Dalende voerprijs bij hogere grondstofprijs

De grondstofprijzen zijn voor de zesde week op rij gestegen. De mengvoerprijs lijkt er vooralsnog weinig hinder van te ondervinden. A-brok noteert zeven cent lager en kost nu 20,66 euro per 100 kilo.

Deel dit topic

Reacties

pa
Als de marge groot genoeg is kan dat best
Petro Pelgrum
Ben ik blij dat we die grondstoffen op contract hebben.
George
Dat dalen blijft niet duren met stijgende grondstofprijzen van voer!
Dat is toch ook niet logisch.
gezienus
Mais wordt hier volgend jaar 10 % Meer uitgezaaid,, elke veehouder is momenteel wel aan het ploegen in het water door het water etc als het Maar zwart is

agrarheute.com/niedersachsen-gruenland-umbruchverb…
George
Van die 10% meer mais kan ik niet terug vinden in het artikel.
gezienus
We hebben Grasland en akkerland .akkerland licht vastgelegd wij hebben 30 ha mais en dat is de laatste jaren ook altijd 30 gebleven omdat we geen Grasland om mogen zeten in akkerland ,maisland , Nu is om een of andere reden dit jaar wat gebuurt dat ze het nu niet kunnen verbieden dit jaar en daar is vrijdag de oficiele persverklaring voor afgegeven dus alles wat nu omgeploegd wordt en met een winterkoren aangezaaid wordt kruíjgt het certificaat akkerstatus en er wordt hier momenteel geploegd

dus dan kun je er zeker vanuit gaan dat de 10 % hier gehaald wordt
duitser
Nog niets van meegekregen. Klopt dat echt? Waar kan ik dat vinden?
duitser
Sorry, ik lees het net
Farmer_
@duitser
Is alleen Niedersachsen zo te zien.
+2
duitser
@Farmer_
Hier is het ook nog Niedersaksen. Maar ja ik heb al bijna geen dauergrunland. Akkerland wordt ook alleen maar duurder in pacht.
huub
Mengvoerprijs zit altijd vertraging in, als de grondstoffen goedkoper worden moet ook altijd eerst de duurdere voorraad op.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's a-brok geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
1
TREFWOORDEN