FrieslandCampina heeft nooit overwogen een tweeprijzensysteem in te voeren

Rouveen Kaasspecialiteiten heeft 1 januari 2015 een A- en B-prijs ingesteld voor leden. FrieslandCampina heeft nooit overwogen zo’n tweeprijzensysteem in te voeren.

Leden-melkveehouders die dit jaar meer melk leveren dan de zuivelfabriek in Rouveen kan afzetten via haar kaasspecialiteiten, krijgen sinds 1 januari de B-prijs van de spotmarkt.

Royal FrieslandCampina (RFC) daarentegen verwacht niet dat met een tweeprijzensysteem een betere melkprijs is te realiseren voor haar leden. 'We kiezen daarom niet voor een A/B-model en handhaven daarmee de huidige melkprijsvaststelling’, licht woordvoerder Jan-Willem ter Avest van RFC toe.

Meer: nieuweoogst.nu/scripts/edoris/…

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's rouveen , lto , melk , frieslandcampina , melkprijs , campina , melkveehouders , rfc en doc geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0