Boeren slachtten niet massaal hun koeien door lage melkprijs

Deel dit topic

Reacties

friesboertje
Ik kon woensdag geen koeien laten ophalen want slachthuis was vol.....
Clooney
Is altijd zo met de feestdagen.
klaas schouten
Het is altijd aan het begin van de stalperiode dat boeren wat vee kwijt willen om ruimte te maken om jonge dieren door te schuiven.Ook in de vleesveehouderij is dit zo .
Coen
Correctie d.d. 12 december op Boerderij

Den Haag - De Rijksdienst van Ondernemend Nederland (RVO.nl) heeft het aantal slachtingen in week 49 aangepast.

De dienst meldde eerder deze week een recordaantal slachtingen van 15.338 runderen. Dit bleek echter niet juist, het aantal slachtingen werd in de loop van de week gecorrigeerd naar 13.044. RVO.nl verklaart het verschil door een dubbeltelling van gegevens.

Het gecorrigeerde aantal slachtingen blijft groot. Aan het verloop van de slachtingen van de afgelopen maanden is te zien dat melkveehouders meer koeien uitstoten. In week 3 van dit jaar werden voor het laatst meer dan 13.000 runderen geslacht.
Annejoy
Er staan veel meer koeien dan 2 jaar geleden (+ ca 6%), dus logisch dat er ook meer geslacht wordt. En de melkprijs + overschrijding quotum geven nog een extra duwtje.
hookwood
Dat is toch elk jaar om deze tijd dat er meer koeien geslacht worden.
Annejoy
Dat sowieso al
+1
oldhuus
Sensatiebladen.. kunnen ze de straks schrijven "Boerderij heeft een recordaantal opzeggingen ontvangen."
Iedereen kan toch bedenken dat slachterijen en vervoerders niet eventjes die extra koeien er bij kan doen, dan was de slachtprijs ook wel in mekaar geklapt.
Van die columnisten die schrijven dat een boer niets op internet moet schrijven omdat dat het imago kan schaden maar Boerderij word door alle pers ambtenaren wakker dier etc gelezen plus die website kan iedereen vinden.
geert10
Ik weet niet of het een gerucht is of dat het werkelijkheid is maar mij hebben ze verteld dat Jan van Drie de eerste 3 mnd van 2015 geen vaarskalveren opzet.
Dus kun je de vaarskalveren letterlijk aan de straatstenen niet kwijt,volgens bronnen wordt er teveel aan verloren,en er zijn stieren genoeg die een beter rendement hebben.
mlkvhoudr
Klopt, je moet er lijsten en stamboek bij hebben anders heb je een probleem. Ik ga ze echter echt niet een spuitje geven, dan fok ik ze eerst zelf wel op tot ik een oplossing gevonden heb. Maar veel problemen verwacht ik er zelf niet mee te krijgen
arjankok_
Over twee jaar zijn de vaarzen mogelijk peperduur, overigens hadden we het 9 mnd geleden moeten weten!!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , melkprijs en rvo geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN