Food Inc.

Indrukwekkende docu over hoe de voedselproductie wordt gedomineerd door de grote jongens zoals Monsanto.

Deel dit topic

Reacties

2013? Die film is toch ouder?
Clooney
En wat denk je van de kunstmest industrie??
oldhuus
En de farmaceutische industrie, in VS is het natuurlijk allemaal wel wat groter, 300 miljoen inwoners 1 centrale regering. Maar de EU 500 miljoen inwoners, niet best als die alles hier te zeggen krijgen. Daar zit Monsanto in de senaat, hier zitten ze in de EU te lobbyen. Dat je bepaalde genen en rassen zaaizaad kunt claimen is in de EU ook al ter sprake geweest.
pa
Gaan we maar beginnen om ALLEN te gaan stemmen als het zover is.
+3
Campagne
Ik heb de documentaire gezien en was er van onder de indruk. Het Monsanto verhaal had ik in een andere documentaire al eens gezien. Toch horen we weinig verontrustende geluiden hierover in de "reguliere"media. Als je er goed bij nadenkt en naar de feiten kijkt, ligt de macht bij enkele multinationals met nauwe banden met de politiek. Het is, zoals op een ander topic al genoemd, een trechter, nu een wereldwijde. Op zich is dit van alle tijden, alleen het gevaar nu is dat deze multinationals mondiaal opereren.
Het is denk ik dichter bij huis dan we denken, deze machtsvertoning. Hier in Frankrijk kochten we een boerderij waar ook een stal voor Label Rouge kippen bij zat. We zijn hier gekomen om te melken, maar wilden best een ronde kippen proberen om te kijken of dat ook iets voor ons zou zijn. Geweldig mooi werk, alleen werd wel tijdens onze "proefronde" de met de organisatie gemaakte afspraken eenzijdig door hun aangepast ten nadele ons en onze kippen. Dit heeft ons, na een ophelderend gesprek met de organisatie doen besluiten niet een (langjarig) contract aan te gaan.
Nu de melkfabrieken hier ook met verplichte langjarigeleveringscontracten gaan werken zodat de verwerkers van melk gegarandeert zijn en de producenten bij slechte prijzen geen (andere) kant op kunnen, gaan wij hier ook niet in mee.
De vrijheid van de primaire producent wordt zo steeds meer aan banden gelegd. Het sluipt er zachtjes in en is geen ver van mijn bed show meer. Ontluisterend!
oldhuus
Ja in de media hebben ze het altijd over "landbouwsubsidies" en dan zie je er vaak koeien bij, maar bedenk dan wel dat zeker meer als de helft gaat naar bedrijven als Monsanto, Cargill, Unilever etc. en dat gaat om miljoenen, ze worden zo nog gesponsord ook, reken maar als wij moeten inleveren krijgen hun nog meer.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0