleurgesteld over dit voorstel. De angst dat een paar bedrijven wat intensiveren is zo groot, dat men de grote ontwikkeling over het hoofd ziet. Door de voorstellen van GS zullen grondgebonden veehouderijen nog snelle verdwijnen uit de genoemde gebieden.

Meer: nieuweoogst.nu/scripts/edoris/…

Deel dit topic

Reacties

oldhuus
15km is wel wat weinig, zijn er genoeg die nog land op 20km of wel 50 hebben liggen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , lto , doc , zlto , aaa , gecombineerde opgave en grondgebonden geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0